ÚTIKRITIKA.HU / Belek


Belek

Belek dióhéjban | Tetszett & Nem tetszett | Vélemények | Időjárás | Szállásválasztás | Ajánlott hotelek | Tengerpart | Programlehetőségek | Étkezés és vásárlás | Olvasmányos linkek | Fotóegyveleg

.

Belek - Utazás és nyaralás

.

Belek dióhéjban

 • Aki először nyaral a Török Riviérán, annak jó választás lehet Belek, mert jók a 4 és 5 csillagos szállodái, nincsenek hosszú repülőtéri transzfer idők (csak kb. 30 perc), és ez jobban megfelel például a kisgyermekkel utazóknak.
 • A Török Riviéra legjobb luxushoteljei közül sok Belek régiójában van, a törökök szeretik megemlíteni, hogy Belek szállodáiba sok nemzetközi celebritás szokott jönni nyaralni.
 • A strandok fövenye többnyire durva szemcséjű homok.
 • Inkább pihenésre vágyó pároknak és gyermekes családoknak való a térség, a szórakozási lehetőségeket keresőknek errefelé inkább a hotel létesítményei kínálkoznak, a szállodákon kívül jobbára csak kávézók vannak, amelyek éjféltájban rendre bezárnak.
 • Antalya 30 kilométer távolságban van. A repülőtéri transzfer átlagban csak 35-40 perc, függően attól, hogy a busz mennyi hotelnél áll meg.
 • Legkellemesebb klíma májusban és június első két hetében van.
 • 10 golfpálya van a térségben.
 • A tengerpart 12 kilométer hosszú rengeteg vízi sportolási lehetőséggel.

Tetszett & Nem tetszett

Tetszett

 1. A szombati piac Belek városban
 2. Bemenni a nem túl messze (40 km) lévő Antalyába körülnézni és vásárolgatni a Migro-ban vagy a Terra City-ben, az árak a nagyobb verseny miatt Antalyában olcsóbbak, mint Belek-ben
 3. A fenyőerdők a szállodák körül
 4. A monumentális amfiteátrum a homokdűnékkel
 5. Az új sétány
 6. Jók a show műsorok a Trója Aquaparkban

Nem tetszett

 1. Belekben az árak eléggé megemelkedtek az utóbbi években, valamivel drágább, mint a Török Riviéra többi nyaralóhelye
 2. Kemerben szebb a természeti környezet, mint Belekben
 3. A hotelek többségétől messze van a bulis környék
 4. A Trója Aquapark elég lestrapált állapotú
 5. Az utóbbi időkben valahogy elsorvasztották a Belek és a Török Riviéra többi városa közötti tömegközlekedést (dolmusz), s maradt a drága (árkartell?) taxizás 
 6. A boltokban a sok világmárka hamisítvány (van pofájuk elhitetni?)

Vélemények

"Beleknek alapvetően szép a tengerpartja, de nem teljesen homokos, apró kavicsok vannak azért. Aki szereti a vízi sportokat, annak tökéletes lehet, mivel nagyon sok az Aquaparkos szálloda, amelyek csak erre mennek. Szinte csak luxus szállodák vannak, melyeknek az ára is elég borsos. Gyerekekkel mindenképp ideális, főleg a már picit nagyobbakkal (5-6 évtől), akik már élvezni tudják a csúszdázást, pancsolást. Belvárosi része nem túl izgalmas, itt is megvannak a szokásos bazárok, de ugyanaz mint máshol. Plusz érdekesség nem igazán van. Ezért érdemes inkább Antalyába menni "várost nézni", ahol nem csak a szokásos boltok, bazárok vannak. Pihenni tökéletes, de kalandozásra, érdekes látnivalókra nagyon ne számítson az ember. Szuperluxus szállodának mondanám a Regnumot, illetve jó 5 csillagnak a Susesit. Családbarát a Crystal Waterworld és a Magic Life Waterworld." (Gy. Z., 2015)


"Itt inkább a luxus szállodák jellemzőek. Nagyon sok golfhotelt láttunk, illetve a török idegenvezetőnk említette, hogy itt sokan vízi sportolnak. Különösebb hatást nem gyakorolt rám." (T. Zs., 2014)


"A beleki régió a szállodák minőségének tekintetében mindent visz, itt panaszra sok ok nem lehet. A sidei résznél kell nagyon vigyázni, sok a régi hotel, melyek minősége a besoroláshoz képest problémás. Két hotelt lehet nyugodtan választani ezen a részen: Sentido Turan, Royal Ambra. A tengerpart Sidében a legszebb, széles, homokos és a város is önmagáért beszél. Nekem ez a kedvencem." (H. A., 2014)

Időjárás és éghajlat

Novemberben gyakran előfordul, hogy a tenger vize melegebb, mint egy-gey hotel medencéjének a vize. 

Belek időjárása

Szállásválasztás

Belek térségére jellemző, hogy többnyire 5 csillagos hotelek vannak.

Ajánlott hotelek (2021-ben)

Nem ajánlott hotelek: Crystal Waterworld Resort , Belkon Hotel

Tengerpart

Az alsó lábszárak részleges napsugár mentesítése, az amúgy homokos strandon...

Programlehetőségek

Perge

Ősi város a hellenisztikus korból megmaradt romokkal. Az ókorban itt egy önálló városállam létezett. Érdekes program itt egy, 15 ezer nézőt az ókori időkben befogadni képes színház. Egyéb látnivalók: római falmaradványok, az agora és egy antik termálfürdő.

"Csak a fakultatív programokkal volt bajunk, mert a tervezettnél hosszabb ideig tartott és túl korán kellett felkelni hozzá. Igaz ezt kompenzálták a látottak: Mira, az elsüllyedt város, hajózás a tengeren. Holtak városa, az amfiteátrum, és a bizánci birodalom egy kis apró részletét megjelenítő Szent Miklós templom." (2011) (vista.hu)

Étkezés és vásárlás

Olvasmányos linkek

"A magyar Google keresőjébe beírtam, hogy Belek, és a harmadik oldalon meg is találtam a Belek-i nyaralásunkhoz szükséges információkat leginkább tartalmazó  honlapot, amelynek elején rögtön ez áll: Zaklatott belek, nehézkes emésztés. Hazánkban szinte minden ötödik ember szenved az IBS kellemetlen tünetcsoportjától anélkül, hogy tudná, mi a baja. Az enyhe fokú bélirritációt úgy tekintjük, mint hétköznapi életünk velejáróját. Kezdetben csak a gyomrunk érzékeny, vagy a székletünk rendszertelen, ám idővel a panaszok egyre súlyosabbá válhatnak!" (B. Elek, 2015, forrás)

Fotóegyveleg

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon