ÚTIKRITIKA.HU / Puerto Morelos


hirdetes


útikritikák


Puerto Morelos

Puerto Morelos, Yucatan, Quintana Roo

Puerto Morelosról dióhéjban| Tetszett&Nem tetszett|Vélemények| Odajutás|Közbiztonság| Strandok| Fotóegyveleg

Kriszta fotója- Naplemente

Puerto Morelosról dióhéjban

Puerto Morelos inkább egy nagyobb falu, mint egy város. Kb. 12 ezer lakosa van. Lényegében két részből áll: az autópályához közelebb eső Colonia Joaquin Zetine Gazca nevű negyedben laknak a helyiek. Itt vannak boltok, de nincsenek szállodák. A strand közvetlen közelében lévő Antiguo Puerto Morelos a turista övezet szálláshelyekkel, éttermekkel és bárokkal. Rengeteg helyinek és külföldinek van itt nyaralója.

Nem annyira túlzsúfolt, mint Cancún, nincs annyi bolt sem. Aki shopping mallt keres, ne jöjjön ide. Sokkal kellemesebb, kisebb, mint Tulum vagy Playa del Carmen, de nagyon közel van a nemzetközi repülőtér. Tömegközlekedése elhanyagolható. Nyugis vakációra, munkára ideális.

20 percre van a Cancun-i nemzetközi repülőtértől. Uberrel vagy bérelt autóval.

A helyi szállás kínálatában vannak bőven olcsó, és középkategóriás hotelek. Az éttermek szerényebbek, és olcsóbbak, mint Cancún hotelzónájában. De attól még nagyon jók.

Csak két nagy resort van Puerto Morelosban, annak északi részén, viszonylag elszigetelten. Családoknak nagyon ajánlottak, de mindenképpen előzetesen tájékozdni kell arról, nehogy a családi vakációt olyan hotelbe foglaljuk le, ahová a gyerkőcök nem tehetik be a lábukat.

Puerto Morelos egyfajta budget alternatíva Cancúnhoz és Playa del Carmenhez képest. Jönnek ide tehetősebb amerikaiak is, de olyanok, akik kifejezetten a stresszmentessége miatt rokonszenveznek e településsel.

A világ második legnagyobb korallterepe húzódik éppen Puerto Morales partvonalával szemben. Ennek persze az a fontos turisztikai hozadéka, hogy jók a sznorkelezés körülményei. Nagyon érdemes napi túrákra menni innen, akár horgászni, búvárkodni.

Eredetileg halászfalu volt, majd a mély víznek köszönhetően fontos kikötővé vált a település, de mára a nyaralásból származó bevételekből él. Több cenote is található a közelben, ezek közül egyet mindenképpen érdemes meglátogatni: Cenote 7 Bocas vagy Verde Lucero Cenote.

Kriszta fotója

Tetszett&Nem tetszett

Tetszett

1. Laza légkör, emberi léptékű, nem annyira nagy menőzős, zsúfolt mint Cancún

2. Van bővel éttremi választék

3. A korallvonal miatt itt a tenger nem annyira vadul hullámos.

4. Hangulatos a főterük a játszótérrel és a szuvenír piaccal.

5. A kereskedők, az éttermi becsábítók nem annyira tolakodóak

6. Könnyű bejárni, könnyű kisétálni a tömeges részekből

7. Digitális nomádoknak ideális, csak az internet sebessége a kérdés mindenhol

Nem tetszett

1. A strandjai nem fenomenálisak, egyes részein nem takarítják el kellően a kiszáradt tengeri fűveket

2. A parthoz közeli vízek sötétek a sok tengeri fű miatt

Vélemények

"Imádtam a helyet. Nagyon kellemes meglepetés volt nekem. Hazafelé már nem akartunk Cancúnba menni, de onnan repültünk, így kerültünk Puerto Morelosba. Nem nagy hely, tele van családokkal, hátizsákos utazókkal és külföldi nyugdíjas utazókkal. Nagyon kellemes mix. Nincs éjszakai nagy zenés élet, de vannak jó kis éttermek, fagyizók. Sajnálom, hogy nem maradtunk még pár napot. Kriszta 2022 március eleje"

Odajutás

Puerto Morelos Cancúntól délre fekszik, 36 km távolságban. Playa de Carmentől északra található, 30 km távolságban.

Közbiztonság

Kifejezetten jó a közbiztonság. A drogkartellek bandái egyszer-kétszer itt is összetűztek, de turisták ezeknek nem estek áldozatul.

Strandok

Részben a parttól kb. 365 méterre húzódó korrallvonal miatt halmozódik fel sok tengeri fű. A hotelek előtti partszakaszokat látványosan aktívabban és hatékonyabban takarítják, mint a többit.

A tengeri fű (seaweed) és a vízben lévő kövek miatt nagyon ajánlatos valamilyen fürdőszandált (water shoes) hordani. 20-30 dollárért elég jó minőségűt lehet venni.

A település központjánál elterülő strand fürdésre nem igazán invitál. - Kriszta fotója

Fotóegyveleg

A Malecon - Kriszta fotója

Kriszta fotói- csupa-csupa naplemente


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon