ÚTIKRITIKA.HU / Kuba igazi arca - körutazási ajánlat


hirdetes

útikritikák


Kuba igazi arca - körutazási ajánlat


Kuba igazi arca - Varaderoi pihenéssel
5 éj körutazás + 2 éj Varadero
Legjobb Alapár
Ft-tól/fő
507.000

Tartson velünk a Kuba igazi arca - Varaderoi pihenéssel utazásra! A kiutazás egyénileg történik. Az utazás időtartama 8 nap / 7 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 507.000 Ft/fő.
Utazás alapadatai
Út típusa: Üdülés, Körutazás
Kiutazás: Egyéni
Ellátás: leírás szerint
Turnusok: 8 nap / 7 éjszaka
Utazás azonosítója: 102811
Kívánságlistára teszem
Havanna | Santa Clara | Sancti Spiritus | Cukormalmok völgye | Trinidad | Cienfuegos | Montemar Nemzeti Park | Guama | Varadero | Havanna

AKCIÓS ÁRON FOGLALHATÓ A KUBA IGAZI ARCA KÖRÚT+TENGERPARTI PIHENÉS PROGRAMUNK: 2020. MÁRCIUS 31-IG TÖRTÉNŐ FOGLALÁS ESETÉN ÉRVÉNYES A KEDVEZMÉNY A SZABAD HELYEK FÜGGVÉNYÉBEN!

Kuba a Karib-tenger legnagyobb szigetországa, fővárosa a legendás Havanna. Egy sokszínű ország, melyet kulturális és történelmi gazdagsága, építészeti remekei és egyedi hangulata teszi az egyik legnépszerűbb karibi célponttá. Egyszerre van jelen a koloniális kor cukorbáróinak régmúlt gazdasága, az '50-es évek amerikai maffiájának kézjegye és a retro, a szocializmus , mely egy sajátos hangulatot áraszt. E csodálatos országba invitáljuk egy időutazással kombinált autentikus körutazásra, melynek minden pontja eredeti, hamisítatlan, kubai. A körutazás kivételesen gazdag programja Kuba 8 provinciáját járja be, 6 turisztikailag jelentős várost, 6 UNESCO világörökségi helyszínt, 3 Nemzeti Parkot és két gyönyörű tengerpartot érintve, krokodilokat etetünk, salsát hallgatunk, indiánbarlangban csónakázunk, motorcsónaktúrázunk, szivarsodrókat nézünk, rumot kóstolunk és fürdünk a Karib-tenger legszebb tengerpartján.
Program:

1. nap: REPÜLÉS/HAVANNA

Repülés Budapestről egy európai átszállással Kubába. Megérkezés Havannába a délutáni órákban. Meet&Greet a repülőtéren, találkozás a helyi, magyarul beszélő idegenvezetővel, majd transzfer a hotelbe. Szálláshely elfoglalása. Este szabadprogram. Ellátás: vacsora.

2. nap: Havanna – Rum Múzeum - Hemingway

Reggeli után egész napos városnézésre indulunk Latin-Amerika legromantikusabb fővárosában, a megannyi művészt megihlető Havannában. Havanna mindenkit rabul ejt. Az egyedülálló hangulatú, igazi karibi nagyváros, egy időutazásra csábít minket, ahol egyszerre van jelen a Koloniális kor gyönyörű épületeivel, az ’50-es évek amerikai maffiájának kézjegye, a letűnt korok gazdagsága, és a jelen, a retro, a szocializmus. Panoráma városnézésre indulunk először Havanna modern városrészébe, átszeljük Havanna híres tengerparti sétányát a Malecon-t, mely a helyiek egyik kedvenc találkozóhelye, megcsodáljuk a Paseo-n lévő villákat, majd megállunk a Forradalom téren, ahol a José Marti emlékmű található. Visszafelé a világhírű, több mint 500 mauzóleummal és a leggazdagabb szoborparkkal rendelkező Colon temető mellett vezet utunk az óvárosba. Megismerkedünk a rumkészítéssel, a cukornád termesztés és feldolgozás lépéseitől végig követve a folyamatot egészen az érlelésig, hordóba töltésig, palackozásig, melyet kóstolóval zárunk. Lehetőség eredeti Havana Club relikviák vásárlására, valamint a jellegzetes kubai ital a cukornád lé, a Guarapo és az abból készült kitűnő kubai koktélkülönlegesség a Guarabana koktél megkóstolására. Ezt követően az óváros gyalogos felfedezésére indulunk, ahol egymást érik a kulturális és történelmi látnivalók, és amely 1988 óta az UNESCO világörökség része. Megtekintjük a Plaza de Armas-t a „Fegyverek terét”, a Kormányzói palotát, közben régiségekre vadászunk a helyi, autentikus antik piacon,átsétálunk a Plaza San Francisco-ra ahol megnézzük a Tőzsde palotát és az Assisi Szent Ferenc templomot, majd a Katedrális tér és a Plaza Vieja az „Öreg tér” megtekintése következik. Megebédelünk egy tipikus, helyi étteremben.

Az ebédet követően pedig Hemingway nyomába szegődünk, ellátogatunk a híres Ambos Mundos hotelbe, ahol az „Akiért a harang szól” című műve is született, itt megtekintjük a hotelszobáját és az abban rendezett tematikus kiállítást. Majd betérünk Hemingway kedvenc törzshelyeire a La Bodeguita del Medio és a La Floridita bárokba, ahonnan a világhírű „Mojito” és „Daiquiri” koktélok indultak hódító útjukra. Majd megtekintjük a Forradalmi múzeum szabadtéri tárlatát, ahol a híres Granma hajót is láthatjuk melyen Fidel és a többi forradalmár partra szállt, hogy a forradalmat elindítsák. Délután visszatérés a hotelbe. Este szabadprogram. Ellátás: reggeli, ebéd és vacsora.

3. nap: Havanna – Viñales - Havanna

Reggeli után egész napos kirándulásra indulunk az ország nyugati részébe, Piñar del Rio tartományba a Havannától 170 km-re lévő festői szépségű Viñales völgybe, melyet az UNESCO 1999-ben a világörökség részévé nyilvánított. Piñar del Rio tartományt az ország „zöld” részének is nevezik, utunk a zöldellő dohányültetvények mentén vezet. Az itt található különleges klíma a titka a kiváló kubai dohánynak, a híres kubai szivar alapanyagának. A mai napon megismerkedünk a szivarkészítéssel, a dohánytermesztéstől és feldolgozástól egészen a szivarsodrásig. Mindezt autentikus formában, betérve egy igazi kubai dohánytermesztő családhoz, ahol végigvezetnek az ültetvényen, bemehetünk a dohányszárító csűrbe és szemügyre vesszük a tömött sorokban több méter magasról lógó érlelődő dohányleveleket. Közben megtanuljuk, hogyan ismerhetjük fel a jó minőségű dohánylevelet. Majd pedig megismerjük a szivarsodrás művészetét, a szemünk előtt készítik el a híres kubai szivarok egyikét. Utunk következő állomása a páratlan szépségű Viñales völgy, ahol a kilátónál megállva gyönyörködhetünk abban a lélegzetelállító panorámában, melyet a távoli „Mogote-k” vagy Boglya hegyek és az alattuk meghúzódó táj nyújt, és méltán lett a világörökség része. Ezt követően megebédelünk egy helyi étteremben. Majd pedig barlangi gyalogtúrára indulunk az indiánbarlangban, és csónakázunk a barlangi folyón. Programunk zárásaként megtekintjük a híres ókort ábrázoló falfestményt, a „Mural de la Prehistoria-t”, mely egyedülálló technikájával és gigantikus méretével nyűgöz le bennünket. Késő délután visszatérés Havannába. Este szabadprogram. Ellátás: reggeli, ebéd és vacsora.

4. nap: Havanna – Santa Clara – Sancti Spiritus - Cukormalmok Völgye - Trinidad

Reggeli a szállodában, majd indulás Santa Clara-ba. Az ország közepén fekvő város a kubai forradalom során vívta ki jelentőségét, hiszen itt dőlt el a forradalom sorsa 1958 Decemberében, amikor a Che Guevara vezette hadosztály elfoglalta az utánpótlást szállító páncélvonatot. Megtekintjük a híres páncélvonatot, illetve a Che Guevara Mauzóleumot ahol a híres hadvezér és több társa nyugszik. Ezt követően elfogyasztjuk ebédünket egy kellemes helyi étteremben, majd ebéd után továbbindulás Sancti Spiritus-ba, az 1514-ben alapított koloniális kisvárosba, mely szinte eredeti állapotban megőrzött koloniális belvárosáról híres. Itt található Kuba legrégibb kőhídja is, a Yayabo híd. Majd pedig tovább indulunk Trinidadba, a több, mint 500 éve alapított koloniális kisvárosba, mely egykor a cukorültetvényeinek köszönhette gazdaságát. Elsőként a híres cukormalmok völgyébe érkezünk, mely szintén az UNESCO világörökség része. A "Manaca Iznaga" cukornádültetvény és az egykori uradalom megtekintése után lehetőség nyílik a "Manaca Iznaga Torony" megmászására, mely 7 emelet magasságávallenyűgöző panorámát nyújt a környező tájra. Továbbindulva elérjük Trinidadot, pontosabban az Ancon-félsziget tengerpartján lévő all inclusive szállodát. Este szabadprogram, lehetőség Trinidad éjszakai életének felfedezésére. Ellátás: reggeli, ebéd és vacsora.

5. nap: Trinidad - Trinidad óvárosa - tengerpart

Reggeli a hotelben, majd Trinidad óvárosának felfedezésére indulunk. Ma egy újabb arcát fedezzük fel Kubának. Utazásunk nem csak térben történik, hanem időben is, Trinidad különlegessége, hogy sértetlenül megőrizte a koloniális kor hangulatát. Girbe-gurba kis utcácskáin sétálva az az érzésünk, mintha visszarepültünk volna az időben. Gyalogos városnézés az UNESCO világörökség részévé nyilvánított óvárosban, Plaza Mayor, Contra Bandido torony, Katedrális, La Santissima Trinidad tér és egy helyi múzeum megtekintése, ahol megismerkedhetünk a cukorbárók mindennapi életével. Majd tovább sétálunk az óvárosban és betérünk a híres Canchanchara bárba, ahol megkóstolható Trinidad autentikus itala, a cukornádpálinkából és mézből, máig eredeti recept alapján készített különleges Canchanchara koktél. A várásnézés után visszatérünk a hotelbe. Ebéd a hotelben, délután pedig szabadprogram, fürdés a Karib-tengerben, napozás a hotel tengerpartján vagy a belső medencénél vagy séta a félsziget hosszú homokos strandján.

(A Boutiqe csomagnál a hotel óvárosi, tehát itt nincs tengerpart és nem all inclusive rendszerben működik! Itt ebéd és vacsora egy a hotelhez közeli magánéttermben). Este kihagyhatatlan lehetőség ellátogatni Trinidad főterére, ahol igazi autentikus salsa buliban lehet részünk, együtt mulathatunk a helyikkel, elleshetjük hogyan táncolják a vérbeli kubaiak a salsa-t és élvezhetjük a helyi kubai zenekar által játszott karibi ritmusokat a rabszolgalépcsőnél a Katedrális mellett. Ellátás: All inclusive reggeli-ebéd-vacsora a hotelben.

6. nap: Trinidad - Cienfuegos – Montemar Nemzeti Park – Guama – Varadero

Reggeli a hotelben, majd indulás Cienfuegos-ba. Panoráma városnézés a híres Malecon-on, megcsodáljuk a tengerparti gyönyörű villákat, megállunk a Palacio de Valle palotánál, melynek építészeti gazdagsága egyedülálló. Majd Cienfuegos belvárosa felé vesszük az irányt, ahol sétás városnézéssel folytatjuk az egykori arisztokraták városának felfedezését. A francia telepesek által alapított Cienfuegos érdekessége egyedi, európai stílusjegyeket magánviselő építészeti stílusa. Végig sétálunk a város főutcáján a Prado-n, megcsodáljuk a José Marti teret, a Kormányzói palotát, a kiváló akusztikájáról híres Thomas Terry színházat és a Katedrálist. Majd rövid szabadidő, megpihenni egy helyi kávézóban, fényképezkedni, illetve nyitvatartástól függően egyénileg van lehetőség bemenni a Thomas Terry színházba és a Katedrálisba is. Továbbindulás Kuba legjelentősebb természetvédelmi területére, a madár- és állatvilágáról híres Zapata félszigetre, ahol a Montemar Nemzeti Park található. Első állomásunk Guama, a Nemzeti Park fő látványossága. Itt egy motorcsónaktúrára indulunk a tengerbe vezető természetes lagúnán, a Laguna de Tresoro-n, ahol az érintetlen természetben vízi madarakat figyelhetünk meg, és termeszvárakat is láthatunk. Majd kikötünk a Taino indiánok szigetén, ahol az Aldea Taino rekonstruált indiánfalut tekintjük meg, megismerkedünk az őslakos indiánok szokásaival. Motorcsónakkal érkezünk vissza a kikötőbe és látogatást teszünk Kuba legnagyobb krokodilfarmján, ahol természetes körülmények között, közvetlen közelről figyelhetjük meg az óriáshüllőket, több százat is egyszerre. Meglátogatjuk a krokodil óvodát is, itt a bátrabbak kézbe is vehetik a még veszélytelen újszülötteket. Megebédelünk egy helyi étteremben, majd folytatjuk utunkat, körutazásunk utolsó állomására Varadero felé. Érkezés a késő délutáni/esti órákban. Az idegenvezetői szolgáltatás vége. Szállás elfoglalása.
Ellátás: Reggeli a hotelben, ebéd a program során. All inclusive vacsora a tengerparti hotelben.

7. nap: Varadero

Szabad program Varadero-n, pihenés a tengerparton, az All Inclusive hotel nyújtotta szolgáltatások kihasználása. A szálloda sporteszközei is ingyenesen a rendelkezésünkre állnak: mini-katamarán, kajak, vízi bicikli, szörf. Napközben animációs programok, és esti Show műsor biztosítja a szórakozást a szállodában. Lehetőség további fakultatív programokra (Katamarán kirándulás delfinekkel fürdéssel, Boat Adventure, Jeep Safari, Mélytengeri horgászat, Delfin Show, stb.), melyre jelentkezés és befizetés a hotelben. Ellátás: All inclusive.

8. nap: Varadero, Repülés

Délelőtt szabad program. Kijelentkezés a hotelből. Extra térítés ellenében a helyszínen „Late check out” szolgáltatás igényelhető. Transzfer Varadero-ból a repülőtérre. Elutazás.
Transzfer és elutazás idegenvezetői szolgáltatás illetve reptéri asszisztencia nélkül.

Várható szálláshelyek kategóriánként (a hotel nem garantált, csak a kategória):

Panzió + 3* alapkategória: Havannában óvárosi panzió, Trinidadban Village Costa Sur***, Varaderon Hotel Villa Tortuga***

Superior 4*-os hotelkategória: Havannában Hotel Memories Miramar****, Trinidadban Hotel Memories Trinidad del Mar****, Varaderon Hotel Memories Varadero****

Premium csomag 5*-os hotelkategória: Havannában Hotel Nacional*****, Trinidadban Hotel Memories Trinidad del Mar****, Varaderon Hotel Grand Memories Varadero*****

A havannai és varaderoi szálloda szabadon cserélhető és választható az esetleges árkülönbözet megfizetésével. A helyek lekérésre vannak!

Egyéb: A program hosszabbítható, 4 főtől mennyiségi kedvezményt biztosítunk. Az árak változhatnak a szabad férőhelyek függvényében. Az ajánlat kiemelt szezonban és ünnepnapokon nem érvényes, vagy felár ellenében foglalható.
Szállás neve: Kuba igazi arca - Varaderoi pihenéssel

Az alapár tartalmazza*:

a szállást 7 éjre kétágyas szobában (5 éj körút + 2 éj Varadero),
a programban megjelölt ellátást (teljes ellátás és all inclusive ellátás)
a magyar nyelvű idegenvezetést a körút alatt és magyar nyelvű asszisztenciát Varaderón
a belépőket és a szükséges transzfereket.

Az alapár NEM tartalmazza*:

a kiutazás költségeit,
a kubai turistakártyát (kb. 9000 Ft/fő),
a kubai kilépési illetéket (25 CUC/fő),
a sztornó biztosítást (1.5%) és utasbiztosítást,
a fakultatív programokat,
a borravalókat.


Felárak*:

Sztornó biztosítás 1,50 %/foglalás


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.

Itt lehet foglalni


Kommentek

Anett, 2019. 11. 12. 13:57
Tisztelt Hölgyem/Uram! Szeretnék kérni tájékoztatást! Köszönöm, Anett


Bányai Éva, 2019. 01. 28. 13:45
Tisztelt Högyem/Uram!
Szeretnék egy ilyen körutazáson részt venni 2019. 09.25-10.10 között, Varadeoi hosszabbitással. 3 *** kategoriával
3-4 fő / két szoba , esetleg repülőjeggyel eggyüt szeretnék egy árajánlatot kérni.
Köszönöm szépen
Üdvözlettel Bányai Éva


Belányi László, 2018. 10. 31. 09:20
Tisztelt Hölgyem/Uram!
4 fős társaság mennénk erre vagy hasonló körútra. A magyar nyelvű idegenvezetés egy fontos pozitívum. Kérem vegye fel velem a kapcsolatot az e-mail cimemen.
Köszönettel! Belányi László


Sándor Béla, 2018. 10. 19. 09:43
Kedves Maya!
Szeretnék kérni telefonszámot!Túl sok kérdésem lenne a Kubai utazással kapcsolatban.2019.03.06.-19.között érkeznénk.
Várom válaszát!


Török Gábor, 2015. 11. 23. 14:03
Kedves Maya!

Engedjen meg először egy kérdést, nem tiszta számomra, hogy a repülőjegy benne van-e a program árban?

Érdekelne a körút program, de tekintettel arra, hogy Moszkvában dolgozunk, ezért biztosan külön érkeznénk és távoznánk a csoport többi tagjához képest.

A mi feltételeink és igényeink a következők:
- Két személy/egy szoba
- Érkezés 2016.03.05 12:45 SU150
- Indulás 2015.03.19 15:45 SU151
- Kategória 5*
- Lehetőség szerint a végén szeretnénk a plusz napokat Varaderon tölteni, vagyis meghosszabbítani a Varaderon tartózkodást.

Amennyiben ezen feltételekkel megoldható a körút, vagy tud javasolni bármi egyéb verziót, úgy kérem értesítsen, hogy milyen feltételekkel.

Tisztelettel,
Gabor

Török Gábor


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


Repülőjegyek Havannába Repülőjegyek Havannába
Olcsó repülőjegyek Havannába a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes