ÚTIKRITIKA.HU / Belek


hirdetes

szállások

- Adam&Eve 5cs. - vléemények »

- Alva Donna Exclusive 5cs. - vélemények »

- Új szállás »

- Aydinbey Famous Reosrt 5cs. vélemények »

- Bellis Deluxe Hotel 5cs. - vélemények »

- Calista Luxury Resort 5cs. - vélemények***** »

- Club Asteria 5cs. - vélemények »

- Cornelia De Luxe Resort***** »

- Cornelia Diamond Golf Resortcpa 5cs. - vélemények »

- Crystal Tat Beach Golf Resort&Spa 5 cs. - vélemények »

- Crystal Waterworld Resort&Spa 5cs. - vélemények »

- Ela Quality Resort 5cs. Belek »

- Fun&Sun Life Belek 5cs. vélemények »

- Güral Premier Belek 5cs. - vélemények »

- Gloria Serenity - vélemények »

- Gloria Verde***** Belek »

- Gloria***** Hotelekről (Golf, Serenity, Verde) »

- Granada Luxury 5cs. - vélemények »

- IC Santai Family Resort 5cs. - vélemények** »

- Limak Arcadia***** »

- Limak Atlantis De Luce 5cs. - vélemények »

- Magic Life Masmavi 5cs. - vélemények »

- Maxholiday Hotels 5cs. - Belek - vélemények »

- Maxx Royal***** Belek »

- Maya World Hotel 4cs. - Belek - vélemények »

- Papillon Aisha 5cs. - vélemények »

- Port Nature Luxury Resort 5cs. - vélemények »

- Regnum Carya Golg&Spa resort 5cs. - vélemények »

- Rixos Premium Belek 5cs. - vélemények »

- Siam Elegance 5cs. - vélemények »

- Spice&Spa Hotel***** »

- Sueno Deluxe***** Belek »

- Sueno Hotels Golf Belek 5cs. - vélemények »

- Susesi Luxury Resort***** »

- Titanic Deluxe Golf Belek 5cs. - vélemények »

- Voyage***** Belek »


útikritikák


Belek

Belek dióhéjban | Tetszett & Nem tetszett | Vélemények | Időjárás | Szállásválasztás | Ajánlott hotelek | Tengerpart | Programlehetőségek | Étkezés és vásárlás | Olvasmányos linkek | Fotóegyveleg

.

.

Hattyúk (kitikkadt) tava - Pap Erika fotója

Belek dióhéjban

 • Aki először nyaral a Török Riviérán, annak jó választás lehet Belek, mert jók a 4 és 5 csillagos szállodái, nincsenek hosszú repülőtéri transzfer idők (csak kb. 30 perc), és ez jobban megfelel például a kisgyermekkel utazóknak.
 • A Török Riviéra legjobb luxushoteljei közül sok Belek régiójában van, a törökök szeretik megemlíteni, hogy Belek szállodáiba sok nemzetközi celebritás szokott jönni nyaralni.
 • A strandok fövenye többnyire durva szemcséjű homok.
 • Inkább pihenésre vágyó pároknak és gyermekes családoknak való a térség, a szórakozási lehetőségeket keresőknek errefelé inkább a hotel létesítményei kínálkoznak, a szállodákon kívül jobbára csak kávézók vannak, amelyek éjféltájban rendre bezárnak.
 • Antalya 30 kilométer távolságban van. A repülőtéri transzfer átlagban csak 35-40 perc, függően attól, hogy a busz mennyi hotelnél áll meg.
 • Legkellemesebb klíma májusban és június első két hetében van.
 • 10 golfpálya van a térségben.
 • A tengerpart 12 kilométer hosszú rengeteg vízi sportolási lehetőséggel.
 • Belekhez a legközelebbi nemzetközi repülőtér Antalya Nemzetközi Repülőtere (Antalya International Airport). Az Antalya repülőtér és Belek távolsága körülbelül 30 km, az utazási idő autóval általában 30-40 perc, attól függően, hogy a forgalom milyen sűrű.

Tetszett & Nem tetszett

Tetszett

 1. A szombati piac Belek városban
 2. Bemenni a nem túl messze (40 km) lévő Antalyába körülnézni és vásárolgatni a Migro-ban vagy a Terra City-ben, az árak a nagyobb verseny miatt Antalyában olcsóbbak, mint Belek-ben
 3. A fenyőerdők a szállodák körül
 4. A monumentális amfiteátrum a homokdűnékkel
 5. Az új sétány
 6. Jók a show műsorok a Trója Aquaparkban

Nem tetszett

 1. Belekben az árak eléggé megemelkedtek az utóbbi években, valamivel drágább, mint a Török Riviéra többi nyaralóhelye
 2. Kemerben szebb a természeti környezet, mint Belekben
 3. A hotelek többségétől messze van a bulis környék
 4. A Trója Aquapark elég lestrapált állapotú
 5. Az utóbbi időkben valahogy elsorvasztották a Belek és a Török Riviéra többi városa közötti tömegközlekedést (dolmusz), s maradt a drága (árkartell?) taxizás 
 6. A boltokban a sok világmárka hamisítvány (van pofájuk elhitetni?)

Vélemények

"Beleknek alapvetően szép a tengerpartja, de nem teljesen homokos, apró kavicsok vannak azért. Aki szereti a vízi sportokat, annak tökéletes lehet, mivel nagyon sok az Aquaparkos szálloda, amelyek csak erre mennek. Szinte csak luxus szállodák vannak, melyeknek az ára is elég borsos. Gyerekekkel mindenképp ideális, főleg a már picit nagyobbakkal (5-6 évtől), akik már élvezni tudják a csúszdázást, pancsolást. Belvárosi része nem túl izgalmas, itt is megvannak a szokásos bazárok, de ugyanaz mint máshol. Plusz érdekesség nem igazán van. Ezért érdemes inkább Antalyába menni "várost nézni", ahol nem csak a szokásos boltok, bazárok vannak. Pihenni tökéletes, de kalandozásra, érdekes látnivalókra nagyon ne számítson az ember. Szuperluxus szállodának mondanám a Regnumot, illetve jó 5 csillagnak a Susesit. Családbarát a Crystal Waterworld és a Magic Life Waterworld." (Gy. Z., 2015)


"Itt inkább a luxus szállodák jellemzőek. Nagyon sok golfhotelt láttunk, illetve a török idegenvezetőnk említette, hogy itt sokan vízi sportolnak. Különösebb hatást nem gyakorolt rám." (T. Zs., 2014)


"A beleki régió a szállodák minőségének tekintetében mindent visz, itt panaszra sok ok nem lehet. A sidei résznél kell nagyon vigyázni, sok a régi hotel, melyek minősége a besoroláshoz képest problémás. Két hotelt lehet nyugodtan választani ezen a részen: Sentido Turan, Royal Ambra. A tengerpart Sidében a legszebb, széles, homokos és a város is önmagáért beszél. Nekem ez a kedvencem." (H. A., 2014)

Időjárás és éghajlat

Novemberben gyakran előfordul, hogy a tenger vize melegebb, mint egy-gey hotel medencéjének a vize. 

Szállásválasztás

Belek térségére jellemző, hogy többnyire 5 csillagos hotelek vannak.

Ajánlott hotelek (2024-ban)

 • 4 csillagos:  TUI MAGIC LIFE Masmavi , Papillon Belvil ,

--------------------------

Nem ajánlott hotelek: Aydinbey Queen's Palace & Spa , Belkon Hotel , Fun & Sun Family Life Belek ,

Tengerpart

Beleknek több hosszú, homokos strandja van, amelyek közül néhányat a turisták nagyon kedvelnek. Az előnyök közé tartozik a kristálytiszta víz és a homokos part, valamint az üdülőhelyen található számos szálloda, étterem és üzlet, amelyek könnyen elérhetők a strandon.

Azonban néhány hátrány is van a Belek-i strandokkal kapcsolatban. Az egyik ilyen hátrány, hogy a strandok szezonálisak, és csak a nyári hónapokban állnak rendelkezésre. Emellett az árak magasabbak lehetnek, mint más törökországi strandokon. Továbbá, az előfordulhat, hogy a strandok zsúfoltak, főleg a turistaszezonban. Az időjárás is változékony lehet, és előfordulhat, hogy a strandok zárva maradnak a viharos időjárás miatt.

Programlehetőségek

Perge

Ősi város a hellenisztikus korból megmaradt romokkal. Az ókorban itt egy önálló városállam létezett. Érdekes program itt egy, 15 ezer nézőt az ókori időkben befogadni képes színház. Egyéb látnivalók: római falmaradványok, az agora és egy antik termálfürdő.

"Csak a fakultatív programokkal volt bajunk, mert a tervezettnél hosszabb ideig tartott és túl korán kellett felkelni hozzá. Igaz ezt kompenzálták a látottak: Mira, az elsüllyedt város, hajózás a tengeren. Holtak városa, az amfiteátrum, és a bizánci birodalom egy kis apró részletét megjelenítő Szent Miklós templom." (2011) (vista.hu)

Étkezés és vásárlás

Belek Shopping Center: Ez a Belek legnagyobb bevásárlóközpontja, ahol számos bolt és üzlet található, beleértve a világmárkákat és azokat a helyi üzleteket, amelyek kézműves termékeket, édességeket és ajándéktárgyakat kínálnak.

Mall of Antalya: Ez a közeli Antalyában található bevásárlóközpont a legnagyobb bevásárlóközpont a térségben, és számos üzletet kínál, beleértve a ruhaboltokat, az élelmiszerboltokat és a szórakoztató helyeket.

Belekben vannak piacok is, amelyek kiváló lehetőséget biztosítanak helyi élelmiszerek és kézműves termékek vásárlására. Az egyik legnépszerűbb piac a Belek Piac, amelyen különféle termékek találhatóak, mint például a friss gyümölcsök, zöldségek, halak és helyi kézműves termékek. Emellett különféle utcai árusok és helyi boltok is találhatóak a környéken, ahol szintén lehet vásárolni.

Közlekedés

A helyi buszok (Dolmuş) a legolcsóbb közlekedési lehetőséget jelentik. Általában kisbuszokról van szó, amelyek a Belek belvárosához és a környező településekhez szállítják az utasokat. Azonban érdemes előre tájékozódni, hogy melyik busz jár az adott útvonalon és milyen időközönként, mert nem minden buszmegállóban áll meg minden járat.

Az interneten olvashatók menetrendek, de ezkbe egyáltalán ne bízzunk. A szállodánk személyzetétől tudjuk meg, hogy az adott távolságra kb. mennyi lehet a viteldíj, hogy készpénzzel felkészüljünk. A koorekt ár mindig nagyon kis összeg. 

Ha a tengerparton szeretnél mozogni, akkor a környékbeli strandok között hajók is közlekednek. A hajókirándulások során felfedezheted a tengerparti települések és a környező szigetek szépségeit.

Tanácsok:

A helyi buszokra csak készpénzzel lehet fizetni, érdemes aprópénzt tartani magadnál.
Hajókirándulások előtt tájékozódj a menetrendről és az időjárásról. Ne felejts el naptejet és napvédő kalapot vinni magaddal.

Taxik - Pap Erika fotója

Más hasznos információk

Sajnos a turista átverések minden turisztikai helyen jelen vannak, így Belekben is lehet rájuk számítani. Az alábbiakban néhány példa:

Hamis arany és ezüst ékszerek: A turistákra néha hamis ékszereket próbálnak rásózni. Csak megbízható, komoly üzletekben vásároljunk nem hamísítottakat..

Néhány boltban és étteremben előfordul, hogy magasabb árakat számolnak fel a turistáknak, mint amennyit a helyieknek kell fizetniük.

Az utcai árusok jellemzően hamisított termékeket árusítanak, például márkás ruhákat és táskákat, amelyeket eredetinek hirdetnek, de valójában nem azok.

A legjobb, ha a hivatalos boltokban és éttermekben vásárolnak, és ügyelnek arra, hogy az árak reálisak legyenek. Ha nem biztosak valamiben, akkor kérdezzenek meg helyieket vagy a recepciósokat , hogy melyek a megbízható boltok és éttermek.

Olvasmányos linkek

"A magyar Google keresőjébe beírtam, hogy Belek, és a harmadik oldalon meg is találtam a Belek-i nyaralásunkhoz szükséges információkat leginkább tartalmazó  honlapot, amelynek elején rögtön ez áll: Zaklatott belek, nehézkes emésztés. Hazánkban szinte minden ötödik ember szenved az IBS kellemetlen tünetcsoportjától anélkül, hogy tudná, mi a baja. Az enyhe fokú bélirritációt úgy tekintjük, mint hétköznapi életünk velejáróját. Kezdetben csak a gyomrunk érzékeny, vagy a székletünk rendszertelen, ám idővel a panaszok egyre súlyosabbá válhatnak!" (B. Elek, 2015, forrás)

Fotóegyveleg

Pap Erika fotója

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon