ÚTIKRITIKA.HU / La Goulette


hirdetes

útikritikák


La Goulette

La Goulette dióhéjban | Sidi Bou Said | Vélemények | Olvasmányos linkek | Fotóegyveleg

La Goulette dióhéjban

  • La Goulette (lá gulett) a tunéziai fővárostól északra, a tengerparton helyezkedik el. Sok turista úgy jut el ide, hogy nagy tengerjáróknak La Goulette-nél van kikötője.
  • La Goulette-ből taxival 15 perc alatt be lehet jutni a fővárosba (kb. 15 kilométer). A viteldíj kb. 15-20 tunéziai dinár (TND), kb. 2-3 ezer forint. 1 tunéziai dinár = 134 HUF (2014. december)
  • La Goulette központjától (Avenue Roosevelt) kb. 200 méterre van egy vasútállomás.
  • La Gouletteben nincs semmi jelentős turisztikai látnivaló. A fő programlehetőség: a beach.
  • A tengerjáró hajókról leszálló turisták azonban többnyire Karthágó, Tunisz esetleg Sidi Bou Said, egy festő parti város meglátogatásával töltik a szárazföldi egy nappali naphányadot.
  • Karthágó néhány kilométerre van csupán La Goulette-től.
  • Azért a turisták kicsit időznek a kikötőben a Goulette Village Harbor nevű kikötő komplexumban, amiben van egy csomó üzlet, bár, sőt egy szépségszalon és egy bankfiók is. A Goulette Village Harbor a mediterrán térség egyik legkorszerűbb tengerjáró állomása.
  • La Goulette-ben az üzletek hétfőtől szombatig 9 és 19 óra között vannak nyitva. Nyáron 13 és 16 óra között szieszta idő van.

Sidi Bou Said

Sidi Bou Said tengerparti városka csak hét kilométerre található a la Goulette-i cruise kikötőtől.

Sidi Bou Said egy gyönyörű kis város Tunézia északi partján, ahol az észak-afrikai és a mediterrán kultúra találkozik. A város hagyományos, fehérre meszelt házai és szűk utcái, valamint az intenzív kék díszítések az utcák, ajtók, ablakok és a virágos lépcsők lélegzetelállító látványt nyújtanak.

A város központjában a turisták megtalálják a híres Rue Habib Thameur utcát, amely az észak-afrikai kultúra gyönyörű és hagyományos építészetét mutatja be. A kis utcákon sétálva a látogatók felfedezhetik a hagyományos boltokat, éttermeket és kávézókat, ahol a helyi kávéfajtákat és ételeket kóstolhatják meg.

Az egyik legfontosabb látnivalója Sidi Bou Said-nek a Sidi Bou Said mecset, amely a város egyik legrégebbi épülete. A mecset nagyon fontos szimbóluma a városnak, és a látogatók gyönyörű díszítéseit és művészi részleteit csodálhatják meg.

A látogatók továbbá felfedezhetik a Dar Ennejma Ezzahra művészeti múzeumot, ahol a tunéziai művészet kiváló példái láthatóak. A múzeum a városi palotában található, és a látogatók megtekinthetik a helyi művészek által alkotott festményeket, szobrokat és kerámia alkotásokat.

A városban található számos kilátópont, amelyekről a látogatók lenyűgöző kilátást élvezhetnek a Földközi-tengerre és a környező hegyekre. Az egyik legjobb kilátópont a Sidi Chabaane kilátó, amely az egyik legmagasabb pontja a városnak. A kilátópont magával ragadó látványt nyújt a tengerre és a városra.

Vélemények

Jön!

Olvasmányos linkek

Fotóegyveleg

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon