ÚTIKRITIKA.HU / Búzios


hirdetes

útikritikák


Búzios

Búzios dióhéjban | Tetszett & Nem tetszett | Szállások | Strandok | Egyéb hasznos információk | Olvasmányos linkek | Fotóegyveleg

Lila !) homokos strand - n. a. fotója

Buzios dióhéjban

 • Parti nyaraló város Rio de Janeiro szövetségi államban, Riótól 176 kilométerre, északi irányban. Egy félszigeten terül el és mintegy 20 strandja van, mégpedig sokfélék.
 • Hivatalos neve: Armacao dos Búzios
 • Nagyon zsúfolt a novembertől márciusig tartó főszezonban és a június-júliusi brazíliai iskolaszünet idején. Ilyenkor elviselhetetlenül nagy a tömegnyomor (brazilok, argentinok) és pofátlanok az árak.
 • Holtszezon: március-május és augusztus-október. Az ottani nyár folyamán, főleg december és március között a hőmérséklet gyakran megy a 40 fok fölé.
 • brazilos kiejtés: búziusz; a jelentése: kürtcsigák

Tetszett & Nem tetszett

Tetszett

 1. A klassz strandoknál a jó meleg tengervíz, jópofa, hogy az egyes strandoknak önálló karaktere van, hasonszőrűek gyülnek össze
 2. A sok jó friss gyümölcs, az éttermekben a friss halak és tenger gyümölcseit
 3. Viszonylag rend és tisztaság van
 4. Elég jó a közbiztonság
 5. A buggy nevű tök jó helyi közlekedési eszköz (kétüléses kis, színes kabriok)
 6. Olcsón lehet venni egyszerű cuccokat
 7. A das Pedras fő sétálóutca mozgalmassága

Nem tetszett

 1. A növényzet elég szegényes
 2. Sok a szúnyog és az ellenszereknek is ellenállnak
 3. Drágaság, nagyon turistás város
 4. Amikor hétvégén a rióiak elözönlik ezt a terepet, nagy forgalmi dugók
 5. Kevesen tudnak angolul
 6. Van néhány csúnya homokos, szemetes strand (pl. Praia Rasa) is a szépek mellett

Szállások

Buziosban sok hangulatos panzió  (pousada) közül is lehet választani szálláshelyet. 

Közlekedés

A főszezonban rendkívül nehéz parkolóhelyet találni Búzios belvárosában és a fő strandoknál.

Strandok

Strand portugálul: praia

A nyugat felé néző strandoknál a vízek nyugisabbak, a nyilt óceán felé néző strandokat a szörfösök, kite szörfösök frekventálják.

A praia Joao Fernandinho és a praia Joao Fernandes a sznorkelezőknek való. A praia Brava a szörfösöknek és a kite szörfösöknek a kedvence.

A praia Olho de Boi egy nudista strand.

Egyéb hasznos információk

 1. Tanácsos vinni napvédőkrémeket és szúnyogirtó szereket.

Olvasmányos linkek

"Egy brazíliai utazásból nem maradhat ki a "láblógatós" nyaralás sem. Rio de Janeirótól körülbelül 180 km-re, egy festői félszigeten fekszik Buzios, egy igazi tengerparti nyaralóhely. Itt kismotort bérelek, majd körbejárom az öblöket. Az egyik majdnem szabályos, félkör alakú, a part homokos, a víz nyugodt, kellemes hely kisgyerekes családoknak. Néhány kilométerrel arrébb, egy másik öbölben egészen más látvány fogad: kétméteres hullámok, vad, tagolt partszakasz, szörfösök mindenütt. Összesen több mint 20 strand van itt, körben mindenütt gyönyörű mediterrán villák, a gazdag rióiak nyaralói. Itt is egy trópusi kerttel büszkélkedő poussadában szállunk meg, saját tengerparttal, ahol a helyiek nyárson sütik a halat és caipirinhával kínálnak. Ez egy igazi brazil koktél, cachasából, nádcukorból és lime-ból készítik. A város sétányán Brigitte Bardot szobra mellé telepszek, a színésznő a '60-as években járt itt brazil barátjával. A hely részben neki köszönheti népszerűségét.

De nemcsak Brigitte Bardot miatt nevezik sokszor ezt a helyet a brazil St. Tropez-nak: Buziosban elegáns villák, híres éttermek és drága üzletek várják a látogatókat. Este a mindig nyüzsgő "Kő utcán" a Rua do Pedroson korzózom, a boltok egészen éjfélig nyitva tartanak, az éttermekben ínycsiklandozó tengeri gyümölcsöket szolgálnak fel. Az egyikben éppen latin estet tartanak. A bemutató tánc után a fellépők saját családtagjaikat kérik fel. Az egyik fiú jó hatvanas édesanyját penderíti a színpadra, és hihetetlen tempóban kezdenek táncolni. Illetve csak nekem nem mindennapi ez a tempó, nekik ugyanis ez a normális." forrás

Fotóegyveleg

Laci bá elégedetten támaszkodik

n.a. fotója

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


Repülőjegyek Rio de Janeiroba Repülőjegyek Rio de Janeiroba
Olcsó repülőjegyek Rio de Janeiroba a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes