ÚTIKRITIKA.HU / Hammamet


hirdetes


útikritikák


Hammamet

Hammamet dióhéjban | Tetszett & Nem tetszett | Ajánlott hotelek | Tengerpart | Olvasmányos linkek | Fotóegyveleg

A pénteki Nabeul piac - m.f. fotója

Ha bankkártyával fizetünk bárhol, ne engedjük elvinni, azaz legyen mindig a szemünk előtt. Vannak boltos csalók, akik leemelnek pénzt a kártyánkról az adatainak a lemásolása után.

Hammamet dióhéjban

Hammamet Tunézia északi részén fekvő város, Nabeul és Sousse között. Ez volt az első tunéziai város, amely elsősorban a turizmusra alapozott. Rengeteg hotel van itt, de egyik sem túl magas épület.

Tetszett & Nem tetszett

Tetszett

 • Hammamet a bulizások szempontjából jó. Több szállodának van diszkója, amelyet a nem vendég tunéziaiak is látogatnak (főleg pasik). Van mozgalmas élet a kikötőben, és van kellemes sétány.
 • Az újabb városnegyed, a Yasmine nagyon európai jellegű, sok-sok szórakozási lehetőséggel. Többek szerint Hammamet óvárosának medinája érdekesebb, mint a Sousse-i medina. A Yasmine részben is van egy medina, de az mesterséges.
 • Jók a strandok, finom a homok, kellemesen meleg a tenger. Többek szerint Tunéziában itt vannak a legszebb, legjobb strandok.
 • Jó a közellátás, minden be lehet szerezni. Sokaknak jobban tetszett, mint Sousse vagy Monastir. Kellemes hely és talán tisztább is, mint az említett két másik nyaralóhely. Jók a quadtúrák és a hajókirándulások.
 • Családosok számára lehet érdekes, hogy a medinától nem messze van egy hatalmas aquapark. Yasemin Hammametben pedig, a mesterséges medina mellett van egy mini vidámpark. Tény, hogy nem egy európai szintű vidámparkot kell elképzelni. A gyerkőcöknek azért jó időtöltés lehet, ha éppen egy kis időre már megunják a medencét és a strandot.

Nem tetszett

 • Yasmine elég mesterkélt Tunézia, semmi sem hiteles, eredeti. A mesterkélt óvárosa, azaz medinája a műelefántjaival elég giccses, és amúgy kisebb is, mint a Sousse-i medina. Mivel a környező hotelek között sok a magas kategóriájú, így az árusok pofátlan árakat mondanak be induló alkuárnak és rámenősebbek is.
 • Sokaknak azért ez is tetszik, mert esetleg nem tudják, hogy mennyire nagyobb élmény igazi medinát látni. A Sousse-i medinában és a környező utcákban könnyedén el lehet tölteni 1-2 órát, a Hammameti medinát meg lehet nézni 10-20 perc alatt is.
 • Nincsenek igazi érdemleges kulturális látnivalók, műemlékek, csak távolabbra, kirándulások keretében láthatók.
 • Gyakran algás a tenger és ettől szaglik is. A turisták számára odaterelt tevék pottyantott termékei a strandhomokon zavaróak, ha a tulajdonosaik nem gondoskodnak gyorsan az eltakarításról.
 • A strandon, az utcán folyton zaklatják a pasik a turistákat mindenféle programötletekkel. Néha nehéz őket levakarni.
 • Sok a ronda betonépület.
 • Hiába vannak zebrás átkelőhelyek, nehéz átkelni az utcákon, mert az autósok nem törődnek a gyalogosokkal.
 • Sok vásárlási lehetőség van, de sajnos a legtöbb helyen majdnem ugyanazokat a szuveníreket árulják.
 • Hammamet valóban tele van diszkóval és bulihellyel, de éjszaka nem kockázatmentes egyedül mászkálni az utcákon, még ha közel is van a hotel a bulihelyhez, mert előfordulnak rablások. Hammamet közbiztonsága még így is jobb, mint Sousse városáé. Hammamet Sousse-hoz képest kisebb város (fele annyi lakosa van), és itt kevesebb az ország belső területeiről idetelepült fiatal.
 • Májustól októberig túl sok a külföldi nyaraló.
 • Mint már említettük, Hammametnek van egy új medinája, ami az "újonnan épült óváros". Kimondottan a turistáknak építették. Található itt bazár, éttermek, vidámpark és vízi park is.

Ajánlott (és nem ajánlott) hotelek (2023)

A 3 és 4 csillagos Hammamet-i  hotelek választása nem mindiig kockázatmentes. Folyamatosak az építkezések, átalakítások, ez zavaró lehet.

-----------------------------------

Nem igazán ajánlott hotelek: Dar Khayam , Samira Club,Blue Marine Hotel & Thalasso (Ex Laico) , THE MIRAGE RESORT & SPA ,

Picit kockázatos választás: Vincci Nozha Beach , Club Novostar Sol Azur Beach Congress

Nagyon kockázatos: El Mouradi Hmmamet , El Mouradi El Menzah ,

Tengerpart

A város két oldalán is van tengerpart. A szeles tavaszi hónapokban a déli part védettebb, mint az északi. A szállodák szeretik azt kommunikálni, hogy privát strandjuk van, valójában, a gyakorlatban a privátság nem érvényesül. A több tucat strand nincs egymástól ténylegesen elválasztva és a zugárusok is szabadon mozognak a teljes partvonalon. Hammamet-Yasmine negyedénél a part szép, sötét homokos (a fotón világosabbnak látszik...). A víz nem kifejezetten tiszta. A város két oldalán is van tengerpart.

Hasznos vélemények

"Hammamet a tulajdonképpeni város, ahol van egy klasszikus sikátoros medina, nagyon hangulatos, a helyiek élik a mindennapi életüket különben. Arra számítani kell, hogy a "hammameti" szállodák, amiket foglalni lehet nem a belvárosban vannak, hanem az úgynevezett "turisztikai zónákban", ahol szállodasorok vannak meg pár, általában fix áras bolt, étterem. A szállodák a tengerparton átjárhatóak, de olyan korzó, ami pl. Mallorcán van nem jellemző. Taxival lehet bemenni a városba. 9 után a tarifa 50%-al emelkedik hivatalosan. Yasmine kifejezetten a turistáknak épült városrész, szinte csak szállodák vannak, ott van az új medina, üzletekkel, éttermekkel, színpaddal, és egy hatalmas vidámparkkal, a kikötővel. Ez egy modern komplexum. (2015)" forrás

Olvasmányos linkek

"Hammametben volt már részem nagyon jó beduin mulatságban, amelyet hatalmas család számos unokatestvére szervezett, és szánalmas nomád túrában is, ahol a végén nekünk kellett tolni a szekeret, mert a ló összeesett. Furcsa módon ma már mindkettőt remek emléknek tartom. Hammamet új szállodanegyede nagyon szép, Jázmin partnak nevezik. Csinosak, színvonalasak, de drágák is ezek a hotelek. Az épületeket a tengertől kétsávos út választja el. A tengerparton kiépítettek egy remek kis pihenő parkot. A város központjában eldugva, egy bevásárló komplexumban igazi afrikai különlegességet találunk: az udvar közepén egy vak teve jár körbe egy őrlőgépet működtetve – nem mindennapi látvány. És még egy titkos hammameti információ - az üzletközpont bazárral szemközti oldalán van egy pici italárus, alig lehet észrevenni, leginkább az előtte álló sorról, de érdemes benézni, mert tunéziai italokat itt lehet a legolcsóbban vásárolni talán az egész országban. (2008)" forrás

Fotóegyveleg

Vissza az elejére


Kommentek

Kruppai Attila, 2022. 01. 13. 10:48
Kedves Wunderlich-Timár Annamária! Valószínüleg azért írták ezeket a szállodákat kockázatosnak, mert igen rosszak az értékeléseik! Javasolnám a választott hotelt nézze meg a Booking és Holidaycheck oldalon, ott vannak értékelések 70% feletti értékelésű hotelek már jók! Én is idén megyek újra Hammametbe júniusba! Ajánlanám a Concorde Marco Polot vagy a Medina Solaria&Thalasso Hotelt, mind a kettőt ismerem! Nagyon szuper és jó helyen is vannak!


Wunderlich-Timár Annamária, 2022. 01. 08. 18:56
Tisztelt Utikritika!
Családdal tervezzük idén nyáron első nyaralásunkat külföldre. El Mouradi El Menzah van tervben, (Tunézia Hammamet)Sajnálattal látom ,hogy itt a nagyon kockázatos kategóriában szerepel. Érdeklődnék ennek mi az oka. Mert sajnos indokot nem látok. Másik terv a Medina Belisaire & Thasasso Hotel (Yasmine Hammamet Tunézia) szeretnék lehetőleg több információt. Köszönom


úti kritikus, 2019. 03. 18. 22:09
Titának:

Aktualizáltuk a hotelértékelést, de ez eléggé alátámasztja, hogy nem ajánlottuk ezt a hotelt. Nem rémes, csak egyszerűen közepes. A tévedés jogát fenntartjuk.

http://utikritika.hu/tunezia/hammamet/szallas_69_vincci_marillia_hotel_-_velemenyek


TóthTita, 2019. 03. 18. 21:14
Kedves Utikritika
Érdeklődni szeretnék a Jasmine Hammameti Vincci Marillia hotelt miért nem ajánljátok,még az általatok kirakott hotel ajánló linken is nagyon jó értékelést kapott! Esetleg a cikk régebbi,mert ha jól tájékozódtam nemrég felújították! Vagy valami más bibi van vele? Előre is köszönöm a választ,addig nem foglalnék


Petrovits Róbert, 2013. 07. 30. 06:06
Kedves feleségem és én a mai napon indulunk hammametbe már Tunézia minden fellelhető városát bejártuk többször voltunk Monastírba, Souseban, de számunkra a leginkább kedvelt város mégis Hammamet maradt.
A tengerpartal kapcsolatban azt Tunéziában szerencse kérdése a tisztaságával sehol nem volt probléma de a természetet még ők sem tudják befolyásolni az algák kapcsán vagy a medúzák kapcsán.
Hammamet mind a két medinálya kitűnő szórakozást nyújt. A Yasmine medina nagyszerű időtöltés kicsiknek nagyoknak egyaránt és éjszaka is nyugodtan látogatható!!!!
Az ó medina közvetlen a piac mellet terül el a piacot kényes turistáknak nem javaslom de akiket vonz ez a kultúra KI NE HAGYJA!! Az ó medinálya talán a legcsodálatosabb Tunéziában itt több ki múzeum is fellelhető és épitészetileg egy csodát fogunk tapasztalni amikor szembesülünk azzal hogy a medinára több esetben milyen gyönyörű villákat húztak fel. ez a kontraszt varázslatossá teszi a múlatat és a jelent.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon