ÚTIKRITIKA.HU / Sri Lanka


hirdetes


útikritikák


Citrus Waskaduwa 4+cs. - Kalutara - vélemény

Déli partvidék - Kalutara – Citrus Waskaduwa****+

Lényeg:
Príma, gondozott területű hotel színvonalas szolgáltatásokkal. A szobák tágasak, hangulatosa berendezésük és tiszták. Az ellátás is jó. Kikapcsolódásra alkalmas szálláshely. Jó az ár-érték arány. A világháló több helyen 5 csillagosnak tüntetik fel, de ez félrevezető, ugyanis a hotel erős 4 csillagos, de azért nem luxus. Nagyon sokan dicsérik a hotelt.
Hol?
A legközelebbi nagyobb település egy Kalutara nevű kisváros (tuktukkal kb. 10 perc). Kalutara nem nagy szám. Eléggé zajos és piszkos. A város közelében van egy Richmond nevű kastély (a brit gyarmati időkből), ami tán méltó a figyelemre.
A hoteltől gyalogtávolságra nincs település, de azért van egy-két bolt és étterem.
(Varjak itt is vannak, de tán nem annyira pimaszak, mint Negomboban.)
A repülőtéri transzfer zömében autópályán kb. 75-90 perc, de forgalmi dugók esetén lehet akár 2 óra is.
A hotelből kiindulva két kirándulást lehet ajánlani: Galle város meglátogatását (67 km) és az Udawale-szafarit.
Strand:
A strand szép, gondozott, a sárgás színű homok nagyobb szemcsés. Takarítják a fövenyt, de azért nézzünk a lábunk elé, mert előfordulhatnak üvegszilánkok, szemétdarabok (amiben nem csak a helyiek, hanem a hotelvendégek is bűnösek). Ha bal irányba sétálunk a parton, akkor egyre több szemetet látunk.
(Elnézést az ócska poénért: a sri lankaiak szemét nem zavarja a szemét.)
A tenger gyakran háborog, és persze ilyenkor nem biztonságos a fürdés. (A személyzet jelzi, hogy mikor lehet és mikor nem.) A tengervíz finom meleg. Jobban járnak, azok, akiket nem zavarnak annyira a hullámok. Sokan pihennek, napoznak a nyugis strandon, de fürödni inkább a nyugisabb medencébe mennek.
A hotel biztonsági szolgálata ügyel arra, hogy senki ne zavarja a vendégek nyugalmát. (Ellenben a hotel bejárati oldalánál a turistákat tolakodóan szólítják le a mindenfélét eladni akaró helyi népek. Ne foglalkozzunk az ajánlataikkal. Nem csalók, de simlisek.)

Milyen?
Csodaszép, modern (tán 4 éves), jól szervezett (kb. 150 szobás), otthonos légkörű szálloda. Hangulatos a szabadtéri fogadótér. Hatalmas a kert. A medence viszonylag nagy és tiszta.
Minden este van élőzenés előadás, de nem annyira hangos, hogy zavarja a szobákban pihenők nyugalmát.
Szinte az egyetlen negatívum, hogy a kínai csoportos vendégek (tranzit utasok) zajosak, és érkezéseknél európai szemszögből faragatlanul viselkednek (szinte a fülükre ragad a mobiltelefon, amibe folyton beleordítanak). Ez a probléma, azonban sok más sri lankai 4 és 5 csillagos hotelben létező. A kínaiak, ha csoportosan utaznak, még az oroszoknál is kellemetlenebbek. (A hotel strandon a kínaiak nem nagyon mutatkoznak, főleg nem napoznak.)
Szobák:
Nagyon modern a fürdőszoba és tágas benne a zuhanyozó. A takarítás rendben van.
Az olcsóbb standard szobák is tágasak (30 nm), de a fürdőszobájuk nem olyan nagy, mint a drágább a szobáké.
Tengeri kilátás szempontjából a minél magasabb emeleten lévő szobák a legjobbak. Jó, hogy minden szoba a strand felé néz.
Szolgáltatások:
A személyzet roppant kedves, lelkiismeretes, igyekvő. A szobaszervíz néha eléggé lassú. Az ingyenes wifi többé-kevésbé jól működik.
Ellátás:
Nagy a választék. Finomak az étkek. A kínálatban vannak helyi specialitások és nemzetközi étkek egyaránt. Vannak nagyon csípős étkek, szóval erre figyeljünk. Fincsik a friss halak.
2017. november 11.

« vissza