ÚTIKRITIKA.HU / Párizs


hirdetes


útikritikák


Des Arenes***

Hol? | Milyen? | Szobák | Szolgáltatások | Ellátás

A szálloda fő előnye, hogy igazán karakteres, bohém párizsi környezetben van. Jók a visszajelzések azok részéről, akik józan módon elfogadták, hogy egy 3 csillagos párizsi hoteltől mit szabad elvárni. Persze vannak hibái, de hát a középkategóriánál ez normális. A hotel kiváló elhelyezkedését kell megfizetni. És érdemes is. Pár éjszakás tartózkodásnál kibírható néhány kisebb kényelmetlenségi tényező.

Hol?

A mozgalmas Latin Negyedben van, de nyugalmas közvetlen környezetben. Esténként nagy előnyt jelent, hogy a Latin Negyed sodró világából villámgyorsan vissza lehet térni a hotelbe az alváshoz. Szinte csak kevéske lépést kell megtenni. Két metrómegálló is van a nagyon közelben (100 méter), s így a város különböző pontjaira a különböző vonalakon könnyen el lehet jutni. Gyalogtávolságra van a Szajna, a Pantheon, a Notre-Dame, a Cluny múzeum stb.
Nagyon ajánlatos élni azzal a lehetőséggel, hogy közel van a város egyik leghangulatosabb utcája, a Rue de Mouffetard!

Milyen?

Kedves, barátságos szálláshely. A lift icipici (2 személy és egy bőrönd már teljesen kitölti). A folyosók is nagyon keskenyek.

Szobák

A szobák elég kicsik (kb. 15 négyzetméter), de többnyire tiszták, és a legszükségesebb dolgokkal ellátottak. Volt olyan visszajelzés is, hogy a takarítás nem kellően alapos és nem elég jól szervezett.
A fürdőszoba elég kicsi és nem igazán jó elrendezésű. A zuhanyozó, avagy a félnagyságnyi kád nem mondható praktikusnak (tulajdonképpen sem zuhanyozó, sem kád, nincs zuhanyfüggöny).
A szimpla ágy nem elég széles.
A forgalmas utcára néző szobáknak van egy picike balkonja. Elég jó a hangszigetelés, azaz az utcai forgalom zaja nem zavaró a szobában az éjszaka folyamán.
Van légkondicionálás, és mini bár (a mini bárba nem rakható saját itóka, élelmiszer).
A hotel telítettségétől függően előfordulhat, hogy a recepció ad egy kicsit nagyobb szobát, mert hogy különböző méretűek a szobák.

Szolgáltatások

A személyzet jól végzi a dolgát, bár némelyikük elég közömbös arcot képes vágni.
A WiFi elég drága (10 euró három órás időtartamra).

Ellátás

A reggeli egyszerű, csaknem szegényes, de tűrhető. Az alagsori reggeliztető terem elég kicsi a szobák számához képest.

2012. augusztus 12.


FOTÓK

« vissza