ÚTIKRITIKA.HU / Időjárás havi lebontásban


hirdetes

útikritikák


Időjárás havi lebontásban

Marokkó időjárása januárban| Marokkó időjárása februárban|Marokkó időjárása márciusban|Marokkó időjárása áprilisban|Marokkó időjárása májusban|Marokkó időjárása júniusban|Marokkó  időjárása júliusban|Marokkó időjárása augusztusban| Marokkó időjárása szeptemberben| Marokkó időjárása októberben| Marokkó időjárása novemberben| Marokkó időjárása decemberben

Marokkóban az északi részeken és a hegyvidékeken általában a tél és a kora tavasz a legcsapadékosabb időszak. A legcsapadékosabb hónapok általában november és április között vannak. Ez idő alatt az északi partokon és a hegyekben gyakoriak az esőzések és a zivatarok, amelyek hozzájárulnak a csapadékmennyiség növekedéséhez. A déli részeken, például Agadirban és Marrakeshben azonban általában kevesebb csapadékra lehet számítani, különösen a nyári hónapokban. Az ország éghajlati változatossága miatt azonban a legcsapadékosabb hónapok az északi és déli régiók között is változhatnak.

Marokkóban az időjárás jelentős mértékben változó, függően az adott területtől és a tengerszint feletti magasságtól. Általában az északi részeken és a hegyvidékeken a legnagyobb hőmérsékleti különbségek tapasztalhatók az évszakok között. A leghidegebb hónapok jellemzően január és február, míg a legmelegebb hónapok általában július és augusztus.

Az északi részek, mint például Tanger, Rabat és Fez, általában hűvösebbek lehetnek télen, különösen az éjszakai hőmérséklet tekintetében. Az Atlasz-hegységben, például Marrakesh környékén, az éjszakai hőmérséklet hűvösebb lehet télen, és a hegytetőkön havazás is előfordulhat.

A legmelegebb hónapokat jellemzően a déli részek, például Agadir, Marrakesh és az ország déli sivatagos területei tapasztalják, ahol a nyári hőség különösen intenzív lehet. Ebben az időszakban a nappali hőmérséklet könnyen meghaladhatja a 40 Celsius fokot, különösen az északi partokon és a belső területeken.

Marokkó időjárása januárban

Januárban Marokkóban általában hűvös és nedves időjárás jellemző, különösen az ország északi részein és a hegyvidékeken. Általánosságban elmondható, hogy az ország déli része melegebb és szárazabb, míg az északi részek nedvesebbek és hűvösebbek lehetnek.

Agadir: Agadirban januárban enyhén hűvös, de általában napos idő várható. A nappali hőmérséklet általában 18-22 Celsius fok között mozog, és a csapadék mennyisége alacsony.

Marrakesh: Marrakeshben januárban is enyhe, de néha hűvös idő várható. A hőmérséklet általában 15-20 Celsius fok között van, és néha előfordulhatnak esőzések.

Casablanca: Casablancában januárban általában enyhe, de nedves időjárás jellemző. A nappali hőmérséklet általában 15-20 Celsius fok között mozog, és gyakran előfordulnak esőzések.

Rabat: Rabatban januárban enyhe és nedves idő várható. A hőmérséklet általában 15-20 Celsius fok között mozog, és gyakoriak az esőzések.

Fez: Fezben januárban hűvös és nedves időjárás jellemző. A nappali hőmérséklet általában 10-15 Celsius fok között van, és gyakran előfordulnak esőzések.

Meknes: Meknesben januárban hűvös és esős idő várható. A hőmérséklet általában 10-15 Celsius fok között mozog, és gyakoriak az esőzések.

Fontos megjegyezni, hogy az időjárás egyes években változhat, és az északi részek és a hegyvidékek általában nedvesebbek és hűvösebbek lehetnek, míg a déli részek melegebbek és szárazabbak.

Marokkó időjárása februárban

Februárban Marokkóban általában folytatódik a hűvös és nedves időjárás, különösen az ország északi részein és a hegyvidékeken. Az északi partokon, valamint a hegyekben intenzívebb csapadékra lehet számítani. Az ország déli része általában enyhébb és szárazabb.

Agadir: Agadirban februárban enyhe időjárás várható, a nappali hőmérséklet általában 18-22 Celsius fok között mozog, és kevés csapadékra lehet számítani.

Marrakesh: Marrakeshben februárban is enyhe idő várható, ám lehetnek esős napok is. A hőmérséklet általában 15-20 Celsius fok között mozog.

Casablanca: Casablancában februárban enyhe és nedves időjárás jellemző. A nappali hőmérséklet általában 15-20 Celsius fok között mozog, és gyakran előfordulnak esőzések.

Rabat: Rabatban februárban enyhe idő várható, de gyakoriak az esőzések. A hőmérséklet általában 15-20 Celsius fok között mozog.

Fez: Fezben februárban hűvös és nedves időjárás jellemző. A hőmérséklet általában 10-15 Celsius fok között van, és gyakran előfordulnak esőzések.

Meknes: Meknesben februárban hűvös és esős idő várható. A hőmérséklet általában 10-15 Celsius fok között mozog, és gyakoriak az esőzések.

Fontos megjegyezni, hogy az időjárás egyes években változhat, és az északi részek és a hegyvidékek általában nedvesebbek és hűvösebbek lehetnek, míg a déli részek melegebbek és szárazabbak.

Marokkó időjárása márciusban

Márciusban Marokkóban általában enyhe időjárás jellemző, a hőmérséklet emelkedni kezd, és a tavasz beköszöntével a napos napok gyakorisága nő. Az ország északi részein és a hegyvidékeken még mindig előfordulhatnak esőzések, de általában kevesebb csapadék várható, mint az előző hónapokban. Az ország déli része melegebb és szárazabb.

Agadir: Agadirban márciusban már enyhébb idő várható, a nappali hőmérséklet általában 20-25 Celsius fok között mozog. A csapadék mennyisége általában alacsony.

Marrakesh: Marrakeshben márciusban kellemes időjárás jellemző, a hőmérséklet általában 20-25 Celsius fok között van, és kevés csapadékra lehet számítani.

Casablanca: Casablancában márciusban enyhe és napos idő várható, a nappali hőmérséklet általában 18-22 Celsius fok között mozog, és alacsony a csapadék valószínűsége.

Rabat: Rabatban márciusban kellemes idő várható, a hőmérséklet általában 18-22 Celsius fok között mozog, és ritkábbak az esőzések.

Fez: Fezben márciusban már enyhébb idő várható, a hőmérséklet általában 15-20 Celsius fok között van, és kevés csapadékra lehet számítani.

Meknes: Meknesben márciusban általában enyhe idő várható, a hőmérséklet általában 15-20 Celsius fok között mozog, és alacsony a csapadék valószínűsége.

Fontos megjegyezni, hogy az időjárás egyes években változhat, de március általában már egy jó időszak Marokkóban, különösen a déli részen, ahol a tavasz kezdetével a hőmérséklet emelkedik és a napos napok száma növekszik.

Marokkó időjárása áprilisban

Áprilisban Marokkóban már általában kellemes tavaszi időjárás várható, a hőmérséklet emelkedik, és a napos napok száma jelentősen növekszik. Az északi részeken és a hegyvidékeken továbbra is előfordulhatnak esőzések, de általában kevesebb csapadékra lehet számítani, mint a téli hónapokban. Az ország déli része általában melegebb és szárazabb.

Agadir: Agadirban áprilisban már kellemes tavaszi idő várható, a nappali hőmérséklet általában 20-25 Celsius fok között mozog, és a csapadék mennyisége alacsony.

Marrakesh: Marrakeshben áprilisban továbbra is kellemes idő várható, a hőmérséklet általában 22-27 Celsius fok között van, és a csapadék mennyisége alacsony.

Casablanca: Casablancában áprilisban általában kellemes időjárás jellemző, a hőmérséklet általában 20-25 Celsius fok között mozog, és a csapadék valószínűsége alacsony.

Rabat: Rabatban áprilisban kellemes idő várható, a hőmérséklet általában 20-25 Celsius fok között mozog, és a csapadék valószínűsége alacsony.

Fez: Fezben áprilisban már melegebb idő várható, a hőmérséklet általában 20-25 Celsius fok között van, és a csapadék valószínűsége alacsony.

Meknes: Meknesben áprilisban már kellemes tavaszi idő várható, a hőmérséklet általában 20-25 Celsius fok között mozog, és a csapadék valószínűsége alacsony.

Fontos megjegyezni, hogy az időjárás változékony lehet, és egyes években eltérések lehetnek az átlagos időjárástól. Általánosságban azonban április már egy jó időszak Marokkóban, ahol a tavasz beköszöntével a hőmérséklet emelkedik és a napos napok száma nő.

Marokkó időjárása májusban

Májusban Marokkóban általában kellemes tavaszi időjárás várható, amely általában melegebb és szárazabb, különösen az ország déli részein. Az északi részeken és a hegyvidékeken továbbra is lehetnek esős napok, de általában kevesebb csapadékra lehet számítani, mint a téli és korábbi tavaszi hónapokban.

Agadir: Agadirban májusban már meleg és napos idő várható, a nappali hőmérséklet általában 22-27 Celsius fok között mozog, és a csapadék mennyisége alacsony.

Marrakesh: Marrakeshben májusban már kellemesen meleg idő várható, a hőmérséklet általában 25-30 Celsius fok között van, és a csapadék valószínűsége alacsony.

Casablanca: Casablancában májusban továbbra is meleg és napos idő jellemző, a hőmérséklet általában 22-27 Celsius fok között mozog, és a csapadék mennyisége alacsony.

Rabat: Rabatban májusban már meleg idő várható, a hőmérséklet általában 22-27 Celsius fok között mozog, és a csapadék valószínűsége alacsony.

Fez: Fezben májusban már meleg idő jellemző, a hőmérséklet általában 25-30 Celsius fok között van, és a csapadék valószínűsége alacsony.

Meknes: Meknesben májusban kellemesen meleg idő várható, a hőmérséklet általában 25-30 Celsius fok között mozog, és a csapadék valószínűsége alacsony.

Általánosságban május már egy kiváló időszak Marokkóban, amikor a tavasz véget ér, és beköszönt a meleg idő. A napos napok száma jelentősen nő, és kevesebb eső várható, különösen az ország déli részein.

Marokkó időjárása júniusban

Júniusban Marokkóban már a nyári időjárás kezdődik, és általában meleg, száraz idő jellemzi az ország nagy részét. Az északi partokon és a hegyvidékeken azonban még mindig előfordulhatnak enyhe esőzések. Általánosságban azonban június meglehetősen kevés csapadékot hoz, és a hőmérséklet jelentősen emelkedik.

Agadir: Agadirban júniusban már nagyon meleg idő várható, a nappali hőmérséklet általában 25-30 Celsius fok között mozog. Az eső ritka.

Marrakesh: Marrakeshben júniusban már forró idő várható, a hőmérséklet általában 30-35 Celsius fok között van. Az eső ritka.

Casablanca: Casablancában júniusban meleg idő jellemző, a hőmérséklet általában 25-30 Celsius fok között mozog. Az eső ritka.

Rabat: Rabatban júniusban meleg idő várható, a hőmérséklet általában 25-30 Celsius fok között mozog. Az eső ritka.

Fez: Fezben júniusban már nagyon meleg idő jellemző, a hőmérséklet általában 30-35 Celsius fok között van. Az eső ritka.

Meknes: Meknesben júniusban hasonlóan forró idő várható, a hőmérséklet általában 30-35 Celsius fok között mozog. Az eső ritka.

Június általában az egyik legmelegebb hónap Marokkóban, és a csapadék mennyisége általában minimális. Fontos megjegyezni, hogy az éjszakai hőmérséklet jelentősen alacsonyabb lehet a nappalihoz képest, különösen a hegyvidékeken és az északi részeken. A napos időt kihasználva a turisták gyakran felfedezik az ország különböző részeit, különösen a városokat és a történelmi látnivalókat.

Marokkó időjárása júliusban

Júliusban Marokkóban már a nyári forróság uralkodik, és általában meleg, száraz időjárás jellemzi az ország nagy részét. Az esőzések nagyon ritkák, különösen az ország déli részein. Az északi partokon és a hegyvidékeken azonban előfordulhatnak enyhe esőzések.

Agadir: Agadirban júliusban rendkívül meleg idő várható, a nappali hőmérséklet általában 30-35 Celsius fok között mozog. Az esőzések nagyon ritkák.

Marrakesh: Marrakeshben júliusban forró idő jellemző, a hőmérséklet általában 35-40 Celsius fok között van. Az esőzések rendkívül ritkák.

Casablanca: Casablancában júliusban meleg idő várható, a hőmérséklet általában 30-35 Celsius fok között mozog. Az esőzések nagyon ritkák.

Rabat: Rabatban júliusban hasonlóan meleg idő várható, a hőmérséklet általában 30-35 Celsius fok között mozog. Az esőzések ritkák.

Fez: Fezben júliusban nagyon meleg idő jellemző, a hőmérséklet általában 35-40 Celsius fok között van. Az esőzések rendkívül ritkák.

Meknes: Meknesben júliusban hasonlóan forró idő várható, a hőmérséklet általában 35-40 Celsius fok között mozog. Az esőzések ritkák.

Július Marokkóban a legforróbb hónapok egyike, és a csapadék mennyisége minimális. A turisták általában kerülik ezt az időszakot az utazásra a magas hőmérséklet miatt. Fontos, hogy megfelelően védekezzenek a hőség ellen, ha mégis úgy döntenek, hogy ebben az időszakban látogatják az országot.

Marokkó időjárása augusztusban

Augusztusban Marokkóban általában a nyári forróság folytatódik, és rendkívül meleg, száraz idő jellemzi az ország nagy részét. Az esőzések rendkívül ritkák, különösen az ország déli részein. Az északi partokon és a hegyvidékeken azonban előfordulhatnak enyhe esőzések.

Agadir: Agadirban augusztusban rendkívül meleg idő várható, a nappali hőmérséklet általában 30-35 Celsius fok között mozog. Az esőzések nagyon ritkák.

Marrakesh: Marrakeshben augusztusban továbbra is forró idő jellemző, a hőmérséklet általában 35-40 Celsius fok között van. Az esőzések rendkívül ritkák.

Casablanca: Casablancában augusztusban hasonlóan meleg idő várható, a hőmérséklet általában 30-35 Celsius fok között mozog. Az esőzések nagyon ritkák.

Rabat: Rabatban augusztusban hasonlóan meleg idő várható, a hőmérséklet általában 30-35 Celsius fok között mozog. Az esőzések nagyon ritkák.

Fez: Fezben augusztusban továbbra is nagyon meleg idő jellemző, a hőmérséklet általában 35-40 Celsius fok között van. Az esőzések rendkívül ritkák.

Meknes: Meknesben augusztusban hasonlóan forró idő várható, a hőmérséklet általában 35-40 Celsius fok között mozog. Az esőzések nagyon ritkák.

Augusztus Marokkóban általában a legforróbb hónapok egyike, és a csapadék mennyisége minimális. A turisták általában kerülik ezt az időszakot az utazásra a magas hőmérséklet miatt. Fontos, hogy megfelelően védekezzenek a hőség ellen, ha mégis úgy döntenek, hogy ebben az időszakban látogatják az országot.

Marokkó időjárása szeptemberben

Szeptemberben Marokkóban általában még mindig forró idő várható, de már enyhül a nyári hőség, és az időjárás kezd átmeneti változásokon átesni az őszi felé. Az ország északi részein és a hegyvidékeken már gyakrabban előfordulhatnak esőzések, különösen a hónap végére. Az ország déli részén általában továbbra is meleg és száraz időjárás jellemző.

Agadir: Agadirban szeptemberben még mindig meleg idő várható, de már enyhül a nyári forróság. A nappali hőmérséklet általában 25-30 Celsius fok között mozog, és a csapadék mennyisége általában alacsony.

Marrakesh: Marrakeshben szeptemberben már enyhül a forróság, de továbbra is meleg idő jellemző. A hőmérséklet általában 30-35 Celsius fok között mozog, és a csapadék mennyisége általában alacsony.

Casablanca: Casablancában szeptemberben is enyhül a nyári hőség, de továbbra is meleg idő jellemző. A hőmérséklet általában 25-30 Celsius fok között mozog, és gyakran előfordulhatnak esőzések.

Rabat: Rabatban szeptemberben már enyhül a forróság, de továbbra is meleg idő jellemző. A hőmérséklet általában 25-30 Celsius fok között mozog, és előfordulhatnak esőzések.

Fez: Fezben szeptemberben enyhül a nyári hőség, de továbbra is meleg idő jellemző. A hőmérséklet általában 30 Celsius fok körül van, és gyakran előfordulhatnak esőzések.

Meknes: Meknesben szeptemberben is enyhül a nyári hőség, de továbbra is meleg idő jellemző. A hőmérséklet általában 30 Celsius fok körül van, és gyakran előfordulhatnak esőzések.

Szeptember általában egy átmeneti hónap Marokkóban, amikor a nyári forróság lassan átadja helyét az őszi hűvösnek. Az északi részeken és a hegyvidékeken gyakrabban előfordulhatnak esőzések, amelyek hozzájárulnak az időjárás hűvösebbé válásához. Az ország déli részén továbbra is meleg és száraz idő jellemző.

Marokkó időjárása októberben

,, Október közepén tökéletes volt a rövidnadrág, nagyon vékony hosszú nadrág és vékony póló kombináció. Reggel és este jól esett a pulóver, a sivatagban jó lett volna egy széldzseki. A sivatagban tevegeléskor is tökéletes idő volt, az, hogy tekerjünk sálat a fejünkre, teljesen felesleges volt és csak az árusoknak egy jó üzleti politika. Volt nálam két ujjatlan póló, de nem esett jól azokat hordani. Volt néhány turista, aki fenékvillantó tenyérnyi rövidnadrágban pózolt, de a helyiek nagyon nem úgy öltözködtek, én sem akartam feltűnősködni.

Az időjárásunk tökéletes volt, egyedül Ait Benhaddouban volt nagyon meleg, mindenhol máshol kellemes 20-25° körül. Az eső csak kétszer szemerkélt, de akkor éppen kocsiban ültünk. Egy héttel később már jött a hideg és az eső, az Atlaszban novemberben már a hó is eshet. (2018)" forrás

Marokkó időjárása novemberben

Novemberben Marokkóban általában enyhe időjárás jellemző, de az északi részeken és a hegyvidékeken hűvösebb lehet. Általánosságban elmondható, hogy az ország déli része melegebb és szárazabb, míg az északi részek nedvesebbek és hűvösebbek lehetnek.

Agadir: Agadirban novemberben általában kellemesen enyhe idő várható, a nappali hőmérséklet általában 20-25 Celsius fok között mozog, és kevés csapadékra lehet számítani.

Marrakesh: Marrakeshben novemberben általában kellemes idő várható, a hőmérséklet általában 20-25 Celsius fok között van, és kevés csapadék várható.

Casablanca: Casablancában novemberben általában enyhe időjárás jellemző, a nappali hőmérséklet általában 18-22 Celsius fok között mozog, és néha előfordulhat eső.

Rabat: Rabatban novemberben enyhe idő várható, de nedvesebb lehet, mint déli társai. A nappali hőmérséklet általában 18-22 Celsius fok között mozog, és időnként esőzések is előfordulhatnak.

Fez: Fezben novemberben hűvösebb és nedvesebb időjárás jellemző. A nappali hőmérséklet általában 15-20 Celsius fok között van, és gyakoriak az esőzések.

Meknes: Meknesben novemberben hűvösebb és esősebb idő várható. A hőmérséklet általában 15-20 Celsius fok között mozog, és gyakoriak az esőzések.

Fontos megjegyezni, hogy az időjárás egyes években változhat, és az északi részek és a hegyvidékek általában nedvesebbek és hűvösebbek lehetnek, míg a déli részek melegebbek és szárazabbak.

Marokkó időjárása decemberben

Decemberben Marokkóban általában enyhe, napos időjárás jellemző, de az ország északi részein és a hegyvidékeken hűvösebb lehet. Általánosságban elmondható, hogy az ország déli része melegebb és szárazabb, míg az északi részek nedvesebbek és hűvösebbek lehetnek.

Agadir: Agadirban általában kellemes, enyhe idő várható decemberben, a nappali hőmérséklet általában 18-22 Celsius fok között mozoghat. A csapadék ritka ebben az időszakban.

Marrakesh: Marrakeshben decemberben is kellemes idő várható, általában napos és száraz. A nappali hőmérséklet általában 18-23 Celsius fok között van. Éjszaka hűvös lehet, de nem hideg.

Casablanca: Casablancában decemberben általában enyhe, napos időjárás jellemző. A hőmérséklet általában 15-20 Celsius fok között mozoghat. A csapadék mennyisége általában alacsony.

Rabat: Rabatban decemberben enyhe, de nedves időjárás várható. A hőmérséklet általában 15-20 Celsius fok között mozog, és előfordulhatnak esőzések is.

Fez: Fezben decemberben hűvös és nedves időjárás jellemző. A hőmérséklet általában 10-15 Celsius fok között van, és gyakoriak az esőzések.

Meknes: Meknesben decemberben általában hűvös és esős idő várható. A hőmérséklet általában 10-15 Celsius fok között mozoghat, és gyakoriak az esőzések.

Fontos megjegyezni, hogy ezek az általános megfigyelések, és az időjárás egyes években változhat. Az északi részek és a hegyvidékek általában nedvesebbek és hűvösebbek, míg a déli részek melegebbek és szárazabbak lehetnek.


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon