ÚTIKRITIKA.HU / Cayo Santa Maria


hirdetes


útikritikák


Grand Memories Cayo Santa Maria - vélemények

Kuba - Cayo Santa Maria - Grand Memories Cayo Santa Maria 5cs.


Lényeg:

Zavaróan ellentmondanak egymásnak a visszajelzések. A vendégek egy része szerint némileg kockázatos ennek a hotelnek a választása, ugyanis, egyáltalán nincs felújított állapotban, eléggé lestrapált. A komplexum meglehetősen elhanyagolt. Pár napos tartózkodás esetén a hotel részletekben meglévő negatívumai nem uralhatják el a vendég közérzetét, de hosszabb, akár egyhetes ottani nyaralásnál a finnyásabbak bánhatják, hogy ezt választották.

A pozitív visszajelzések viszont azt hangsúlyozzák, hogy az álomszép strand élményére kell összpontosítani. A hotel nagy vonalakban szép. A műszaki, ellátási hiányosságok pedig, olyan problémák, amelyekkel a hiánygazdaság által megátkozott Kubát meglátogatóknak be kell vállalniuk. Mert ha nem, akkor tolerálják, akkor elrontják a saját nyaralásukat. Amúgy a szobák tágasak, világosak. A magasabb árkategóriájú szobák (lakosztályok) többnyire fel vannak újítva, nem úgy, mint az olcsóbbak.
A Sanctuary hotelszárny a legkevésbé problematikus!

Hangsúlyoznunk kell, hogy a Cayo Santa Maria esetében az odautazás lényege, fő élménye - amúgy is - kiemelkedően a felejthetetlenül csodás óceán, a strand!

Hol?

Havannából busszal az út kb. hat óra.

Cayo Santa Martán nincs helyi lakosság, minden a hotelekről szól (van kb. 20 belőlük). A személyzet sem idevalósi, zömében Santa Clara városából jönnek ide.

Tessék vinni szúnyogriasztókat.

Strand:

A strand lélegzetelállítóan szép és ráadásul kellően gondozott is. Van a strandfövenyen itt-ott kiszáradt tengerifű, de ennek eltakarítására folyamatosan törekednek. Természetes hulladékról van szó, nem szemetességről.

Szuper, hogy az óceán többnyire nyugodt, a víz szép átlátszó, a színei pedig, megbabonázóan gyönyörűek.


Milyen?

A hotelkomplexum Sanctuary része 18+, és ott vannak a legjobb bárok és éttermek.

A közterületek vécéi nem kellően tiszták.

Szobák:

A műszaki állapot gyatra. Kiütközik, hogy Kubában a hiánygazdaság miatt nehezen megy a legkisebb technikai defektek megnyugtató kijavítása (pl. alkatrészhiány).

Hangsúlyozzuk, hogy vannak felújított szobáik is, de nem elég sok.

Junior Suite Sanctuary (18+):

A hotel Sanctuary szárnyának szobái szépek, tiszták, nem problémásak.

Szolgáltatások:

A személyzet nagyon szívélyes, de motiváltságukat, készségességüket hatékonyan ösztönzi, ha - elég gyakran - némi borravalót adunk (nem helyit, hanem CUC-ot, azaz a turista pénzt.)

Jók a szórakoztató programok.

A wifi helyzet problematikus.

Ellátás:

Az ellátás kubai viszonylatban elfogadható. Nagy a választék, sok a frissen sütött étek. Az ételek egy részének a minősége közepes, de hát Kuba meglátogatásának sehol sem kiemelkedő élménye a gasztronómia. Languszta kínálatra ne számítsunk.

Az étterem elég zajos, nagyüzemi étkeztetés zajlik.

2022. szeptember 27.


« vissza

Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


Repülőjegyek Havannába Repülőjegyek Havannába
Olcsó repülőjegyek Havannába a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes