ÚTIKRITIKA.HU / Portoroz


Portoroz

Portoroz dióhéjban | Tetszett & Nem tetszett | Vélemények | Szállás | Hasznos információk | Olvasmányos linkek | Fotóegyveleg

Portoroz - Utazás és nyaralás

Portoroz dióhéjban

 • Portoroz mozgalmas nyaralóhely. Nem ajánljuk olyanoknak, akik nyugis, csendes helyre vágynak. Aranyos, modern tengerparti város kellemes klímával. Ékszere az Obala nevű tengerparti sétány, ami közös a szomszédos Piran városával.
 • Portoroz nagyobb utcái tele vannak kávézókkal, éttermekkel, boltocskákkal, luxus hotelekkel és kaszinókkal.
 • Sokan Szlovénia legkedveltebb nyaralóhelyeként tartják számon, sőt (túlzással) a Francia Riviérához hasonlítják. Bizony itt is sok a pompázatos, hófehér jacht a kikötőben és sok az elegáns szálloda.
 • Kedvező klímája annak is köszönhető, hogy egy dombláncolat védi az északi hideg szelektől.
 • Portoroznak van egy homokos strandja (Central Beach), ami főszezonban mindig túlzsúfolt. Amúgy ez egy mesterséges homokos strand. A homokot importálták, bár a hivatalos szlovén propaganda szerint ez természetes homokos strand. Vajon mi az igazság?
 • A mindössze 3 ezres helyi lakosságú Portoroz egyre híresebb a termálfürdői révén is.

Tetszett & Nem tetszett

Tetszett

 1. Sós csokoládét kóstolni a Secovlje néhai sóbánya szuvenír shopjában
 2. Üldögélni, sütit enni és - naná - kakaót inni a Cacao nevű kávézóban

 1. A velencei hatásokat bizonyító csodás műemléképületek
 2. Modern és klasszikus is egyaránt
 3. Van homokos strandja is hangulatos bárokkal
 4. Sok étterme specializálódott grill étkekre
 5. Szép Portoroz fekvése, mert a meredek partvonal sok látványos kilátást kínál
 6. Elgyalogolni Piranba (3 km), megspórolva ezzel az ottani parkolás kálváriáját (legközelebb bicajjal)

Nem tetszett

 1. Nincs igazi városközpont (ha csak nem az, ami a parton van sok étteremmel és bolttal)
 2. Az éttermekben a választék majdnem mindenhol ugyanaz, folyton pizza és pasta, olasz kulináris dominancia
 3. Piran szebb, mint Portoroz
 4. Az éjszakai élet választéka kicsi, kaszinók vannak, de az engem nem érdekelt
 5. Az úgynevezett homokos strandnál a tengervíz gyakran algás és a víz színe kicsit barnás, messze nem olyan szép, mint amihez az ember a horvát tengerparton szokott hozzá
 6. A parkolási lehetőség megtalálása komoly kihívás

Vélemények

,, Portoroz nagyon kedves város sok vendéglátós hellyel, barátságos emberekkel, szép szállodákkal. A "Matos panzió"(Vilfanova ulica 14.),ahol megszálltunk,nagyon tiszta,gyönyörű kilátással a tengerre,udvarias,aranyos tulajdonosakkal:csak ajánlani tudom:)! (M. Zoltán, 2018)


,, Ha a tengerben való fürdés és a napozás a cél, akkor én mindenképp Portorozt ajánlanám. Van itt éppúgy homokos tengerpart, mint sziklás vagy épp létráról vízbe jutási lehetőség. Portoroz és Pirán szinte összeépült, könnyen gyalogosan is elérhető egyik város a másikból, és útközben nem egy lehetőség nyílik a tengerben való megmártózásra. Nagyobb tengerparti szállodáknak saját partszakaszuk van, de marad még hely a választásra.

Látnivalókat tekintve Portoroz nem egy Kánaán, itt inkább tényleg a nyaralás, pihenés és a strandolás, amit kiélvezhet az ember. Telis-tele kisebb-nagyobb hotelekkel, apartmanokkal, de azért egy épület mellett nem mehetünk el szó nélkül. Ez pedig a Palace Hotel, amely ugyancsak szállodaként funkcionál, de előkelőségével vonzza a szemeket már messziről. Mi is kiszúrtuk a parti mólón visszafele sétálva, és közel sem luxus kivitelben, sokkal inkább csapzottan, de belopóztunk az ötcsillagos szálloda kertjébe legalább néhány fotó erejéig. (2019)" forrás

Szállás

Ajánlott hotelek (2021):

3 csillagos: Hotel Tomi ,

4 csillagos: Histrion , Boutique Hotel Portorose , Act-ION Hotel Neptun , Hotel Marko Portoroz

5 csillagos: Mind Hotel Slovenija - Life Class , Kempnski Palace Portoroz,

--------------------------------------------

Nem ajánlott hotelek: Vile Park , Remisens Premium Hotel Metropol, Hotel Riviera - Life Class Hotel ,

-----------------------------------------------

Más Portoroz-szálláshelyek online foglalása itt - hotelscombined.com magyarul

Hasznos információk

1. Parkolás egy órára általában 1,20 euró.

Olvasmányos linkek

"Portorož, vagy ahogy az olaszok mondják, Portorose egyike a szlovén tengerparti kisvárosoknak (nincs belőlük sok). Míg Piran megőrizte a történelmi belvárosát és ebből próbál előnyt kovácsolni és turistákat csalogatni, addig Portorož inkább a modern, bulizós formáját testesíti meg a nyaralásnak. Ennek megfelelően mindenhol hotelek, éttermek, kávézók vannak, a kényelmesebb nyaralók itt strandolnak, laknak és esznek, Piranba csak kirándulni térnek át vagy nézelődni és egy kis kultúrát magukba szívni. Nincs is ezzel baj, szerintem tudatosan épült ki így Portorož, hiszen szomszédja már képtelen a bővülésre és a régi épületeket állapotát megőrizendő inkább kímélik a várost. Portorož viszont él, virul és napról napra növekszik, még Kempinski Palace Hotel is található a főutcán, ebből gondolom, hogy nagyon gazdag emberek is nyaralnak itt. A természeti adottságok hasonlóak az olasz homokos tengerpartokhoz, viszont jóval olcsóbb és egyelőre rejtett a nagy tömegek előtt."

Fotóegyveleg

A Piran-ban született Giuseppe Tartini (1692-1770) olasz barokk zeneszerző szobra

Vissza az elejére


Kommentek

úti kritikuis, 2021. 07. 13. 14:50
Biankának:
Pontosítok. A nem ajánlás a Remisens Premium Hotel Metropolra vonatkozik. Fő hátrányok: az ellátás minőségének romlása, képzetlen, motiválatlan személyzet (főleg az étteremben). Amúgy a hotelnek szép az elhelyezkedése. A leglényegesebb negatívum: az 5 csillagos besorolás totális indokolatlansága. Legjobb szívvel is csak gyenge 4 csillagos a színvonal. A tisztaság sem tökéletes. Amúgy horvát a tulajdonos és - úgy tűnik - rosszul menedzselik a szálláshelyet. Van azért pozitívum is: a fürdőszobák felújítottak. A Casa Moretti melléképület szobái szépek.


Bianka, 2021. 07. 13. 12:00
Sziasztok! A Remisens Premium Hotel miért nem ajánlott?
Köszönöm a választ előre is!


úti kritikus, 2021. 05. 28. 09:34
Krisztinek:
2019-es állapotok szerint: hanyagul takarított szobák, az egész épület lepukkant, a személyzet barátságtalan, nincs parkolóhely, gyatra ellátás. alig van zöld területe stb. Ha lesz tapasztalata, ami ezeket cáfolja, akkor jelezze ezt nekünk.


Kriszti, 2021. 05. 28. 09:14
Sziasztok! olvastam a leírást köszönöm:)
annyit szeretnék kérdezni, hogy miért Nem ajánlott hotel a Vile Park? pedig pont azt néztem:(


Pencz Anna, 2018. 04. 01. 08:28
Sziasztok!Szeretném a segítségeteket kérni szálláslehetőség(Apartman)keresésében,vagy tapasztalat alapján!Kutyusos nyaralást tervezünk,milyen lehetőségek vannak!Nyaraltatok-e már így,tudnátok-e segíteni,ajánlani szállást!Válaszotokat,segítségeteket előre is köszönöm!Szép napot!


Hagya Bence, 2016. 08. 10. 13:05
Köszönöm szépen a segítséget, izgalmas helynek ígérkezik. Köszi a sok infót, most már többet tudok. Holnap utazunk Bledbe, onnan Postojnába, és onnan Piranba, remélem jó lesz


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon