ÚTIKRITIKA.HU / Kirándulások magyarul görög Cipruson

Kirándulások magyarul görög Cipruson

A kirándulásokról általában | Kirándulások | Fotóegyveleg

Larnaka - mecset

A kirándulásokról általában

Ciprusi magyar nyelvű idegenvezetésű programokat az ott élő Kirner Susanna szervezi. E-mail címe: susannakirner@gmail.com - kéretik hivatkozni az útikritika honlapra!

Kirándulások

Kirándulás a görög részen hétfőn (65 €/fő)

Reggeli után indulunk Limassol városába, ahol elidőzünk kicsit a bűbájos belvárosban. Innen fölkapaszkodunk a Troodos-hegységbe, ahol egy bor- és édességkóstolással egybekötött sétát teszünk az elragadó Omodhos falucskában. Ezt követően Paphosba megyünk, ahol megnézzük a Dionüszosz-ház két évezredes mozaikjait, a Szt. Pál oszlopot és a halászkikötőt. Visszaúton megállunk egy órácskára Aphrodité sziklájánál, ahol a szerelem istennője megszületett a habokból. Aki háromszor körbeússza a sziklát, örökké szép és fiatal marad! Aki még szív alakú követ is talál a parton, az örök időkre szerencsés lesz a szerelemben!

Egész napos kirándulás hajózással Agia Napába és a Nissi Beachre

Reggeli után indulunk Agia Napa városába, ahol egy körülbelül négyórás, sok-sok mókával, kacagással, fürdéssel és finom ebéddel egybekötött hajókiránduláson veszünk részt. Megtekintjük a tengeri kalózbarlangokat, a Sóhajok-hídját, a Kék-lagúna öblöt és távolról Famagusta szellemvárosát. Ezután megmártózunk Ciprus leghíresebb strandján, a Nissi Beachen, majd megtekintjük Agia Napa bűbájos városközpontját a velencei kolostorral és a bazárral. Szabadidő vásárlásra. 40 €/fő + a hajókirándulás 35 €/fő

Három vár kirándulás

Ezen a kizárólag ínyenceknek való kiránduláson megismerjük az Ötujjú-hegység 3 gyönyörű fellegvárát, a Szt. Hiláriont, a Buffaventót és a Kantara várat. A világ egyik legszebb kilátásában részesülhetünk a túra által, ámulatból ámulatba esve! Miután lelkesen megmásztuk a várakat, boldogítva magunkat a gondolattal, hogy a szállodában bevett kalóriák egy részét sikerült ledolgoznunk, napunkat egy csodálatos napnyugta előtti fürdőzéssel tetőzzük be Famagusta aranyhomokos tengerpartján. Szükséges: edzőcipő, fürdőruha, törülköző.

Végig a déli parton, egy kis kitérővel a varázslatos Troodos-hegységbe

Korai reggeli után indulunk Limassol városába, ahol elidőzünk a bűbájos óvárosban, megnézzük a bazárt és a piacot. Innen fölkapaszkodunk a Troodos-hegységbe és egy bor- és édességkóstolással egybekötött sétát teszünk az elragadó Omodhos falucskában. Ezt követően Paphosba megyünk, ahol megnézzük a Dionűszosz-ház kétezer éves mozaikjait, a Szt. Pál oszlopot, meg a halászkikötőt. Visszaúton megállunk egy órácskára Afrodité sziklájánál, ahol a szépség és szerelem istennője megszületett a habokból. Itt van fürdőzési lehetőség, majd le is lehet zuhanyozni édes vízzel.

Larnaca-Lefkara

Félnapos kirándulásunk délután indul, hogy a délelőttöt mindenki strandolással, fürdőzéssel, pihenéssel tudja tölteni. (A hazautazók bőrönddel együtt indulnak és a reptéren végzik a kirándulást!) Larnacában megnézzük az 1115 éves Szt. Lázár templomot, szabadidő a belvárosban, majd a Sóstó felé vesszük az irányt és megtekintjük a híres búcsújáró-helyet, a Hala Szultán Tekkét. Ezután a Kiti nevű falucskában csodaszép másfél ezer éves templommal, a "Panagia Angeloktiszti"-vel ismerkedünk meg, majd Lefkarába buszozunk. Itt megcsodálhatjuk a helyi asszonyok gyönyörű hímzéseit és az ezüstkovács férjeik által készített remek ékszereket, használati tárgyakat. Igény esetén a teveparkot is meglátogatjuk (A tevegelés egyénileg fizetendő !).

Kirándulás a török oldalról Kyreniaból és Laptából a görög részre

Korai reggeli után a bűbájos Lefkara nevű falucskát látogatjuk meg. Itt megismerkedhetünk a helyi asszonyok gyönyörűséges hímzéseivel és a falu ezüstműveseinek fantasztikus ezüstcsipkéivel. Ezután Larnacába utazunk, ahol megnézzük az 1125 éves Szt. Lázár templomot és elidőzünk a bazárnegyedben. Utunkat a meseszép Agia Napában végezzük. Itt megtekintjük a fél évezredes velencei kolostort, a romantikus halászkikötőt, majd fürdőzés következik a sziget legszebb strandján, a Nissi Beachen. Vacsora a hotelben.

Nicosia-Kyrenia

Kombinált kirándulás Kyreniába és Nicosiába. Reggel először a csodaszép kora-gótikus apátságot, Bella Pais-ot látogatjuk meg, majd félórás szabadprogram a varázslatos kyreniai kikötőben. Ezután a Szt.Hilarion vár megmászása következik, amiről a világ egyik legszebb kilátása tárul a szemünk elé. Disney ennek a várnak az alapján tervezte meg a Hófehérke című film várkastélyát. A kora délutáni órákban Nicosiába buszozunk, megismerjük mind a török, mind a görög Nicosia belvárosának nevezetességeit, majd lesz 2 ½ óra szabadidő vásárlásra.

Fotóegyveleg

Jön!

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon