ÚTIKRITIKA.HU / Ciprus - időjárás havi lebontásban


hirdetes

útikritikák


Ciprus - időjárás havi lebontásban

Téli időjárás Cipruson| Ciprus időjárása januárban| Ciprus időjárása februárban |Ciprus időjárása márciusban| Ciprus időjárása áprilisban| Ciprus időjárása májusban |Ciprus időjárása júniusban |Ciprus időjárása júliusban| Ciprus időjárása augusztusban| Ciprus időjárása szeptemberben| Ciprus időjárása októberben| Ciprus időjárása novemberben| Ciprus időjárása decemberben 

Téli időjárás Cipruson

Amikor azt mondod, hogy decemberben 20 fok van az utcán, úgy tűnik, hogy meleg és minden tökéletes. Igen, az utcán meleg és tökéletes! A házban azonban nem olyan rózsaszín, mint ahogy látszik.
A ciprusi tél az, amikor kimész a házból, hogy felmelegedj. Miért? Mert itt nincs központi fűtés. Az emberek klímával fűtenek, van, akinek padlófűtése van (az új házakban), vagy pedig gáz- vagy olajfűtés.

Cipruson megtudtam az elektromos takaró létezéséről, amely felmelegíti és megszárítja az ágyneműdet. Továbbá itt kaphatóak puha otthoni pizsamák és flanel ágyneműk is, hogy melegen tartsanak télen.

A házak nedvesek, és nappal rendszeresen szellőztetni kell, különben penész keletkezik. T
A hideg csempés padló miatt télen nagyon népszerűek a szőnyegek, nyáron általában eltávolítják őket. És amikor kinyitsz egy szekrényt, akkor hideg fúj rád.

Nagyon örülök, hogy nálunk van olajfűtésünk, ez kicsit segít... És a napi napsütés és az, hogy ki lehet menni egy pólóban sétálni, természetesen enyhíti a hiányosságokat.

Ciprus időjárása januárban

Január a leghidegebb hónap Cipruson. A nappali átlag hőmérséklet 15 fok körül mozog. Tengeri fürdőzés kizárva, hiszen a víz hőmérséklete 16-17 fok körüli. Éjszaka 5-7 fokra hűl le a hőmérséklet. Reggel 7 óra tájban 11 fok körül van. 13 óra tájban van a legmelegebb, kb 16 fok. Este 7 óra tájban 13 fok körül van.

Bizony egy vastag dzsekinek helye kell hogy legyen a böröndben. A napi nagsütéses órák száma átlagosa: 5.

Január egyben az év második legcsapadékosabb hónapja a szigeten (csak december csapadékosabb). A hónap folyamán átlagosan 9-11 az esős napok száma.

Havazás inkább februárra jellemző.

Ciprus időjárása februárban

Február is elég hideg hónap ciprusi viszonylatban, de azért nappal lehet akár 15-16 fok is. Lehet számítani pár szép napos órára is. Az éjszakai 6-8 fokos hideg inkább csak a hajnalig mulatozókat érinti. Reggel a 12 fok körüli hőmérséklet jellemző, a kora esti  13 körüli hőmérséklethez kell bizony valami vastagabb dzseki. 

Ami a csapadékosságot illeti, február az a január és a december után a legcsapadékosabb hónap a szigeten. A február vége táján odautazók számára biztató lehet, hogy a márciushoz közeledve egyre kevesebb a csapadék. Számítani kell arra, hogy lesznek esős napok, órák. Paphosban sem lehet megúszni néhány esőt. 

Bármennyire is kicsi a sziget, azért vannak a klíma tekintetében különbségek. A déli partvonal, Limasszol jellemzően melegebb mint az ország belseje. Páfosz délnyugaton van, de - a helyiek szerint - télen is itt van a legjobb klíma, februárban akár 17 fok is előfordulhat.  

Télen a tengervíz kb. 17 fokos, szóval nem az a pancsolós helyzet.

Ciprus időjárása márciusban

Március Ciprus szigetén az átmeneti időszakot jelenti a téli hűvösségből a tavaszi meleg felé. Itt vannak az általános időjárási jellemzők március hónapra:

Hőmérséklet: Március elején a hőmérséklet általában még mindig hűvös lehet, de ahogy a hónap előre halad, melegszik. Napközben általában 16-20 Celsius fok közötti hőmérséklet várható. Az éjszakai hőmérséklet enyhén hűvös lehet, körülbelül 8-12 Celsius fok között.

Tengervíz: A tengervíz hőmérséklete általában még hideg lehet a március elején, de fokozatosan melegszik. Március végére általában 15-17 Celsius fok közötti tengervízhőmérséklet várható.

Csapadékosság: Március Cipruson változékony időjárást hozhat. Előfordulhatnak esőzések és záporok, de az esőzések mennyisége mérsékelt lehet. Az időjárás fokozatosan szárazabb lesz, ahogy a hónap előre halad.

Napsütés: Március folyamán a napsütéses órák száma növekszik, és az idő általában naposabb és kellemesebb. Ez lehetővé teszi a szabadtéri tevékenységek élvezetét.

Március Cipruson ideális hónap lehet a természeti szépségek felfedezéséhez, a sétautakhoz és a kulturális látnivalókhoz. Az időjárás még nem olyan forró, hogy megakadályozza a szabadtéri tevékenységeket, és a virágok kezdenek kinyílni, így gyönyörű tájakat találhat a szigeten. Mivel az időjárás változékony lehet a március elején, ajánlott ellenőrizni az aktuális időjárási előrejelzéseket az utazás előtt.

Ciprus időjárása áprilisban

Április Ciprus szigetén az átmeneti időszak kezdetét jelenti a tél hidegéből a tavasz és a nyár melege felé. Itt vannak az általános időjárási jellemzők április hónapra:

Hőmérséklet: Áprilisban a hőmérséklet általában enyhül, de még mindig kellemesen meleg. Napközben általában 19-24 Celsius fok közötti hőmérséklet várható. Az éjszakai hőmérséklet enyhén hűvös lehet, körülbelül 11-15 Celsius fok között.

Tengervíz: A tengervíz hőmérséklete még mindig hűvös lehet az áprilisi hónap elején, de fokozatosan melegszik. Április végére általában 17-20 Celsius fok közötti tengervízhőmérséklet várható.

Csapadékosság: Április elején Cipruson még előfordulhatnak esőzések, de az időjárás fokozatosan szárazabbá válik az hónap folyamán. Az esőzések mennyisége mérsékelt lehet.

Napsütés: Április folyamán a napsütéses órák száma növekszik, és az idő általában napos és kellemes. Ez lehetővé teszi a szabadtéri tevékenységek élvezetét.

Április Cipruson ideális hónap a szabadtéri tevékenységekhez és a természeti szépségek felfedezéséhez. A sziget vegetációja ebben az időszakban virágba borul, ami gyönyörű látványt nyújt. Az időjárás is alkalmas a kirándulásokhoz és a strandoláshoz, bár a tenger még lehet hűvös az április elején. Mivel az időjárás változékony lehet az átmeneti időszakban, ajánlott ellenőrizni az aktuális időjárási előrejelzéseket az utazás előtt.

Áprilisban még a tenger hideg és a szállodák medencéit se mondanám melegnek. Ha fázósak vagytok, mint én akkor áprilisban még nem fogtok fürdeni. A bátrabbak azért áprilisban is megmártoznak.

Ciprus időjárása májusban

Az időjárás Ciprus szigetén május hónapban általában már melegedni szokott, és egyre kevesebb csapadék várható. Az átlaghőmérséklet napközben általában 24 és 28 Celsius fok között mozog, de az előfordulhat, hogy az északi részen hűvösebb lesz, míg a déli partokon melegebb idő várható.

A tengervíz hőmérséklete általában kellemesen meleg, és ideális lehet fürdésre és vízi sportokra. A tenger hőmérséklete általában 20 Celsius fok körül van májusban.

A csapadékosság mértéke jellemzően csökken májusban, és az esők ritkábbak lesznek. Az északi részen általában továbbra is lehetnek enyhe esőzések, míg a déli részen és az északi partokon kevesebb eső várható.

Minden év eltérő lehet, és az időjárás változhat, de általánosságban elmondható, hogy május Cipruson jó időt kínál a szabadtéri tevékenységekhez, strandoláshoz és kirándulásokhoz. Az időjárás előrejelzése érdekében azonban mindig ajánlott követni a helyi időjárási híreket és előrejelzéseket, mivel az időjárás változhat.

Ciprus időjárása júniusban

Júniusban Ciprus szigetén az időjárás általában már nyárias és meleg. Itt vannak az általános időjárási jellemzők júniusra:

Hőmérséklet: A hőmérséklet júniusban már igencsak meleg, és napközben általában 28-32 Celsius fok közötti lehet. Az északi részen lehet enyhén hűvösebb, míg a déli részen és az északi partokon melegebb idő várható.

Tengervíz: A tengervíz hőmérséklete kellemesen meleg, és ideális fürdésre és vízi sportokra. Általában 22-25 Celsius fok körül van.

Csapadékosság: Júniusban a csapadék mennyisége általában már jelentősen csökken, és a szigeten kevés eső várható. Az északi részen lehetnek még enyhe esőzések, de általában a csapadék mértéke minimális.

Napsütés: Ciprus júniusban sok napsütést kínál, és a napi napsütéses órák száma hosszú. Ez ideális időt kínál a szabadtéri tevékenységekhez és a strandoláshoz.

Június Cipruson egy remek hónap a nyaralásra, és a sziget számos turisztikai látnivalót és tevékenységet kínál ebben az időszakban. Fontos azonban megjegyezni, hogy az időjárás mindig változhat, és előfordulhatnak rövid ideig tartó záporok vagy viharok is.

Ciprus időjárása júliusban

Július Ciprus szigetén nyáron van, és általában meleg és száraz időjárást hoz magával. Itt vannak az általános időjárási jellemzők július hónapra:

Hőmérséklet: Júliusban a hőmérséklet rendszerint nagyon magas, napközben általában 32-36 Celsius fok közötti lehet. Az északi részen és a magasabban fekvő területeken lehet enyhén hűvösebb, míg a déli partokon a hőmérséklet magasabb lehet.

Tengervíz: A tengervíz hőmérséklete kellemesen meleg, és ideális a strandoláshoz és a vízi sportokhoz. Általában 24-27 Celsius fok körül van.

Csapadékosság: Júliusban Cipruson szinte alig esik csapadék. Ez az egyik legszárazabb hónap a szigeten, és a legtöbb nap teljesen napos lesz.

Napsütés: Júliusban rendkívül sok napsütés várható, és a napi napsütéses órák száma hosszú. Ez lehetővé teszi a szabadtéri tevékenységek, kirándulások és strandolás élvezetét.

Mivel július Cipruson a legmelegebb hónap, fontos megfelelő intézkedéseket tenni a napvédelem és a hidratáltság érdekében. Ne feledje használni a napvédő krémet, és igyon elegendő vizet, hogy elkerülje a hőgutát vagy a kiszáradást.

Július ideális hónap a strandolásra és a tengerparti pihenésre Cipruson, és a sziget számos kulturális és történelmi látnivalót is kínál az érdeklődőknek. Azonban vegye figyelembe, hogy a turistaszezon a csúcspontján van, és a népszerű helyeken nagyobb forgalomra lehet számítani.

Ciprus időjárása augusztusban

Augusztus továbbra is nyári hónap Ciprus szigetén, és az időjárás általában forró és száraz marad. Itt vannak az általános időjárási jellemzők augusztusra:

Hőmérséklet: Augusztusban a hőmérséklet rendszerint nagyon magas, és napközben 32-36 Celsius fok közötti lehet. Az éjszakai hőmérséklet is meleg marad, és általában 22-26 Celsius fok közötti.

Tengervíz: A tengervíz hőmérséklete továbbra is kellemesen meleg, és ideális a strandoláshoz és a vízi sportokhoz. Általában 25-28 Celsius fok között van.

Csapadékosság: Augusztus a szigeten a legszárazabb hónapok egyike. A csapadék mennyisége minimális, és az esőzáporok rendkívül ritkák.

Napsütés: Augusztus is rendkívül napos hónap Cipruson, és a napi napsütéses órák száma továbbra is hosszú. Ez lehetővé teszi a szabadtéri tevékenységek élvezetét és a tengerparton való pihenést.

Az augusztus Cipruson a nyári szezon csúcsa, és ezért a turisták száma is magas lehet. Fontos megjegyezni, hogy az erős napsugárzás miatt fontos az óvintézkedések betartása, mint például a napvédő krém használata és a megfelelő hidratáltság fenntartása. A tengerparton való tartózkodás során is vegye figyelembe a kijelölt strandbiztonsági intézkedéseket.

Az időjárás Cipruson augusztusban ideális a strandoláshoz és a vízi tevékenységekhez, valamint a sziget kulturális és gasztronómiai élményeinek felfedezéséhez.

Ciprus időjárása szeptemberben

Augusztus legvégén, szeptember első hetében végig kb 32 fok volt napközben. Így nézelődni délelőtt-dél körül kicsit kellemetlen volt, mert már 5 perc séta után leizzadtunk, úgyhogy siettünk mindig a partra délutánonként (vagy boltba venni valamit, mert ott legalább volt klíma és le tudtunk hűlni kicsit😂). Klíma nélkül konkrétan meg lehetett volna halni, muszáj hogy legyen a szálláson és autóban.. A tengervíz nagyon jó volt, pedig én arra a vízre is azt mondom, hogy hideg ami mások szerint meleg, de ez még szerintem is meleg volt, rég tartózkodtam ennyit vízben egy nyaralás során.😁 (2022)

S. Ilona fotója

Ciprus időjárása októberben

Október Ciprus szigetén az őszi időszak kezdetét jelenti, és az időjárás enyhül, mivel az évszakok változnak. Itt vannak az általános időjárási jellemzők október hónapra:

Hőmérséklet: Az októberi hőmérséklet általában enyhébb, mint a nyári hónapokban. Napközben általában 24-28 Celsius fok közötti hőmérséklet várható. Az éjszakai hőmérséklet lehűlhet, és 16-20 Celsius fok közötti lehet.

Tengervíz: A tengervíz hőmérséklete még mindig kellemesen meleg, és általában 22-25 Celsius fok között van. Ez lehetővé teszi a strandolást és a vízi sportokat, bár a víz hőmérséklete lassan csökken.

Csapadékosság: Októberben a csapadékosság mértéke növekedhet a nyári hónapokhoz képest. Bár továbbra is meglehetősen száraz, előfordulhatnak záporok és rövid esőzések.

Napsütés: Az október továbbra is napos hónap Cipruson, és a napi napsütéses órák száma még mindig magas. Ez lehetővé teszi számos szabadtéri tevékenység folytatását és kirándulásokat a szigeten.

Október ideális időszak lehet a sziget felfedezésére, mivel az időjárás kellemesen enyhe, és a turisták száma már csökkenhet a nyári csúcs szezonhoz képest. Ez lehetőséget nyújt a csendesebb és pihentetőbb nyaralásra, és a történelmi és kulturális látnivalók is könnyen elérhetők. Azonban érdemes figyelni az aktuális időjárási előrejelzéseket, mivel az időjárás változhat, és október későbbi részeiben hűvösebb lehet.

Ciprus időjárása novemberben

November Ciprus szigetén az őszi hónapok egyike, és az időjárás tovább hűvösebb lesz, ahogy az évszakok változnak. Itt vannak az általános időjárási jellemzők november hónapra:

Hőmérséklet: Novemberben a hőmérséklet tovább csökken, és napközben általában 18-23 Celsius fok közötti lehet. Az éjszakai hőmérséklet jelentősen hűvösebb lehet, 12-16 Celsius fok körül.

Tengervíz: A tengervíz hőmérséklete lassan hűl, és általában 19-22 Celsius fok között van. Még mindig alkalmas lehet a fürdésre, de a víz hőmérséklete hűvösebb lesz.

Csapadékosság: November Cipruson a csapadékosabb hónapok egyike. Előfordulhatnak esőzések, záporok és viharok, de az esők mennyisége még mindig mérsékelt marad.

Napsütés: Bár novemberben a napos napok száma csökken, még mindig elég napos órák vannak a szigeten. Azonban az időjárás változhat, és az esőzések is előfordulhatnak.

November Cipruson már kevésbé alkalmas a strandolásra és a vízi sportokra, mivel az idő hűvösebb és a tengervíz is hűvösebb lesz. Azonban ez egy jó időszak lehet a sziget kulturális és történelmi látnivalóinak felfedezésére, valamint a természeti szépségek megtekintésére. A turisták száma ebben az időszakban általában kevesebb, így a helyek is csendesebbek lehetnek. Öltözzön rétegesen és vigyen magával esőkabátot is az esetleges esőzések ellen.

Ciprus időjárása decemberben

December Ciprus szigetén az téli időszak kezdetét jelenti, és az időjárás hűvös és enyhén esős lehet. Itt vannak az általános időjárási jellemzők december hónapra:

Hőmérséklet: Decemberben a hőmérséklet tovább csökken, és napközben általában 15-20 Celsius fok közötti lehet. Az éjszakai hőmérséklet jelentősen hűvösebb lehet, 8-13 Celsius fok körül.

Tengervíz: A tengervíz hőmérséklete hűl, és általában 16-19 Celsius fok között van. A víz ilyenkor már hűvös, így a strandolás ritkábbá válik.

Csapadékosság: December Cipruson a csapadékosabb hónapok egyike. Gyakoriak az esőzések, záporok és viharok, és az eső mennyisége meglehetősen magas lehet.

Napsütés: Decemberben kevesebb napsütéses óra van, és az ég borultabb lehet. Az időjárás változhat, és az esős napok is előfordulhatnak.

i. e. fotója (decemberben)

December Cipruson az egyik legcsendesebb hónap a turisták számára, és a sziget kulturális és történelmi látnivalói továbbra is látogathatók. Azonban az időjárás hűvösebb és csapadékosabb lehet, így érdemes rétegesen öltözködni és esernyőt is magával vinni az eső ellen. Továbbá vegye figyelembe, hogy a vízi tevékenységek és a strandolás valószínűleg már nem olyan népszerűek ebben az időszakban az alacsonyabb hőmérséklet és a hűvös tengervíz miatt.


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon