ÚTIKRITIKA.HU / Varadero


Paradisus Varadero ***** - vélemény

Kuba - Varadero - Paradisus Varadero Resort&Spa*****


Lényeg:

A hotel alapvetően jó állapotú, bár vannak felújításra szoruló részei is. Az úgynevezett Royal Service terület minden tekintetben magas minőségű. Persze ez a drágább.

Ha megengedhetjük magunknak, akkor inkább a Family Consierge kategóriát, azaz területet választani, és még inkább a Royal Service szobáját. Ha a legolcsóbb, felújításra szoruló részben lakunk, akkor folyton irigykedhetünk a jobb területen nyaralókra.

Legalább a strand vonatkozásában nincs különbség, annak szépségét mindenki egyformán élvezheti.

Hol?

Varadero egyik végében van, nyugalmas környezetben. Járművel 10 percre van Varadero központja. 10 perc gyalogtávolságra van egy erdei sétaösvény útmutató táblákkal.

A közelben van egy delfinárium.

A havannai repülőtér busszal 3 óra távolságban van. Az út folyamán nagyon szép tájakat is lehet látni. Havannából 3 és fél óra.

Strand:

Itt van Varadero legszebb partszakasza! Vakítóan fehér a homok. Csodás, kristálytiszta a tenger. Sokféle vízi sport és szórakozás kínálkozik.

A jobb helyeken lévő napozóágyakat már kora reggel lefoglalják.

Milyen?

A hotelnek van egy régi, felújításra szoruló állapotban lévő része, és egy új rész, a Royal Service terület. Az előbbi inkább 4 csillagos színvonalú, az utóbbi szuper 5 csillagos. Sőt van egy harmadik (köztes minőségű) övezet is (Family Concierge néven). A három rész között persze van árkülönbség és jelentős minőségi eltérés is. Az olcsóbb rész lestrapált.

Az egyik legjobb kubai hotelnek mondják. Hatalmas a területe. Golfkocsik is rendelkezésre állnak a távolságok leküzdésére.

Szobák:

Az új szobák nyugati színvonalúak, roppant tágasak, tiszták, hangulatosak.

Szolgáltatások:

A személyzet udvarias, segítőkész. Nagyon díjazzák, ha borravalót kapnak. Persze kubai módra szórakozottak (bénáznak), és angolul gyengén tudnak. A beköltözés (check-in) folyamata gyakran túl hosszúra nyűlik.

Ellátás:

Több svédasztalos étterem is van. Ezek között is vannak minőségi különbségek, de hangulatosak. (Az Ara nevezetű tűnik a legjobbnak.)
Sorban állások szabad asztalért előfordulnak.

A három zóna vendégei átjárhatnak bármelyik zóna éttermébe.

Tucatnyi tematikus a la carte éttermük van. Persze van közöttük szuper és középszerű is. A bárok nagyon jók, eltekintve a lassú kiszolgálástól.

2017. július 27.


FOTÓK

« vissza

Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


Repülőjegyek Havannába Repülőjegyek Havannába
Olcsó repülőjegyek Havannába a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS