ÚTIKRITIKA.HU / Kemer


hirdetes


útikritikák


Kemer

Kemer dióhéjban | Tetszett & Nem tetszett | Vélemények | Időjárás | Szállásválasztás | Ajánlott hotelek | Tengerpart és strandok | Látnivalók és programlehetőségek | Hasznos információk | Fotóegyveleg

.

Ata fotója

Kemer dióhéjban

 • A kb. 20 ezres lakosságú Kemer város maga - többek szerint - a többi tengerparti városhoz képest nem túl izgalmas, napközben inkább unalmas, legfeljebb egyszer-kétszer este érdemes ott sétálgatni, amúgy szép, tiszta, lényegében két fő utcában van mozgalmasság. A kilencvenes években épült üdülővárossá.
 • Elég időigényes a repülőtéri transzfer, az Antalya-i repülőtér 42 kilométerre van, autóbuszos transzfer a Kemer térségéhez tartozó Beldibi-hez kb. 40 perc, Tekirova-hoz 1 óra 15 perc, Kemer-hez 50 perc
 • Antalya busszal kb. 50 perc
 • Kemer-re nem annyira jellemzők a luxushotelek, viszont Kemer nagyon jó hely a kirándulások kedvelőinek a környező természeti szépségek miatt
 • Az üzletekben a vásárlásokhoz nem kell helyi pénz, mert többnyire euróban mondják az árakat és euróban is lehet fizetni, csak kevés török lírát érdemes beszerezni
 • Nagyon sok az orosz, már-már több az orosz kiírás, mint az angol.
 • Sok jachtos kirándulási lehetőséget kínálnak, horgászás, nyílt vizeken tenger gyümölcsei sütés stb.

Tetszett & Nem tetszett

Tetszett

 1. A hátérben a méltóságteljes hegyek
 2. Szép tiszta a tenger, szép az Adrasan beach és még szebb Kemer közelében az oroszmentes Moonlight Beach & Park
 3. A Kemer-i sétálóutca a sok üzlettel, árnyas sétányok, gondozott parkok, színes házak
 4. Az Aura klub és az Inferno bulizáshoz, de van még egy-két komolyabb diszkó is
 5. Az öbölben, a kikötőben mustrálni a hajócsodákat
 6. A keddi piac, viszonylag jó árakkal
 7. A tengervíz tiszta, kellemesen meleg

Nem tetszett

 1. A kellemetlenül nyomulós kereskedő
 2. A vízben néha látható medúzák, nyáron a sok szúnyog és egyéb rovar (a közeli erdők miatt is)
 3. Főszezonban a zajongás a strandon
 4. A túl sok orosz hotelvendég
 5. Júliusban a 40 fokos letaglózó hőség, a meglepően magas páratartalom
 6. Az úttesten való gyalogos átkelés nehézségei a gyalogosokra egyáltalán nem ügyelő autósok miatt
 7. A sok szuvenírboltban lényegében ugyanazt árulják, ugyanazon az áron és az alkudozás is unalmasan ismétlődő erőfeszítés
 8. A strandon a kavicsok miatt mindig fel kellett venni a kényelmetlen fürdőszandált fürdéshez is, meg részben a sétálgatáshoz is nincsenek sznorkelezős helyek
 9. Side a homokos strandjai miatt talán jobb választás, mint Kemer
 10. A Dolphin park tuti csalódást kelt, mert túl sok a pitiáner információs átverés.
 11. Főszezonban vannak ilyen zsúfolt strandszakaszok is.

Vélemények

"Aki Kemert választja, tudnia kell, hogy nem túl izgalmas maga a város, bár azért esténként megtelnek a bevásárló utcák. Inkább a természeti szépségek érdekesek. Itt rengeteg az orosz, a szállodák 90%-a oroszokkal van megtöltve, nagyon sok helyen csak oroszul vannak kiírva a dolgok.

A látvány csodálatos, a Taurus-hegység látványáért már érdemes Kemerbe ellátogatni.

Mint mindenhol, rengeteg a macska (a szállodákban is), de itt láttuk talán a legtöbbet. Volt olyan szálloda, ahol az asztalokon sétálgattak, s majdnem belenyúltak a vendégek tányérjába, ami azért eléggé durva, főleg ha az ember kifizet egy csomó pénzt, és ez fogadja." (Gy. Z., 2015)

Ata fotója

"Beldibiben nyaraltunk Kemerhez közel. Beldibiben lényegében nincs semmi érdekes a hoteleken kívüli területeken. Jobb híján betaxiztunk Kemerbe vásárolgatni. Beldibiben az utcák elég koszosak, külön idegesítő a baromi sok kóbor macska és kutya." (2014)


"Gyönyörű látvány, hogy ilyen közel van egymáshoz a tenger és a hegy. Ennek következtében errefelé már inkább kavicsos és sziklás a part, ami az én kedvencem. A település megint csak nem különösebben vonzó számomra, de tény, hogy ez a táj ragadott magával leginkább." (T. Zs., 2015)

Időjárás és éghajlat

A hegyvidék (Taurus) közelsége miatt a levegő hőmérsékletének alakulása szeszélyes, bele lehet futni több nap esőzésbe; a hegyek miatt Kemer egyébként is jobban vonzza a felhőket, ugyanakkor a hegyek, fenyőerdők közege nyáron némileg enyhíti a levegő hőségét.

Szállásválasztás

A szúnyogok, rovarok miatt érdemesebb emeleten lévő szobában lakni.

Ajánlott hotelek (2024)

4 csillagos: Golden Lotus Hotel , Fame Residence Goynuk , Simena Comfort ,

Kiemelkedően jó 4 csillagosok: Armas Gül Beach ,

5 csillagos: Champion Holiday Village , Viking Nona Beach , Mirada del Mar , RIXOS PREMIUM TEKIROVA , Paloma Foresta Resort & Spa ,

Kiemelkedően jó 5 csillagosok: MARTI MYRA RESORT , Seven Seas Hotel Life , Fame Residence Kemer , Mirage Park Resort ,
Sherwood Exclusive Kemer,

--------------------------------------------------

Nem javasolt hotelek: Dosinia Luxury Resort , Transatlantik Beach Hotel , Transatlantik Hotel & SPA , Greenwood Kemer Resort ,

Vásárlás

Az Ataturk Boulevard (sugárút) a fő vásárlós utca Kemer centrumában,. Itt rengeteg ajándékbolt van, valamint török készítésű ruhákat ls cipőket árusító üzelt. A hét bizonyos napjain az Ataturk Boulevard-on bazárt improvizálnak. Hétfőnként uganitt monstre élelmiszer (termelői jellegű) piacot tartanak keddenként pedig textiláruk piaca van itt. 

A piacokon reálisan 30 százalékot tudunk lealkudni. Többet elég ritkán.

Van Kemerben egy nagy bevásárlóközpont is, noná, hogy az Ataturk Boulevard-on. 

p.k. fotója

Sétálóutca - p.k. fotója

Szórakozás

Az éjszakai élet, a bárokkal a parti sétány tájékára összpontosul, a jachtkikötőhöz és a centrumhoz közel eső szakaszokon. 

A Deniz Caddesi nevű utcában van sokak kedvenc szórakozóhelyei: a Kapris Bar, Leon Restoran Bar és a Captain Pirate Restaurant Bar.

A legnagyobb szórakozóhely azonban a 3 ezer ember kapacitású Club Inferno.

p.j. fotója

p. j. fotója

Tengerpart és strandok

Kemer strandjai kavicsosak, de szépek, tiszták, színvonalasak (kék zászlósak), a tengervíz kristálytiszta. Egyesek szerint Kemer térségének természeti szépsége kellő kárpótlást nyújt azért, hogy nincs homokos strand. Nyilván a kisgyermekes családokat azért ez nem hatja meg. Kemer strandjai jellemzően mesterségesek, kőből és apró-kavicsból építettek, gyerekeknek, persze a felnőtteknek is, kényelmetlen mezítláb lépdelni a kavicsokon. Kemer tengerpartjai vonzóak lehetnek a vízi sportok szerelmeseinek és a búvároknak (scuba). A tengervíz október végén is még 22-23 fokos.


p.k. fotója

Ata fotói

Látnivalók és programlehetőségek

Érdemes körülnézni a heti egyszeri piacokon (kirakodóvásárokon):

 • kedden Kemerben (főleg ruha, textil áruk)
 • szerdán Camyuván
 • pénteken Göynük-ben

Phaselis

Kemer közelében található Phaselis, egy régészeti feltárás folyamatában lévő terület, a római korban itt egy virágzó település volt, a bizánci korban pedig püspökségi központ. Phaselis romjainak a látványa igazán érdekes.

Kirándulások az Olympus hegyre

Természetesen mind a görögök, mind a törökök állítják, hogy a saját Olymposzuk az "igazi".
Élvezetes felmenni a Tahtali drótvasúttal (Európában nincs ilyen nagy) 726 méter szintről 2365-re. Nagyon drága, viszont kétségtelenül nagy élmény. Egy felnőttnek egy oda-vissza út fejenként 33 Euró, 7-12 év közötti gyerekeknek 16,5 Euró, a 6 évesnél fiatalabbak gyerekeknek ingyenes (2017-es árak). Ezen kívül az odajutás költségével is számolni kell. Van lehetőség egyébként napfelkelére vagy naplementére is jegyet váltani, de az - természetesen - még drágább.

Hasznos információk

Fotóegyveleg

p.k. fotói

Ata fotói

Vissza az elejére


Kommentek

úti kritikus, 2023. 08. 17. 21:17
Jázmin számára:

A Crystal Aurát levettük a nem javasoltak közül. Pár évvel ezelőtt ez volt a véleményünk. Köszönjük, hogy felhívta a figyelmünket. Igaza van.


Jázmin, 2023. 08. 17. 19:20
Kedves Úti Kritikus!

A Crystal Aura miért nem ajánlott hotel?
Nem kötekedni szeretnék, még nem foglaltam le, de a Google értékelések és vélemények alapján nekem szimpatikus volt.


úti kritikus, 2023. 07. 29. 15:12
Ritának:

Kockázatos ezt választani. Európai mértékkel mérve 3 csillagos, azaz közepes a színvonal. A hotel eléggé lelakott. A személyzet szívélyes. A sok macska a vendégek egy részét irritálja. A medence túl kicsi. A strand messzebb van mint azt a hotel hivatalos információja állítja.


Nagyné Rita, 2023. 07. 29. 14:31
Kedves Úti Kritikus!
Kérhetnék esetleg információt az RK Magic Dream Hotelről? Előre is köszönöm. Rita.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon