ÚTIKRITIKA.HU / Indonézia


hirdetes


útikritikák


Indonézia

Általános tanácsok | Jakarta | Jogjakarta | Borobudur | Surabaya | Szumátra | Szulavézi | Timor | Flores | Lombok

Borobudur - Varga Gábor fotója

Általános tanácsok

Az UNESCO világörökségének részei Indonéziában:

  • Komodo-szigetek Nemzeti Park (természeti)
  • Ujung Kulon Nemzeti Park (Jáva) (természeti)
  • Borobudur buddhista templomegyüttese (kulturális)
  • A prambanani templomegyüttes (kulturális)

                                                                                             Hajni fotója

  • Sangiran, a jávai előember lelőhelye (kulturális)
  • Lorentz Nemzeti Park (természeti)
  • Szumátra trópusi esőerdő öröksége (természeti)

,, A flexibilitásban óriási segítség, hogy Indonézia a vásárlási szokásokat illetően nem úgy működik, mint a régió többi országa: a belföldi repülő-és hajójegyeket elég helyben, akár indulás előtt a repülőtéren vagy a kikötőben megvásárolni, áruk jellemzően nem lesz drágább, mint akár hetekkel vagy hónapokkal az indulás előtt. Szállásügyben szintén nincs ok az aggodalomra, mivel sehol sincs igazán tömeg, mindenhol találhatunk magunknak szállást, helyben. A körülményekről lentebb bővebben beszámolok.

Ami az ambícióinkat, azaz a meglátogatandó szigetek mennyiségét illeti, szintén csak azt tudom tanácsolni, hogy a kevesebb általában több. Értem ez alatt, hogy a sokszor kiszámíthatatlan körülmények hatására jó eséllyel akár egy egyhónapos tartózkodás alkalmával is kevesebb helyet tudunk majd felkeresni, mint amennyit szeretnénk – már ha ambiciózus tervekkel érkezünk persze. Nekem is erőteljesen szelektálnom kellett, hogy mi férhet bele egy hónapos utamba, és elég sok gyönyörű szigetet kellett végül kihagynom, időhiány miatt. Cserébe volt időm a meglátogatott helyeket alaposan, rohanás nélkül megismerni." forrás

Jakarta

A fővárosról külön aloldalon írunk - itt


Jogjakarta

E városról külön aloldalon írunk - itt

,, Maga a város nagyon kis aranyos, egyszintes házak, kis kertvárosi utcácskák váltják a nyüzsgő belvárosi vásárlóutcát, ahol a batikolt ingeket, anyagokat árulják a szokásos street fooddal együtt." forrás

Borobudur

Borobudurról külön aloldalon írunk - itt

fotó by Elter

Hajni fotója

Elter fotója

(Elter Károly géniusz fotója)

Surabaya

Lakosság (2023-ban): 3 MILLIÓ

Surabaya az Indonéziai Jáva szigetén található, és az ország második legnagyobb városa, valamint a Kelet-Jáva tartomány központja. Az ország legfontosabb kikötője és ipari központja, illetve a gazdasági, kulturális és oktatási központ.

Surabaya fontos történelmi és kulturális központ, amely számos múzeumot, műemléket és fontos helyszínt tartalmaz, mint például a Surabaya Állatkert, a Majapahit Hotel, a Surabaya Haditengerészeti Múzeum, valamint a Cigarette Monument. A város híres a Chinatown-járól, amely a legnagyobb az országban, valamint a nagy élelmiszerpiacról, amely éjszakai piacokkal is rendelkezik.

Surabayában nagy figyelmet fordítanak a gasztronómiára, és számos hagyományos étele és étkezési lehetőség található a városban. Az éttermek kínálatában megtalálhatók a helyi specialitások, mint például a sate, a rendang és a gado-gado, amelyek a javai konyha tipikus ételei.

Surabaya fontos központja az oktatásnak is, számos iskola és felsőoktatási intézmény található a városban. A város népszerű turisztikai célpont, és számos szálloda, üzlet és szórakozási lehetőség várja a látogatókat.

Ajánlott link a témában:

Szumátra

Szumátráról külön fejezet van épülőben itt

Ajánlott linkek a témában:

Szulavézi

Külön oldal itt: https://utikritika.hu/indonezia/szulavezi_celebesz

Elter Károly géniusz fotója

Ajánlott link a témában:

Timor

Ajánlott linkek a témában:

Flores

Ajánlott linkek a témában:

Lombok

Lombokról külön oldal olvasható itt

Bromo

,, Végre elértünk Bromohoz, ami egyébként csak egy a négy vulkán közül, ami itt egy kupacon hever, nem is ez a legmagasabb, viszont aktív, állandóan dől belőle a füst. Mint megtudtam, ha fehér a füst, az okés, ha fekete, akkor lezárják, mert már volt halálos baleset a mérgező gázok miatt két éve. A terület nagyon durván turisztikai attrakció. A porsivatagban a vulkán előtt helyi menő csávók vágtatnak a lovaikon, hogy ezzel is kedvet csináljanak a turistáknak a lóháton vulkánmászáshoz. Csomo lónak habzott a szája, de inni nem nagyon kaptak - nem nagyon tetszett az állattartási módszerük, igyekeztem is csúnyán nézni minden fehérre legalább, hogy miért ültek fel ezekre a szegény állatokra. A lányok majd betojtak a lovaktól is, de azért felültek egyre a fotó kedvéért, ment a pózolás, majd amint leállt a kamera, visszaváltoztak libucikká, és amint áttette a ló a súlyát egy másik lábára, elkezdtek sikongatni. (2017)" forrás

Fotóegyveleg

Mt Bromo

Vörös Jancsi hölgykoszorúban

Szulavézi - vizibivaly áldozat - fotó by Elter

Prambanan - Elter fotója


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon