ÚTIKRITIKA.HU / Tunézia


hirdetes


útikritikák


Mahdia - Mahdia Palace Resort&Thalasso****

Lényeg | Hol? | Strand | Milyen? | Szobák | Szolgáltatások | Ellátás

Lényeg:

Helyi viszonylatban korrekt hotel. A tisztaság teljesen rendben van. Jó az ellátás, jók a szolgáltatások. A szobák kellően tágasak, jól felszereltek. Azért az 5 csillagos besorolás alapján nem tanácsos európai luxushoteleknél tapasztalható kifinomultabb szolgáltatást és állapotokat remélni. (nem is kerül annyiba…)

Hol?

A környék nyugalmas, vidékies, de azért egy turisztikai övezetben. A környéken nincsenek kávézók, boltok, szóval kissé kies helyen van. Mahdia város óvárosa (medinája) kb. 2,5 kilométerre van.
A hotelben, a környékén és Tunézia turisták által frekventált részein nagyon gondoskodnak a biztonságról. A terrorcselekmények vonatkozásában mostanság Tunézia, és pl. Mahdia környéke semmivel sem veszélyesebb, mint a legtöbb nyugat-európai nagyváros.

Strand:

Több kilométer hosszú, finomhomokos strand. A tengervíz nagyon tiszta, a strand fövenye is alapvetően gondozott. Azonban az algák (moszatok) hulladékainak állandó, folyamatos eltávolítása teljesen nem megoldható.
Ha hullámossá válik a tenger, akkor sípszóval kivezénylik a strandolókat a vízből. Amúgy a tengervíz lassan mélyülő, a strand fövenye kellően szilárd (jó rajta járni).

Milyen?

Grandiózus, szép (mór stílusú) hotel rengeteg szolgáltatással. Lenyűgöző a keleties díszítésű fogadótér. Nem egy új építmény, azért. Szép nagy a kert is. Szuper a medence.

Szobák:

A fürdőszobától külön van vécé.
A szobákban előfordulhatnak rovarok, de nem higiéniai okból.

Szolgáltatások:

A személyzet előzékeny, barátságos (nem tolakodóan). A borravalót (baksist) szokás adni, de nem annyira jutalomként, hanem a még figyelmesebb további szolgáltatás (pl. alaposabb takarítás) ösztönzésére. A szobákban 2-3 naponta kitehetünk 5 dínárt a párnára a takarítás előtt.
Ne adjunk túl sok baksist, mert akkor túlságosan megnő az elvárásuk, holott nagyon keveset keresnek, és nagyon is elég, amit több vendégtől naponta begyűjtenek. Inkább helyi pénzben borravalózzunk, ne dollárral vagy euróval.
Esténként mindig vannak show műsorok.
Van wifi-elérés a szobákban is (ingyenes).

Ellátás:

Ha elégedettek vagyunk az éttermi kiszolgálással, akkor az asztalon hagyhatunk minden étkezéskor kb. 5 (max. 10) dínárt. Ez csekély összeg, még a teljes ottlét valamennyi napjára számolva is.

2017. április 22.

« vissza