ÚTIKRITIKA.HU / Kirándulások magyarul görög Cipruson






hirdetes

útikritikák


Kirándulások magyarul görög Cipruson

A kirándulásokról általában | Kirándulások | Fotóegyveleg

Larnaka - mecset

A kirándulásokról általában

Ciprusi magyar nyelvű idegenvezetésű programokat az ott élő Kirner Susanna szervezi. E-mail címe: susannakirner@gmail.com - kéretik hivatkozni az útikritika honlapra!

Kirándulások

Kirándulás a görög részen hétfőn (65 €/fő)

Reggeli után indulunk Limassol városába, ahol elidőzünk kicsit a bűbájos belvárosban. Innen fölkapaszkodunk a Troodos-hegységbe, ahol egy bor- és édességkóstolással egybekötött sétát teszünk az elragadó Omodhos falucskában. Ezt követően Paphosba megyünk, ahol megnézzük a Dionüszosz-ház két évezredes mozaikjait, a Szt. Pál oszlopot és a halászkikötőt. Visszaúton megállunk egy órácskára Aphrodité sziklájánál, ahol a szerelem istennője megszületett a habokból. Aki háromszor körbeússza a sziklát, örökké szép és fiatal marad! Aki még szív alakú követ is talál a parton, az örök időkre szerencsés lesz a szerelemben!

Egész napos kirándulás hajózással Agia Napába és a Nissi Beachre

Reggeli után indulunk Agia Napa városába, ahol egy körülbelül négyórás, sok-sok mókával, kacagással, fürdéssel és finom ebéddel egybekötött hajókiránduláson veszünk részt. Megtekintjük a tengeri kalózbarlangokat, a Sóhajok-hídját, a Kék-lagúna öblöt és távolról Famagusta szellemvárosát. Ezután megmártózunk Ciprus leghíresebb strandján, a Nissi Beachen, majd megtekintjük Agia Napa bűbájos városközpontját a velencei kolostorral és a bazárral. Szabadidő vásárlásra. 40 €/fő + a hajókirándulás 35 €/fő

Három vár kirándulás

Ezen a kizárólag ínyenceknek való kiránduláson megismerjük az Ötujjú-hegység 3 gyönyörű fellegvárát, a Szt. Hiláriont, a Buffaventót és a Kantara várat. A világ egyik legszebb kilátásában részesülhetünk a túra által, ámulatból ámulatba esve! Miután lelkesen megmásztuk a várakat, boldogítva magunkat a gondolattal, hogy a szállodában bevett kalóriák egy részét sikerült ledolgoznunk, napunkat egy csodálatos napnyugta előtti fürdőzéssel tetőzzük be Famagusta aranyhomokos tengerpartján. Szükséges: edzőcipő, fürdőruha, törülköző.

Végig a déli parton, egy kis kitérővel a varázslatos Troodos-hegységbe

Korai reggeli után indulunk Limassol városába, ahol elidőzünk a bűbájos óvárosban, megnézzük a bazárt és a piacot. Innen fölkapaszkodunk a Troodos-hegységbe és egy bor- és édességkóstolással egybekötött sétát teszünk az elragadó Omodhos falucskában. Ezt követően Paphosba megyünk, ahol megnézzük a Dionűszosz-ház kétezer éves mozaikjait, a Szt. Pál oszlopot, meg a halászkikötőt. Visszaúton megállunk egy órácskára Afrodité sziklájánál, ahol a szépség és szerelem istennője megszületett a habokból. Itt van fürdőzési lehetőség, majd le is lehet zuhanyozni édes vízzel.

Larnaca-Lefkara

Félnapos kirándulásunk délután indul, hogy a délelőttöt mindenki strandolással, fürdőzéssel, pihenéssel tudja tölteni. (A hazautazók bőrönddel együtt indulnak és a reptéren végzik a kirándulást!) Larnacában megnézzük az 1115 éves Szt. Lázár templomot, szabadidő a belvárosban, majd a Sóstó felé vesszük az irányt és megtekintjük a híres búcsújáró-helyet, a Hala Szultán Tekkét. Ezután a Kiti nevű falucskában csodaszép másfél ezer éves templommal, a "Panagia Angeloktiszti"-vel ismerkedünk meg, majd Lefkarába buszozunk. Itt megcsodálhatjuk a helyi asszonyok gyönyörű hímzéseit és az ezüstkovács férjeik által készített remek ékszereket, használati tárgyakat. Igény esetén a teveparkot is meglátogatjuk (A tevegelés egyénileg fizetendő !).

Kirándulás a török oldalról Kyreniaból és Laptából a görög részre

Korai reggeli után a bűbájos Lefkara nevű falucskát látogatjuk meg. Itt megismerkedhetünk a helyi asszonyok gyönyörűséges hímzéseivel és a falu ezüstműveseinek fantasztikus ezüstcsipkéivel. Ezután Larnacába utazunk, ahol megnézzük az 1125 éves Szt. Lázár templomot és elidőzünk a bazárnegyedben. Utunkat a meseszép Agia Napában végezzük. Itt megtekintjük a fél évezredes velencei kolostort, a romantikus halászkikötőt, majd fürdőzés következik a sziget legszebb strandján, a Nissi Beachen. Vacsora a hotelben.

Nicosia-Kyrenia

Kombinált kirándulás Kyreniába és Nicosiába. Reggel először a csodaszép kora-gótikus apátságot, Bella Pais-ot látogatjuk meg, majd félórás szabadprogram a varázslatos kyreniai kikötőben. Ezután a Szt.Hilarion vár megmászása következik, amiről a világ egyik legszebb kilátása tárul a szemünk elé. Disney ennek a várnak az alapján tervezte meg a Hófehérke című film várkastélyát. A kora délutáni órákban Nicosiába buszozunk, megismerjük mind a török, mind a görög Nicosia belvárosának nevezetességeit, majd lesz 2 ½ óra szabadidő vásárlásra.

HAJÓKIRÁNDULÁS ‼️‼️‼️🚣‍♀️🚣‍♀️🚣‍♀️🚣‍♀️🚣‍♀️🚣‍♀️🚣‍♀️

Aki ismer engem személyesen, tudja, hogy nem szeretem a "leg"eket. A legjobb szálloda, a legjobb sofőr, a legjobb étterem, a legjobb idegenvezető visszás érzést kell bennem és még sokakban, mert nem ismerhetjük az összes szállodát, sofőrt, éttermet, idegenvezetőt.
DE EZ A HAJÓKIRÁNDULÁS VALÓBAN NAGYON OTT VAN‼️
Bejárja a keleti partvidék legszebb részeit. Megáll fényképezni a szerelmesek hídjánál (Love Bridge), a tengeri barlangoknál (Ses Caves), megkerüli a Cape Grecot, majd horgonyt dob a legénység a Kék-lagúna öböl közelében. Kétszer kötnek ki, hogy az utasok a kristálytiszta vízben csobbanhassanak egy nagyot, majd finom ebéddel kínálják az úszásban megéhezett turistákat. Mindez 24€/fő áron transzferrel együtt Agia napai szállodákból. Tehát felvesznek a szállodádtól, majd a kaland után le is pottyantanak ugyanott és kaland közben finom ebéddel megtömik a pocakodat.
Nálam (susannakirner@gmail.com) tudtok rá jelentkezni, ha kedvet kaptatok!

NAGY CIPRUSI KÖRUTAZÁS
KÖZKÍVÁNATRA újra elindítjuk nagy ciprusi körutazásunkat! Ha csak egy napot szeretnél rászánni az ország felfedezésére, akkor itt a helyed!!! Kirándulásunk bemutatja, milyen elképesztően változatos ez a kicsi sziget. Ámulatból ámulatba esel majd. Többek között mini gyalogtúrát is teszünk egy bájosan csörgedező patak partján ahol láthatunk kőhidacskát, fahidacskát, vízesést, vízimalmot, vadkacsákat. A program egyórás fürdést is tartalmaz Afrodité-sziklájánál.
Kis busz, kis csapat,jó hangulat!
A program leírása:
Körutazás a Görög részen
Korai reggeli után indulunk Nicosia külső kerületeinek érintésével az egzotikus Troodos-hegyláncra. Első megállóhelyünk a Kakopetria nevű falucska, melynek ódon középkori báját kényelmes séta közben élvezhetjük. Ezután a Kykko-monostorhoz buszozunk, ami csodálatos gazdagságával kápráztat el bennünket. Megtekintjük Makariosz érsek-elnök sírját is. Szabadidő és ebédelési lehetőség, majd a Cédrusok-völgyén keresztül Paphosba érkezünk, ahol a Dionüszosz-ház kétezer éves mozaikjait és egy ókori kamaraszínházat szemlélünk meg. Szabadidő a halászkikötőben, majd Afrodité születési helye következik, ahol megmártózhatunk a habokban. Élményekkel megtelve indulunk haza végig a déli parton, átszelve Limassol városát.
Szükséges: fürdőruha, törülköző; továbbá a monostorlátogatáshoz térdet és vállat takaró ruha.
Nálam tudtok rá jelentkezni...
FIGYELEM!!! Sajnos a Fb már többször NEM jelezte ki, ha ismeretlentől kaptam üzenetet, így biztosabb, ha írtok
SMS-t (+35799695175),
vagy még biztosabb, ha
e-mailt: (ciprusspecialista@gmail.com)

Fotóegyveleg

Jön!

Vissza az elejére


Kommentek

Ország Péter, 2023. 05. 06. 12:05
Kedves Susanna.

Május 8-tól 12-ig elutazunk Ciprusra, Larnakában lesz a szállásunk. Olvastam hogy 24 Euro/fő áron van lehetőség hajóútra. Május 10.-én vagy 11.-én két főre érdekelne, ha megoldható. Megfelel Lárnaka vagy akár Agia Napa indulás is.
Várom válaszát.

Üdvözlettel: Ország Péter

ui.: Ezt az üzenetet elküldtem privátban is.


Sós Gáborné, 2023. 03. 12. 14:04
Üdv. Susanna !
Április 11.-én érkezünk egy hétre párommaml Protaras,Narcissos Waterpark Resort szállodába. szeretnénk a hajókiránduláson részvenni. Van rá mód? Milyen fakultatív programok vannak ebből a szállodából illetve városból? A hajókirándulásnak mennyi az ára? Köszönöm szépen! Marcsi


Magyari Katalin, 2023. 01. 19. 15:48
Kedves Susanna,
Írtam külön emailt, Március 13-14-15 napokra keresek kirándulást Larnaca indulással.
köszönöm !


Saly Ilona, 2022. 11. 08. 21:10
Üdv. Susanna!
Érdeklődnék, hogy Pafoszról is vannak fqkultatív kirándulások?
Köszönöm.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon