ÚTIKRITIKA.HU / Port el Kantaoui


hirdetes


útikritikák


Port el Kantaoui

Port el Kantaoui-ról dióhéjban | Vélemények | Ajánlott hotelek | Hasznos információk | Látnivalók és programlehetőségek | Olvasmányos linkek | Fotóegyveleg

m.d. fotója

.

Port el Kantaoui-ról dióhéjban

  • Mesterséges turista település a kellemesebb fajtából. A kikötője olyan, mintha nem is Tunéziában lenne, hanem valami menő mediterrán európai tengerparti helyen. Sok embernek nagyon bejön, de vannak, akik nem találják természetesnek.
  • A kikötőben érdemes a hangulatos kávézók egyikében egy jó erős tunéziai kávét elkortyolgatni, valamint a számos jacht, és luxusvitorlás mellett egy rövid sétát tenni, fényképezni.
  • A 340 dokkban nemcsak magán jachtok és vitorlások állnak, van lehetőség hajót is bérelni. A hajókat mindig szakképzett személyzet, de legalábbis a kapitány viszi. A bérlési díj 13 DT/ óra ártól kezdődik, de akár egy teljes nap is eltölthető a hajók fedélzetén. Ez esetben legalább 780 DT/nap árral érdemes kalkulálni.
  • Tunézia nem a golfturizmusáról híres, azonban Port El Kantaouiban viszonylag sok, jól kiépített és felszerelt golfpálya található, nemcsak a szállodák szolgáltatásai között. Néhány golfklub jött létre a sportolni vágyóknak. Ezekhez a klubokhoz nem kell autózni, taxizni, az utcán sétálva láthatjuk a klubokat, és akár rögtön betérhet az utazó egy röpke játékra.
  • Port El Kantaouiban, nincs semmi helyi, jellegzetes látnivaló. Aki ezt a települést választja nyaralása helyszínéül, és a kultúrával meg szeretne ismerkedni, annak érdemes Sousse-ba ellátogatnia.
  • Szinte minden szállodának szép a partja.
  • Ejtsd: port el kántáui

Vélemények

"A Port el Kantaoui jacht kikötőjében teljesen kulturáltak az éttermek, a kávéházak, elegáns, tiszta az egész. Nincs olcsó bazári feeling, a kikötő körzetéből ki vannak tiltva a zugárusok. Már önmagában ettől más a turista közérzete, mert végre itt békében hagyják az embert. Csak a taxisok zaklatják a turistákat. Vigyázat nagyon simlisek! Maga Port El Kantaoui egy meglehetősen kicsi turista település néhány bolttal, étteremmel, kávézóval, golf pályával, és egy vízi vidám parkkal. A hosszú homokos tengerpartján sok vízi sport lehetőség van. Errefelé nincs semmiféle klasszikus turisztikai látnivaló. A jacht kikötőből lehet menni mindenféle hajós kirándulásra. Van néhány üvegfenekű hajós program, és van a sok turista által kipróbált kalózhajós kirándulások. Mi a Medhia kalózhajót próbáltuk ki. A fejenként 10 dináros árban benne volt egy ebéd (grillezett hal, saláták) és üdítő italok. A két órás programban van egy tengerben úszkálás is. A kapitány sokat mókázott, hogy megnevettesse a társaságot. Voltunk persze az üvegfenekű hajón is. Fejenként 10 dinárt kóstált az is. Egyórás a program. Probléma, hogy nincs a hajón rötyi és innivalót sem adnak. A gyerkőceinkkel kipróbáltuk az Aqua Palace nevű, helyi vízi vidám parkot. Nem nagy, viszonylag jó. Ugyancsak itt van egy Hannibal park nevű vidámpark, ami tetszett a 8 éves fiamnak, de a 12 évesnek már dedósak voltak az attrakciók. Van még Port el Kantaoui-ban egy kis állatkert is, de azt kihagytuk." (István, 2012)

Ajánlott hotelek (2023)

---------------------------

Nem ajánlott hotelek: 5 csillagos Marhaba Palace , Le Soleil Abou Sofiane , El Mouradi Club Selima , El Mouradi Port El Kantaoui ,

  •  

Hasznos információk

Látnivalók és programlehetőségek

"Egy napot Port El Kantaouira szenteltünk, dottóval mentünk át. Hát, az egy gyöngyszem! Maga a kikötő is csodálatos, a zenélő szökőkút, az azt körülvevő park, a jellegzetes mór stílusban épült házak, paloták! Sokkal több időre lenne szükség a kényelmes bejárására. Sajnos a szökőkút napközben nem működik, csak este, ezért erről lemaradtunk." forrás

Olvasmányos linkek

Jön!

Fotóegyveleg

m.d. fotói

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon