ÚTIKRITIKA.HU / Málta


Kempinski Hotel - Gozo

A szállodáról | Hol? | Milyen? | Szobák | Szolgáltatások | Ellátás | Egyebek

Kempinski Hotel - Gozo - Málta

A szállodáról

Kifejezetten nyugalmat kereső, igényes vendégeknek ajánlható a szálloda. Nem tengerparti! Minden évben bővítenek és felújítanak, ezért 2015. év elején is bezártak másfél hónapra és ezt tervezik 2016. első hónapjaiban is. A szállodában több magyar is dolgozik. A hotel az Il Baldakkin család tulajdonában van, a Kempinski üzemelteti. A tulajdonos családról nevezték el az egyik éttermet a hotelben. Klasszikus szálloda, nem a minimál vonalat képviseli. Nagyon kellemes, emberléptékű környezetben.

Hol?

Gozo szigetén, rövid autóútra az Azúr Ablaktól. Nem tengerparti szálloda, tehát azoknak ajánljuk, akik nem feltétlenül ragaszkodnak a tenger közelségéhez. Kárpótolja majd őket a szálloda mesés kertje. A hotel közvetlen közelében található egy hosszú fal, itt forgatták a Trója c. filmet.

Milyen?

Csodaszép, mediterrán kúria jellegű, emeletes épület, mintha egy oázisba csöppennénk. A kertje varázslatos, két medencéje van, körötte napágyak, és dús növényzet, csend, nyugalom. Kedvelt a japán turisták körében, és az oroszok is szeretik, de ők a szálloda egy elkülönülő, apartmanokból álló területét részesítik előnyben, ahová csak a saját kártyájukkal léphetnek be, és nem zavarják őket más vendégek.

Szobák

A szobák tágasak, a standard szobákban sima fürdőkád, a prémium szobákban jakuzzis fürdőkád és külön tusoló, a deluxe szobákban kád és külön tusoló található. A standard és prémium szobák fürdői csempések, a deluxe szobákban márvánnyal burkolták a falakat. A standard és prémium szobákat még nem újították fel, de ettől függetlenül szépek: klasszikus berendezésűek. A deluxe szobák már átestek a felújításon: kicserélték a bútorokat és a drapériákat: krémszínű ágyvég, ágytakaró és függöny dobja fel a berendezést.

  • Minden szobában ingyenes a wifi.
  • Minden szobában van széf, vasaló, hajszárító és vízforraló.

Szolgáltatások

Két medence, két belső medence, jakuzzi, ajurveda központ, tehát pihenésre ideális. Étterem, bár (kilátással a csodás kertre).

Ellátás

  • Reggeli vagy félpanzió

Egyebek

Eljutás a hotelbe - Málta repteréről lehet transzfert foglalni:

  1. saját külön autó sofőrrel: egészen a reptértől a hotelig, úgy, hogy a sofőr is átjön Gozóra az utasokkal, így a csomagokat sem kell mozgatniuk a kompozás során sem
  2. transzfer a kikötőig, itt csomagot felvesznek, a komppal egyénileg átjönnek a szigetre, majd a kikötőben egy másik autó várja a vendégeket és elautóznak a hotelbe

2015. május 25.


FOTÓK

« vissza