ÚTIKRITIKA.HU / Manavgat


hirdetes


útikritikák


Manavgat

Manavgatról dióhéjban| Tetszett&Nem tetszett| Vélemények| Odajutás| Ajánlott szállodák| Helyi közlekedés|Strandok| Praktikus információk| Látnivalók| Programlehetőségek| Fotóegyveleg

Tartalom épülőben.

sz. a. fotója

Manavgatról dióhéjban

Manavgat népszerű török nyaralóhely az Antalya tartományon belül. Itt vannak homokos partok, tiszta tenger és számos szórakozási lehetőség

A környéken található Manavgat-vízesés a terület egyik fő látványossága. Ez a természeti csoda kiváló lehetőséget kínál a kirándulásokra és a természet közelségének élvezetére.

m. g. fotója

 Manavgat híres a nagy piacairól, ahol különböző helyi termékeket és kézműves termékeket lehet vásárolni. Ez egy remek lehetőség arra, hogy felfedezze a helyi kultúrát és ízeket.

 A homokos partok és a kellemes tengerparti hangulat vonzóvá teszik a turisták számára. Sok szálloda és üdülőhely kínál strandhozzáférést, valamint különböző vízi sportokat és szórakozási lehetőségeket.

 A környéken számos történelmi és kulturális látnivaló található, például ókori romok, múzeumok és más helyek, amelyek bemutatják a régi idők török életét és kultúráját.

Manavgat egy olyan hely, ahol a természet, a kultúra és a szórakozás egyaránt megtalálható. A jellege hasonló lehet más török nyaralóhelyekhez, mint például Antalya vagy Side, de minden helynek megvan a saját egyedi varázsa és vonzereje. Az emberek gyakran választják Manavgat-ot a nyaralásra, mert ideális hely a pihenésre és a szórakozásra egyaránt.

Tetszett&Nem tetszett

Tetszett

1.

Nem tetszett

1.

Vélemények

Odajutás

Manavgattól nyugatra, kb. 75 kilométer távolságban van az Antalya Repülőtér (AYT IATA), ahová a Manavgatban lévő hotelekben nyaraló külföldiek érkeznek.

Ajánlott szállodák

2024:

4 csillagos: Side Story Resort & Spa ,

5 csillagos: SULTAN OF DREAMS ,

----------------------------

Nem igazán ajánlott: Master Family Club (a gyenge ellátás miatt), SUNRISE RESORT ,

Helyi közlekedés

Manavgatból Sidébe taxival kb. 8 perc alatt el lehet jutni. A viteldíj kb. 3-4 ezer HUF-nak megfelelő líra.

Strandok

Boğaz Beach

Çamiçi Halk Plajı

A 7,5 líra per napágy nagyon kedvező ár, és a parkolás ingyenes. A strand és a tenger nagyon kellemes, különösen naplementekor volt szép úszni. Az egyetlen hiányosság, hogy nincs lehetőség étel és ital vásárlására, és a zuhanyzók és kabinok túl messze vannak a strandtól. Ha visz magával ételt és italt, könnyedén eltöltheti itt az egész napot. A tenger bejárata apró kavicsos, beljebb pedig teljesen homokos és algamentes. Azonban hirtelen mélyül, és egy bizonyos pontig sekély. Hasznos figyelembe venni ezt gyerekekkel. (2021)

Programlehetőségek

A Manavgat-folyón - R. Gyuri fotója

Látnivalók

Központi mecset

(Merkez Külliye Camii)

b.m. fotói

Zindan vár

A Manavgat-ban található Zindan Kalesi egy jelentős történelmi műemlék Antalya tartományban. A vár neve "zindan" törökül börtönt jelent, arra utalva, hogy a vár börtönként is szolgált a történelem során.

Zindan Kalesi az Eski Hisar városrészben található, és lenyűgöző példája a régió erődítményeinek. A látogatók a várban sétálva megcsodálhatják a középkori építészetet és a panorámát, amely a környező vidékre nyílik. Az épületet körülvevő természet és az építészeti részletek különleges hangulatot kölcsönöznek a helynek​.

Fotóegyveleg

sz. i. fotója

Nagy mecset - k. b. fotója


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


Repülőjegyek Isztambulba Repülőjegyek Isztambulba
Olcsó repülőjegyek Isztambulba a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes