ÚTIKRITIKA.HU / Málta


Hotel Canifor 4*

A szállodáról | Hol? | Milyen? | Szobák | Szolgáltatások | Ellátás

Hotel Canifor - Málta - Bugibba

A szállodáról

Inkább 3*, mint 4, de máltai viszonylatban tán nem mondható rossznak. A kedvező ár miatt sokan választják. Már előszezonban is nagy a telítettség.Európai átlagos elvárásoknak nem tud mindenkinek maradéktalanul megfelelni, mert vannak bőven panaszok ilyesmire: higiéniai hiányosságok, a személyzet mogorvasága, a medence nem nagy szám, éjszaka zajok, a gyenge ellátás. A visszajelzések nagyon vegyesek és egymásnak ellentmondóak. Bizony nem kockázatmentes ennek a hotelnek a választása.

"Ez a hotel inkább egy kollégium színvonalát nyújtja, mintsem egy szállodáét. Az angol nyugdíjasok körében ugyanakkor nagyon kedvelt, ott jártunkkor nyüzsögtek a hotelben. Én személy szerint fenntartással foglalnám, csak annak, aki nagyon szeretne elmenni Máltára, de csak pici pénzt tud rászánni a szállásra, és körültekintően tájékoztatni kell az utast ezen szálláshely gyenge minőségéről. Máltán köztudottan ritka a nagyon jó minőségű szálláshely, na de ez a nagyon gyengék közé tartozik!"

Hol?

Málta egyik legkedveltebb üdülőövezetében, a Saint Paul'a Bay-ben, Bugibbában. 150 méterre a tengertől, kb. 400 méterre a strandtól, mely alapjában véve sziklás, de kialakítottak egy kb. 100X20 méteres homokos teraszt (a vízbe lépcsőn lehet bemenni). Bugibba központjában: buszpályaudvar, posta, boltok, éttermek max. 150 méterre. Jó a hotel elhelyezkedése, jók a közlekedési lehetőségek. A reptér kb. 30 percre van. Jelenleg felújítják és szélesítik a tengerparti utat, ezért a sziget belsejébe terelik a forgalmat, így hosszadalmasabb eljutni Bugibbába a reptérről. Bugibba egyik kis utcácskájában található, jelenleg (2015. május) egy gazos foghíjtelek van vele szemben az utca túloldalán. Egyébként sétányi távolságra a szupermarket, ajándékboltok, vendéglők, kocsmák és a buszpályaudvar, vmint a tengerparti sétány is.

Milyen?

150 fős szálloda, 75 szobával. A szemközti terület beépítetlen, gazos, szemetes, a szobák fele erre néz!!! Ezek ráadásul zajosak is, mert a közelben 23 óráig bömböl az élőzene! Lestrapált, koszos, büdös. Minden kopottas, poros (a hallban a bútorok is!), zajos. Ordít a zene az étterem melletti bárnál (-1. szint), ez felhallatszik a recepcióra is. Mindezek ellenére sokan foglalják, az idősebb angol korosztály főleg.

Szobák

150 fős szálloda, 75 szobával. A szobák mérete átlagos, rendben van.  A szomszédos terület beépítetlen, gazos, szemetes, a szobák fele erre néz!!! Ezek ráadásul zajosak is, mert a közelben 23 óráig bömböl az élőzene, hajnali 7-től pedig építkezés zaja van! A többi szoba a szűk udvarra néz (kertnek nem nevezném), ahol kb. 30 napágy van összezsúfolva. Egyszerű fehér járólap, helyenként koszos falak, a bútorok érkezésünkkor porosak voltak, azokat nem nagyon takarítják. Ugyancsak poros volt a ventilátor, de legalább működött, akárcsak a légkondi! Széf és hűtő fizetős 7 euró/hét, hűtő 12 euró/hét. A szobák igen lepattantak, az ágyak ránézésre is nagyon kényelmetlenek lehetnek: az ágytakarón keresztül is látható, hogy mennyire besüpped a közepük. a háromágyas szobákban 3 teljes ágy található. A szobákban található egy ósdi széf (kulccsal zárható), valamint kis lapostévé, amely kb egy notebook monitor méretű. A fürdőszobák max. a 2*-ot ütik meg, a fugák nagyon koszosak és a zuhanyfüggöny is lehetne tisztább.

Szolgáltatások

  • A recepció és a személyzet barátságos!
  • Van egy fedett medence a -1 szinten, valamint jacuzzi a 6. emeleti napozó teraszon, ugyancsak koszos napozóágyakkal.
  • A napágyon lévő szivacsok láthatóan pár éve nem voltak takarítva. Így elég elnyűttek.
  • Van 3 kis medence is (a legnagyobb kb. 5 méteres átmérőjű)
  • A medencéhez az étterem mellett egy ajtón lehet átjutni, elég lehangoló látvány valóban.

Ellátás:

  • Az étterem nagyon zsúfolt, alig lehet mozogni, az ellátás egyhangú, nem túl választékos, de finom.
  • A mosogatás nagyon felületes, az evőeszközökön és a tányérokon is többször találtunk ételmaradékot!!!
  • Az étterem olyan, mint egy igénytelen kantin. Vele szemben egy bárpult, fura szag terjeng.

2015. május 25.


FOTÓK

« vissza