ÚTIKRITIKA.HU / Málta


San Antonio Hotel 4*

A szállodáról | Hol? | Milyen? | Szobák | Szolgáltatások | Ellátás

A szállodáról

A visszajelzések zömében pozitívak. Többen jónak minősítik az ár-érték arányt, máltai viszonylatban. Olyanoknak javasolható, akik nem akarnak feltétlenül a legmozgalmasabb környékek közelségében megszállni. Inkább kimondott pihenésre, nyugalomra vágyóknak lehet jó választás. Mindazonáltal érdemes hangsúlyozni, hogy Máltán nem jellemző, hogy maga a szállodai lét, vagy a strandolás jelentheti az utazás lényegi élményét. A sziget maga érdekes, azaz a kulturális és természeti turizmus hívei jobban megtalálják a számításaikat, mint a szimplán nyaralni vágyók.

Bugibba is nyüzsis hellyé változott az utóbbi években, sok étteremmel, jó bárokkal, sok kis üzletecskével, tehát a környéken is lehet jókat sétálni pl. a tengerparti sétányon, ill. bóklászni az ajándékboltok között. Maga a szálloda abszolút alkalmas a pihenésre, mert egy nagyon szép és tágas kertet alakítottak ki, ízléses és hatalmas medencével, körötte kényelmes és modern nyugágyakkal. Van egy tetőterasz is, ahonnan kilátás nyílik a városra és a tengerre. Összehasonlítva pl. a Seashell at Suncrest hotellel, ha csillagban ugyanez, nem véletlen az árkülönbség: ez a hotel klasszisokkal jobb (a szobák nem).

Hol?

Nem annyira turistás hely, mint St. Julian. Boltok és éttermek viszont vannak a közelben. Nagyon kellemes a strand közelsége (gyalog 5 perc). Van kicsi mesterségesen kialakított homokos rész, de a strandot nem úgy kell elképzelni, mint a világ sok más helyén lévő homokos strandokat. Miként máshol Máltán, itt is a sziklák, kövek dominálnak. A vendégek többsége a medencét kultiválja inkább.

 • Nagyon kellemes a strand sétánya.
 • Csak 100 méterre van az autóbuszmegálló.
 • A sziget felfedezése szempontjából jó központi ponton van a hotel.
 • Közelében sok kis üzlet, szupermarket, bár, étterem, kocsma.
 • Nem tengerparti hotel, de igazán jó helyen van!
 • A hotellel szemben fut a tengerparti sétány.

Milyen?

Szép panorámák nyílnak az elég nagy hotelből. Kissé ódivatú a kinézete, pedig nem is régi építésű. A belső medence kicsi és – egyesek szerint - nem elég higiénikus. A külső medence jobb, bár a körülötte lévő tér nem elég nagy. Nagyon szépen felújított, ízléses, a kornak megfelelő szálloda. Nem csak máltai viszonylatban jó minőségű, máshol is megállná a helyét. Már maga a hall elvarázsolja a belépőt: nagy belmagasság, tisztaság, a modern nyugati és az ódon keleti elemek ötvözete, kényelmes szófák és fotelek, keleti szőnyegek a falakon... Innen, a hallból nyílik egy kávézó, melynek jó híre van a városban és az utcáról betérő vendégek is látogathatják. A teraszos kertben óriási medence található, sok-sok nyugággyal, nagyon szép az étterem, van egy óriási bár, egy hihetetlenül jól felszerelt edzőterem, egy nagyon mutatós spa részleg. A hotel all inclusive szolgáltatást nyújt.

Szobák

Kifejezetten tágasak, kényelmesek, csendesek, világosak. A tisztaság rendben van. A fürdőszoba príma. A klimatizálás nem mindig optimális. Értékes többletet jelent a tengeri panoráma, mármint azoknál a szobáknál, amelyek rendelkeznek ilyennel. Fontos tisztázni, hogy a szoba pozíciója milyen lesz. Vannak belső, nem igazán pompás hátsó udvarra néző szobák is, francia erkéllyel.

A szobák berendezése meglepően színes a közös helyiségek letisztult, nyugalmat sugárzó atmoszférájához képest. Főleg erős türkiz színekkel berendezett, van egy nyitott gardrób rész a szobában az ágy mellett, terasz/erkély tartozik a szobákhoz. A bútorok nem egységesek, olyan, mintha a felújítás során meghagytak volna régi elemeket is, szóval olyan szedett-vedett hatást kelt kissé. Egy szobát néztünk meg, itt igen koszosak voltak a fürdőben a fugák.

Szolgáltatások

 • A személyzet igyekvő.
 • A hotel jól szervezett.
 • Jó a spa részleg.

5 étterem, bárok, kávézó (melyet nem csak a szállóvendégek látogathatnak), számos animációs program, szép és nagy medence, sok nyugágy, nagyon szép és új spa részleg, masszázs, kozmetika, fodrászat, igen komolyan felszerelt és nagyon nagy edzőterem. A szauna és a gőzfürdő ingyenes. A személyzetben vannak magyarok (a recepción és az étteremben is).

Ellátás

 • Kiadós és elég jó a reggeli. Érdemes azonban nem túl későn lemenni reggelizni, mert a választék a zárás előtt eléggé megcsappan.
 • Nagyon szép az étterem, óriási, terasza is van, a választék is igen széles, sok gyümölccsel, ízlésesen elrendezve.
 • A büfévacsora is jó választékú.
 • A britek vannak többségben, s így a reggeli jellegét is az ő ízlésüknek megfelelően alakították ki.

2015. május 25.


FOTÓK

« vissza