ÚTIKRITIKA.HU / Agadir


Agadir

Agadir dióhéjban | Tetszett & Nem tetszett | Vélemények |Érkezés| Repülés | Szállás és ajánlott hotelek | Egészség | Közlekedés | Étkezés | Pénzváltás és vásárlás |Szórakozás| Közbiztonság | Magyar külképviselet |Egyéb hasznos információk| Látnivalók és kirándulások | Strandolás | Olvasmányos linkek | Fotóegyveleg

Agadir dióhéjban

Lakosság (2021-ben): 942 ezer

Agadir Marokkó déli részén fekszik. Európából sokan jönnek ide nyaralni, mert Marokkón belül ez a legmelegebb átlaghőmérsékletű, strandolós hely. Az Agadirban nyaralók többsége nem hagyja ki, hogy ellátogasson (általában 1 vagy 2 napos program keretében) az elbűvölő Marrakeshbe.   

1960-ban az egész várost elpusztította a földrengés. 15 ezer ember vesztette életét. Az újjáépítés a régi várostól 3 kilométerre történt meg.

Egyetlen hotelnek sincs privátstrandja. Az első épületsorban lévő hotelekből a sétányon átkelve jutunk ki a közstrandra. Az a turista jár jól, akit nem zavar a helyi népséggel való keveredés, közös fürdés. A jobb hoteleknek azért van a part felső részén egy elkülönített rész a napozóágyak, napernyők számára. Sok turista inkább a hotelmedencénél időzik és csak ritkábban jár ki a közstrandra. Nem véletlen, hogy a 4 és 5 csillagos szállodákat vonzó medencekomplexumokkal tervezték meg.

hosszú és széles strand  - s.i. fotója

Az Agadir-i parti sétány a jachtkikötőtől (marina) egészen a Robinson Club-ig terjed, három kilométer hosszúságban. A sétányon nagy az élet, főleg a hétvégéken. A szép és tiszta sétány mentén sok az étterem és kávézó. Van este élőzenés bár is. Este a sétány szépen ki van világítva.  

Agadir közbiztonsága teljesen jó, főleg a hotelzónában, ahol a nyaralók az idejük nagy részét töltik. A feketén kirándulásokat szervezők a strandon, a sétányon, az utcákon folyton leszólítják a turistákat, de ez igazán nem nevezhető közbiztonsági problémának. Komolyabb higiéniai problémák sincsenek. 

A mi telünk idején nincs strandolós klíma Agadirban. December és március között nappal 17-18 fok körüli a hőmérséklet, a tengervíz 16 fok körüli. Januárban éjszaka 8-10 fok van. Június és október között érdemes Agadirban nyaralni. Nyáron nincs nagy hőség (26-27 fok). Novemberben maximum 20-22 fok.     

 

Tetszett & Nem tetszett

Tetszett

1. Ahogy este a helyi srácok (néha turistákkal együtt) fociznak a megvilágított strandon 

2. A teljesen megnyugtató közbiztonság

3. Kulturális turizmus tekintetében Agadir nem nyújt szinte semmit, de hát ide alapvetően strandolni jönnek a turisták

4. Marokkói viszonylatban itt viszonylag elég nagy a rend és megfelelő a tisztaság

5. Szép a tengeri panoráma és - ha nincs éppen tömeg - jókat lehet sétálni a parton

6. Elsétálni a parton a jachkikötőbe (marina), ami meglepően kulturált, civilizált

7. Gyönyörűek a naplementék

8. Barátságosak a helyiek a turistákkal (főleg, ha azok is kedvesek hozzájuk) 

9. A nagy, hosszú, széles, alapvetően tiszta strand homokja finom, a víz lassan mélyülő, nincsenek moszatok, növényi hulladékok 

s.i. fotója

10. Az Atlasz-hegység méltóságteljes vonulatai

Nem tetszett

1. Alapvetően egy mesterséges turista város, azaz nincsen hagyományos háttere, helyi lakosság általi hétköznapi élete

2. A központi strandszakaszon (közstrand) a hétvégéken túl nagy a tömeg    (a mozlim nők felöltözve fürdenek)

s.i. fotója

3. Gyakran annyira hullámos a tenger, hogy nem lehet nyugodtan dagonyázni, lubickolni

4. Agadir utcáin (nem a hotel zónában) sok a szemét (műanyag ez-az hulladék)

5. A város környéke unalmasan szikár tájképű

6. A szukban (El Had nevű bazár) az alkudozás sokaknak jó mulatság lehet, nekem fárasztó volt és eredménytelen (nem sikerült a felére lealkudni), a nyomulós, esetenként agresszív boltosok (bár az egyiptomiakhoz képest visszafogottabbak), amúgy a városközponti utcai boltok eladói kevésbé tolakodóak   

7. A nagy közstrandon a helyi népségek kellemetlen, sanda tekintetekkel nézték a társaságunkban lévő nőket, lányokat az amúgy még csak nem is bikinis fürdőruhájuk miatt

8. Délelőtt 11 óráig (gyakran délig) szinte soha nem süt a nap, mert Agadir addig ködfal alatt van (igaz, ilyenkor - és főleg nyáron -  nincs hőség és lehet a strandolás helyett más programot csinálni)   

9. A strandon a nyomulós mozgóárusok idegesítőek, de szerencsére ha mosolyogva, nem lekezelően elmagyarázzuk, hogy nem akarunk semmit venni, azért békén hagynak minket 

10. A szállodáktól messzebb lévő strandrészeken apály idején a kivetődött sok szemét (használt kotonok is) 

Vélemények

"A város leginkább nyaralóhelyként vált nevezetessé. Neve szó szerint gabonatárolót jelent. 9 km hosszú a plázs, folyamatosan bővítik és újítják fel, próbálnak a francia riviérához felzárkózni. A hegyen állt a város régen, de 1960-ban egy földrengés elpusztította. A hegy lábánál kezdték meg az újjáépítést és hozták létre az új Agadirt, a hegy pedig egy romos kilátóként funkcionál tovább. Mondhatni, hogy egy steril, turizmusra koncentrálódó várost hoztak létre, amely nem büszkélkedhet műemlékekkel és történelmi látnivalókkal. A híres felirat a hegy oldalán: Isten, Haza, Király.

A hegyhez közel található a legmodernebb városrész, tele bárokkal és szórakozóhelyekkel. Ha pedig valaki nem bírná a marokkói kajákat, akkor a főtéren talál McDonald’s-ot és Pizza Hut-ot is. (Van még egy meki közvetlenül a tengerparton is.) Aki a körutat kihagyja, és csak nyaralni indul ide, annak is azt tanácsolom, hogy fizessen be egy-két fakultatív programra, hogy legalább egy kicsit belekóstoljon Marokkóba, mert az igazi arcát csak a steril turistaövezeten kívül látni!" (László Orsi, Vista, 2013)

Repülés és repülőjegy

Agadirnak van nemzetközi repülőtere, ahová Európából direkt járatok hozzák a turisták sokaságát. A Budapest- Agadir járatról bővebb információt ezen a linken talál.

Érkezés

,, A leszállás után érdemes sietni, mivel nagy sorok tudnak kialakulni a reptérről kifelé, fel kell venni egy kis űrlapot ( ott lesz bent a pulton) , majd beállni az első sorba, ahol csak az útleveled ellenőrzik.

Érdemes csak az útlevél ellenőrzés után kitölteni a lapot, mivel azt majd csak a 2. biztonsági ellenőrzésen kérik el, így amíg sorban állunk ki tudjuk tölteni, és sok embert leelőzünk, toll legyen nálunk." (D. I., 2018)


A nemzetközi repülőtérről kb. 20 perc alatt jutunk el a hoteles övezetbe (21 km). A taxi korrekt viteldíja kb. 200 dirham, forintban kb. 5500 forint. Busszal kissé komplikált, mert át kell szállni.

Szállás és ajánlott hotelek

Agadiri hotelek közül itt lehet válogatni - HotelsCombined.com - több mint a booking.com

Egészség

Agadirban nincsenek jelentősebb egészégügyi, higiéniai kockázatok. A város egészségügyi intézmányekkel jól ellátott. Az orvosok nagy része Franciaországban is kapott képzést. A kórházakban, klinikákon, orvosi rendelőkben kommunikációs nehézségeink lehetnek, ha nem tudunk franciául (vagy arabul, persze). A helyi közkórházakban a tisztaság nincs rendben, de a turissták amúgy inkább a privátklinikák valamelyikére mennek, ha szükséges.

Csapvizet inkább ne igyunk, bár sokan állítják, hogy a szállodákban a vezetékes víz iható. Fogat moshatunk a csapvízzel.  

Közlekedés

Ha Agadir nemzetközi repülőteréről nem taxival akarunk eljutni a szálláshelyünkre, akkor közlekedhetünk busszal is. A 22-es normál helyi buszjárat megállója a repülőtér terminál épületánek kijáratától rövidebb sétára található. Ez a buszjárat valójában nem Agadir központjába visz, hanem az Inezgane nevezető településhez, ami lényegében Agadir egyik elővárosa. Ennek a busznak a viteldíja 4 dirham (kb. 110 forint) Inezgane-ból egy másik busszal (20, 24 vagy 28 jelzésű) jutunk be Agadir központjába. A buszjegy 3 dirham, kb. 80 forint.

A normál taxin és a buszon kívül van még az iránytaxi, amibe idegenekkel utazunk. A viteldíj kb. ugyanannyi, mint a buszé. Egy 5 perces távolságért nem szabad 3 eurónál többet fizetni (inkább 2).

s.i. fotója

A városon belül - ha nem gyalogtávolságra cél - narancs színű Peugeot 206- os taxit használhatunk. Petit Taxi-nak (kicsi taxi) hívják őket (). Ezek a taxik eléggé rozoga álllapotban vannak. De legalább olcsók, sok van belölük, és gyorsan közlekedhetünk velük. Ragaszkodjunk ahhoz, hogy a taxióra be legyen kapcsolva. Főleg az újabb, jobb állapotú taxik (gyakran Dacia) sofőrjei próbálják átvágni a turistát. nem kapcsolják be a taxiórát és a végén dupla összeget követelnek. A városon belüli távolságokat figyelembe véve 10-20 dirham (kb. 300-600 forint) lehet a korrekt viteldíj.

Alapszabály: a szállodák előtt várakozó taxik mindig jobban átvágják a turistát, mint a pár perccel odébb leintett taxik.

A buszok túlzsúfoltak, menetrendjük átláthatatlan. Kerüljük használatukat.

----------------------------------

Vonattal nem lehet eljutni Agadirba. Kirándulásokhoz érdemes autót bérelni. Az elővigyázatosság és a teljes körű biztosítás alapfeltétel.

Étkezés

A turisták többsége fél- vagy teljes panzióra fizet be, tehát a hoteljükben étkeznek, különböző színvonalon. Azért van bőven éttermi választék mind a parthoz közeli területeken, mind a városközpontban. 

A legolcsóbb éttermek a New Talbourj városrészben vannak. Kevesebb, mint ezer forintnak megfelelő helyi pénzért egy fő jól lakhat. A nagy központi strandnál vannak a legdrágább éttermek. A választék a nyaralók igényeihez is igazított, azaz vannak nem marokkói ételeket kínáló éttermek is. (pl. indiai, avagy gyorséttermek).

 

,, Ha utcai, olcsó, de nyugodtan fogyasztható kajára vágysz, akkor irány a Moulay Yousef utca, aminek az egyik végén van csomó street food hely tadzsinnal, kuszkusszal stb. Kifejezetten jó a minőség, szuperek az ízek. Máshol van, de totál ajánlom: a Chicken Mac. "  


,, Ha taxiba szállsz és elviteted magad az El Hadd szukhoz (bazárhoz), akkor ott annak az egyik sarkán lehet hagyományos, hiteles helyi kaját enni. Ha a piacnak a mecsethet legközelebb eső kapuján mész be, akkor könnyen megtatálod az étkezőhelyek gyüjtőhelyét. Mindegyik olcsó. " 


,, Agadirban a kedvencem helyi kávézóm-éttermem a Magistic nevű volt. Címe:  Avenue du 29 Fevrier, saz utca túloldalán van a Mohamed V. mecset. Szerintem ott lehet a városban a legfinomabb harira (lencse) levest enni. Finom még a chebbakia is (virág formájú szezámos-mézes édesség), és a vega tavaszi tekercs helyi változata, amit ,,cigars"-nak fordítanak. Étkezés után jöhet a menta tea." 


,, Keresd meg a Moulay Yousef utcát, mert annak a végén kávézók és a járdára kitelepedett étkezők sokaságát találhatod meg. A Tajine (tadzsin) és a lédúsan tálalt kuszkusz nagyon finom! Kiváló minőség."  


,, Agadirban az igazi utcai kaja, azaz street food ilyesmiket jelent: grillezett padlizsán, csigaleves, kalinti (csicseriborsó lisztből és tojásból készült lepény), pirított csicseriborsó, pattogatott kukorica, a sfenj nevű fánk, pirított magvak, grillezett kukorica, és egy briwat nevű mandulás süti, stb."  


,, 5 percre a jachtkikötőtől (marina) van egy halpiac. Na ott aztán szuper grillezett halakat és tenger gyümölcseit lehet enni. A kávézó jellegű kifőzdékben a minőség mindenhol megbízható, és az árak kb. ugyanazok."   


A Marina Agadir szép, új környéken ebédeltünk egy finomat, az O'Comptoir nevű helyen, ahol helyi halat, és csirkét ettünk 11-13 euróért. Kicsit lassúak, de amúgy jó hely. (D. I., 2018)


Pénzváltás és vásárlás

Agadirnak van egy bazárja (szuk), ahol közel 3 ezer pulton árulnak ezt-azt. Hétfőn zárva tartanak. Vigyázat! A piacon gyakran drágábban árusiítank fűszereket, mint pl. a Marjan nevű szupermarketben.  Szuveníreket nyugodtabb megvenni az Uniprix nevű áruházban, még olcsóbb is, mint a mozgóárusoknál vagy a szukban.  

Ne váltsunk pénzt a reptéren és a hotelben. A reptéren legfeljebb annyit váltsunk, ami szükséges a taxira, vagy/és az első napra. Agadirban a turista övezetben van pénzváltó és pénzváltó automata.

A helyi repülőtéri vámmentes boltban nem lehet dirhammal fizetni!

"A főtér olyan nagy, és úgy van járó-lapozva, mint nálunk a hősök tere. A tér szélén áll az UNIPRIX áruház, ami a város egyetlen fix áras boltja!!! A vásárolgatás előtt ide mindenki térjen be, hogy az árakról tájékozódva ne engedje magát túlságosan becsapni. Taxit fogva elmentünk a piacot megnézni, ami egy nagy sík területen fekszik. Portékáik szerint helyezkednek el az árusok. Vannak sorok ahol csak arany van, van ahol csak fűszer, avagy csak bútor. Aranyat venni nem ajánlatos, mert mindenféle értéktelen fémet vegyítenek az aranyba, így trükközve könnyen átvertté válhatunk. Megszámlálhatatlan -féle -fajta fűszert kínálnak fillérekért." forrás

,, A Souk (helyi piac/bazársor) igen érdekes élmény. Igazából nekem a legjobban a Józsefvárosi piacra emlékeztetett. Sok ember,sok fűszer, büdös,és igazából mindent lehet venni, de összességében nekünk nem jött be. (D. I., 2018)

Szórakozás

,, Este beültünk a Pirate Pub Restaurant Lounge-ba ami egy elég minimalista étterem, de legalább megtudtuk kóstolni a mojitoukat ( nem igazán érződött benne alkohol, elvileg ez a legtöbb helyen így van) és a helyi sört a Casablancát is, ez egy finom lager ajánlom, bent meg egy nagyon kulturált Sisás( Vízipipás ) hely fogadott minket sok Tv-vel. (D. I. , 2018)

Közbiztonság

Agadirban békés a helyzet, nincs probléma sem a terrorizmus, sem a bűnözés tekintetében (2016). A városban, a központi nagy strandon azért van rendőri jelenlét, inkább elővigyázatossági jelleggel. 

Férfi kíséret nélkül este nem igazán kellemes lányoknak, nőknek kimozdulni a hotelből. Szó sincs erőszakoskodás veszélyéről, de a leszólítgatások, közeledési próbálkozások kellemetlenek lehetnek. 

Magyar külképviselet

Tiszteletbeli magyar főkonzul Agadirban: Brahim Ouakhir (idegenforgalmi üzletember, nem beszél magyarul, viszont angolul és németül igen)

  • Cím: Av. Général Kettani BP 724 Agadir Maroc, Előhívó: 212 Telefon: 6 61 14 57 09; Fax: 052 884-6141
  • E-mail: president@bovoyages.com

Egyéb hasznos információk

1, ,, Ha bármi oknál fogva onlineok akarunk maradni, akkor érdemes helyi sim kártyát venni a város egyik ilyen szaküzletében pl: Orange. Ez amúgy nagyon olcsó tudd lenni 50 dh (5 euró), csak legyen független a telefonod,és további 2 Gb-t netet is tudtunk venni 2 euróért, ami tartalmaz 20 sms-t is magába,így ha elkeveredtek egymástól, akkor is meg tudjátok találni a másikat, a szolgáltató nekem az Orange volt, akiknél sok helyen volt elérhető a 4G,így abszolút meg voltam velük elégedve.(D. I. , 2018)

Látnivalók és kirándulások

Ata fotója

Agadir Oufla

Ez egy régi erődítmény.

Agadirból induló kirándulások:

  • 1 napos marrakech-i kirándulás: Bahia palota, sírkert, berber patika, piac, főtér. Ezen a programon megismerhetjük az egyik legfontosabb város kulturális oldalát, viszont az esti forgatagot nem látni, mert késő délután már indul is vissza a busz Agadirba.
  • 2 napos Essaouira és Marrakech: ezt mindenképp javaslom, egy nagyon jó program, ahol Marrakech esti forgatagát is átélhetjük.
  • Massa safari
  • Ezeken kívül van még tevegelés, hajós program (nincs cápa!), parton quadozás, kisgyerekes családoknak csacsin lovagolás, stb.

"Az egyik honlapon olvastam, hogy a város déli részén a tengerpart közvetlenül a homokdűnék lábát nyaldossa, így délután elindultunk a part mellett gyalogosan. Menyasszonyom még megjegyezte, hogy érdemes lenne bekennünk magunkat naptejjel, de ingerültségemben teljesen bolondnak néztem. Erősen gesztikulálva mutattam az égen az ott gomolygó felhőket, és cinikusan megkérdeztem, hogy Írországban is eszébe jutna magára naptejet kenni??? Mert az idő hőmérsékletben, és napsütésben is megegyezett az írekével.

A parton a város déli részéig intenzíven gyalogolva másfél óra alatt le lehet érni. Idő közben egyik pillanatról a másikra eltűntek a felhők és kisütött az "AFRIKAI" nap. Lekerült rólam a póló, és szívtam magamba a napsütést! Ki tudja hány percig tart a simogató szánsájn. Elérkezünk a déli dűnékhez. Itt már csak 5 csillagos szállodák találhatóak, amelyeknek a nevében általában benne van a "Dunas" azaz dűnék kifejezés. A szállodák után következő tengerpart valóban a dűnék lábánál van, és délnek haladva percről-percre ritkul a tömeg. 10 perc séta után egyedül érezhettük magunkat az immáron több száz méter széles homokos fövenyen. (2013)" forrás

Krokodil park

Kasbah (régi vár, a kikötő fölött)

Paradise Valley

,, Kihagyhatatlan, menjetek el. Tényleg kicsit olyan, mint a paradicsom, hihetetlenül szép, és szeptember végén is kellemes volt a víz hőmérséklete. Mi a városból egy taxissal mentünk fel, aki végül 400 dh-ért (~40 euro) felvitt kettőnket, várt ránk 2 órát (és oda vezetett a vízhez), majd a hotelig visszavitt, de ezért elég sokat kellett alkudozni. Továbbá ajánlott az első tóban fürdés után, kicsit felfelé tovább menni és ~15 perc séta utána gyönyörű kilátás nyílik az egész környékre. (D. I., 2018)

-----------------------------------------------------------

Strandolás

Ata fotója

Széles és hosszú a finom homokos strandja. Apálykor nyilván sokkal szélesebb a part, de dagálykor is marad elég hely a napozóágyak övezetének. A víz lassan mélyülő, ami jő a kisgyerekeknek.

s.i. fotója

Olvasmányos linkek

Hétvégén a főstrandon - Turistának kevésbé hivogató fürdéshez, inkább esetleg a helyi élet tanulmányozására való - s.i. fotója 

A fotóegyveleg alatt (után) kommentek olvashatók.

Fotóegyveleg

Ata fotója

Tengerparti sétány 2x

Vissza az elejére


Kommentek

Roland, 2019. 09. 04. 13:47
Sziasztok, 3 napot tervezünk Agadírban és 2 napot Marrakeshben. Tudnátok javasolni módot, hogyan jussunk át Marrakeshbe és másnap vissza Agadír reptérre? Autót akartunk bérelni, de arról lebeszéltek, hogy a helyi közlekedési kultúra miatt biztosan lesz sérülés az autón, és utána mehet a vita a kár rendezésről.
Felmerült még a taxi (kértem ajánlatot transferesektől, elég húzós 50 000 Ft oda és ugyan ennyi vissza).
Köszönöm!


úti kritikus, 2019. 08. 10. 16:43
Roland!
Érdemes november végén is odautazni. A hőmérséklet 23-24 fok körül mozog napközben. Legalább nincs hőség. Kevéske eső előfordulhat, de amúgy jó a klíma kirándulásokhoz.


Roland, 2019. 08. 10. 16:36
Sziasztok, segitseget kernek, november vegen erdemes meg agadirba menni? Kirandulasok erdekelnenek jobban minket, keves strandolassal es a Paradise Valley Agadir-nal furdessel.
Koszonom!


úti kritikus, 2019. 02. 07. 10:41
Zoltán,
Ha sok felé akarnak utazni, akkor érdemes SIM kártyát venni, akár a reptéren is. Agadiri nyaraláshoz nem kell autóbérlés. Ha rutinos az autóvezetésben, akkor a kirándulásokhoz érdemes autót bérelni, de nem feltétlenül érkezéskor. Marrakesbe busszal is lehet menni. Autóval 2 és fél óra, a 247 kilométerből közel 200 km autópálya.


Márkus Zoltán, 2019. 02. 06. 19:56
Nyárra tervezünk ide nyaralást.Érdemes-e sim kártyát venni és hol?Autóbérlés értelmes lehet a reptértől, s autóval Marrakesbe látogatni?
Köszönettel.


David, 2018. 12. 01. 20:42
Rövid kisfilm Agadiri utazásról !
2018 Március
18-20 fok eső is volt

https://youtu.be/V1zCzVBeXCI


Tallér Ilona, 2018. 10. 26. 20:07
Mi oktober29-töl november 4ig leszünk Agadirba.
Ha esetleg valaki jönn ebben az idöpontban szivesen találkoznánk vele.


Hatta József, 2018. 10. 23. 12:00
Előzőekben írtam, elérhetőség nélkül hatta47@freemail.hu, vagy 20/2931618 telefon az elérhetőségem. köszönöm


Hatta József, 2018. 10. 23. 11:30
November 11-én indulunk Agadirba a Club Almoggar Garden Beach szállóba.Valaki akihez tudnánk csatlakozni? Idős házaspár vagyunk (68,71) csak magyar nyelvet beszéljük és értjük. Segítséget, jó tanácsot szívesen vesszük. Köszönjük.


FodraszImi, 2018. 10. 22. 16:03
Sziasztok!

Most jöttünk haza Agadirból 2018.10.21.-én, van egy sim kártyám egy hónapig érvényes internettel, de 50dirhammal 5Giga netet lehet rá tölteni.
Szívesen odaadom, ha kell valakinek!
fodraszimi@gmail.com


Zsuzsa Rákóczi, 2018. 10. 05. 10:15
November 4-11-ig utazunk Agadirba, sajnos az angolul tudó barátnőm megbetegedett, nem jön. Van- e olyan utitárs, akik CLUB ALMOGGAR GARDEN BEACH Hotelba jönnek ebben az időpontban?


Hunor, 2018. 10. 01. 12:21
Üdv!
Okt 3-10
Reptéri transzferhez csatlakoznánk


Horváth Éva, 2018. 09. 29. 10:46
Ki megy Agadírba okt.3-10- ig?


Szegvári György, 2018. 09. 09. 08:23
Utitársak.
Szeptember 19-én indulunk Agadirba 4fő. Estleg van-e már tapasztalt Marokkói utitárs aki szintén ekkor utazik. Köszönöm.


Szabó Ádám, 2018. 08. 08. 05:14
Valaki hallott már az okeytours-ról?
Mennyire megbízhatók?
Előre kell fizetni, vagy elég az utazás napján?


Nagy Judit, 2018. 08. 03. 15:30
Melyik szàllodàt javasoljàtok Agadîrban?Privàt foglalnèk,nem tudom tapasztalat hiànyàban,melyik legyen? A 3 csillagosak arab viszonylatban nem kockàzatosak?Èrdemes fèlpanziót vàlasztanom vagy csak reggeli ès mi éig màshol vacsi?Marakesbe egyènileg lehetne utazni pl.busszal? Honnan indulnak oda a buszok?
najudka@gmail.com Nagy Judit


Csabai Ildikó, 2018. 07. 31. 11:58
Kedves Pesthy Zsolt!
Megosztanád élményeid, észrevételeid Agadirról, a Club Hotel Almoggar Garden Beachről.
Van esetleg valami fontos, amit nem árt tudni kiutazás előtt?
Mi még szeptemberben utazunk, azért érdeklődöm.
Köszönöm segítséged!


Dóri és Zsolti, 2018. 07. 29. 20:23
Sziasztok! Augusztus 8-15-én utazunk Agudirbe, aztán majd átruccanunk pár napra Marrakechbe is. Befizetünk legalább 2 túrára tevés és quadosra. Valaki esetleg ott lesz a wizz air gépen ami 17 óra felé érkezik meg?


úti kritikus, 2018. 07. 21. 15:13
Bacsáné! Az Al Moggar hotelben a szobákban ugyan nincs wifi, de van a fogadóteremben. Alternatívaként kínálkozik az, hogy a hoteltől 5 percre van egy vegyesbolt (franciául épicerie, kiejtés episzeri), ahol árusítanak marokkói SIM-kártyát és 5 gigás feltöltést 5 eurónak megfelelő helyi pénzért. A feltöltés akár elég lehet a teljes nyaralás idejére. Ingyenes wifi található számos agadiri bárban, kávézóban, étteremben. Persze ezt csak fogyasztás mellett lehet igénybe venni.


Bacsáné, 2018. 07. 21. 13:17
Szeptember02-én megyünk Agabirba esetleg volna valaki,valakik akikkel lehetne társulni pár program erejéig.Ha esetleg még nyelvet is tudsz az se baj.Internet lehetőség mennyire van érdemes e venni kártyát ?az milyen árban van?vagy hol találhatók ingyenes vifizónák??email:bacsaie57@gmail.com


Ungur Ildikó, 2018. 07. 15. 21:35
Július 18-25 között leszünk a férjemmel Agadirban. Valaki lesz ott abban az időszakban?


Bacséné, 2018. 07. 15. 15:16
2018 szeptember 2-kor megyünk.Agadírba Club Almaggar ba leszünk.Valaki jön még?


Szörcsök Sándor, 2018. 07. 02. 11:23
szorcsok@yahoo.com


Szörcsök Sándor, 2018. 07. 02. 11:22
Sziasztok!
Mi is júli 4-11-ig Agadirban leszünk a Golden Beach Appart'hotel-ban. Kirándulnánk egy-két helyre.
Üdv: Sándor


Bella, 2018. 06. 23. 09:32
Sziasztok! Mi június 27-július4ig leszünk Agadirban a párommal az Agadir Beach Clubban. Esetleg jön valaki oda?Üdv!


dr.Zavadkai Edit, 2018. 06. 21. 13:33
Kedves Beke Attila!
Írtam a megadott címre,a feladó címe az enyém,arra nyugodtan válaszolhat.Üdv.


Beke Attila, 2018. 06. 20. 15:12
Tisztelt dr.Zavadkai Edit!
Mi is július 4 - 11 között nyaralunk Agadirban mi is több helyet megszeretnénk nézni. bekeattilaster@gmail.com az email címemem esetleg ott tudnánk egyeztetni


Marcsi, 2018. 06. 20. 06:30
Június 20- 27ig leszünk azaz ma indulunk Agadirba,Wizz Air járattal ès a Club Almogarba ketten.Akkor valaki??


dr.Zavadkai Edit, 2018. 06. 19. 12:46
júl.4-11.között a család (4 fő)Agadírban nyaral,Hotel Les Almonades Beach Resortban,szeretnénk több helyet is felkereseni(szafari,ezüstváros),valaki csatlakozna?


Branstadter Anikó, 2018. 06. 17. 14:38
Kedves Pesthy Zsolt !
A fiammal megyek júl.11-18-ig én is az Al Moggar Garden Beach-be.


Orlik Györgyi, 2018. 06. 13. 01:59
Sziasztok
2018 06 13-án utazom a barátnőmmel Agadírba! Club Almogarba
Jön valaki akkor oda?
Sujbert Nikoletta?


Pesthy Zsolt, 2018. 06. 12. 16:02
Üdv Mindenkinek! Jul.11-jul.18-ig Club Hotel Almoggar Garden Beach.... Esetleg lesz ott még valaki?


Bazsa, 2018. 06. 10. 00:11
Sujbert Nikoletta: mi a 18-19-én egész nap Agadirban leszünk.
Ezt néztük ki valamelyik napra: https://www.admiremorocco.com/sahara-tour.html
Írjatok ha van kedvetek csatlakozni pbazsa@gmail.com


Sujbert Nikoletta., 2018. 06. 08. 22:35
Sziasztok!
Mi 06.13-20 ig leszünk Agadirba. Valaki szafarira?


Beke Attila, 2018. 06. 07. 11:41
Sziasztok! Mi július 4-én megyünk agadirba a barátnőmmel. Esetleg lesz ott még valaki? Kozma Móni esetleg egy email címet tudnál írni akkor tudnánk egyeztetni?


Molnár Beni, 2018. 06. 05. 22:54
Sziasztok!
Mi is 06.20 és 06.27 között leszünk Agadirba. Wizz Airrel repülünk. 4en megyünk: a barátnőm és én, valamint a legjobb barátom és az ő barátnője. Ha gondoljátok szívesen találkozunk veletek!!


Ilona, 2018. 06. 05. 20:10
Június 6-án Club Almoggar Garden Beach Wizzair-el repülünk, esetleg jön valaki ebben az időpontban ?? köszi a választ előre is


Bazsa, 2018. 05. 31. 15:28
Sziasztok!

Mi Budavár szervezésben leszünk Marokkóban június 10-20 között. Először körutazás, aztán 17-től három éjszakát leszünk Agadirban az Al Moggarban. Onnan tervezünk elmenni a sivatagi túrára is. Ha valaki csatlakozna, akkor mailben meg tudjuk beszélni :) pbazsa@gmail.com


Brigi, 2018. 05. 31. 13:59
Kedves Béla, Szilvi!
Mi is 06.20-27 között leszünk Agadirban, Wizz Airrel, szívesen találkoznánk veletek.


Kozma Mónika, 2018. 05. 30. 22:48
Sziasztok!

Július elején tervezünk párommal Agadirban nyaralni.
Lesz ott valaki esetleg? :)
Szívesen társulnánk felfedezni a várost, vagy közös programokat kitalálni. :)


Szilvi, 2018. 05. 23. 13:18
Szia Béla!
Mi is június 20 - 27 között leszünk Agadirban. Wizz Air géppel megyünk. Ti hogyan?


Niki, Kinga, 2018. 05. 20. 00:06
Június 6- án megyünk a Club Almoggar-ba.Jön esetleg valaki oda ebben az idő intervallumban?


Béla, 2018. 05. 15. 15:03
Június 20-27 között leszünk Agadirban. Wizz Airrel repülünk. Esetleg akkor valaki?


Kocsis Roland, 2018. 05. 04. 12:50
Szia M.Edit!

Mi is a club almogarban leszunk 20.an erkezunk.

Nemtudok nektek irni; igy megadom az elerhetosegem:

06308634003


Kocsis Roland, 2018. 05. 04. 12:48
Sziasztok!

Majus 20-23ig leugrunk Agadirba a párommal a Club Almogarba.

Lessz ott valaki honfitarsunk :)?


M. Edit, 2018. 05. 02. 12:52
Sziasztok! Május 16-tól 23-ig megyünk a párommal Agadirba, a Club Al Moggar Garden Beach hotelben leszünk. Ebben az időben lesz-e ott valaki?


Bakai György, 2018. 04. 26. 22:14
2018. május 12-22-ig megyünk a párommal Agadirba, ha valaki szintén akkor Royal Atlas Hotel


H. Zsuzsa, 2018. 04. 26. 12:56
2018. május 06-13-ig megyünk a párommal Agadirba. Örülnénk, ha valaki szintén akkor jönne.


Petra, 2018. 04. 09. 02:28
Sziasztok
Barátnőmmel Május 1- Május 8 ig Agadirban leszünk.Esetleg jön valaki akkor?


Gyula, 2018. 04. 05. 02:08
04.09-én utazunk Agadírba. Valaki megy akkor? 06302072379


Dobai Krisztina, 2018. 03. 29. 09:58
Sziasztok. Április 6 án utazunk Adadirba. Valaki innen megy akkor? Könnyebben boldogulunk többen. 30 731 77 16


Ákos, 2018. 03. 24. 20:55
Sziasztok!

Valaki Áprilisban családdal (nekünk két kisgyerek 3-4 évesek) Agadirba tervez utazást ?


Szilvia, 2018. 03. 18. 19:08
Üdv! Júniusban utazunk a családommal Ryanairrel, ami Marrakechben száll le. A szállodánk Agadirben lesz. Hogyan lenne a legcélszerűbb eljutni ide, illetve milyen árakkal számoljunk? Transzfer, busz, taxi, vonat esetleg? Köszönöm!


Antal, 2018. 03. 16. 12:01
Május 27 reptéri transzferhez társulnánk.


Antal, 2018. 03. 16. 12:01
Május 27 reptéri transzferhez társulnánk.


Nelli, 2018. 03. 15. 14:31
Szia Momó! Most látom hogy írtál. Ha még mindig van kedvetek összefutni az alábbi e-mail címen érsz el: nelliykovacss@gmail.com


Momó, 2018. 03. 12. 15:37
Szia Nelli! Júj de jó. Én is a férjemmel utazok. A reptéren holnap megkereshetnénk egymást.


Nelli, 2018. 03. 09. 10:12
Kedves Momó! Mi is a 13-i géppel megyünk a férjemmel.


Momó, 2018. 03. 08. 11:03
Szóval elírtam. Kérdésem:a most 13. - ai keddi géppel jön e valaki Agadírba?


Momó, 2018. 03. 08. 10:58
Sziasztok!
Jön e a most 13.-ai keddi géppel Agadírban?


Tódor Zoltán, 2018. 03. 04. 10:27
Április 09-én indulunk Agadirba a wizzair társasággal. Valaki esetleg még?


M. Szilárd, 2018. 02. 19. 17:29
Üdvözletem!
Anyával megyünk Agadirba 2018.02.24.-én. Kérdésünk az lenne, hogy lenne kedve valakinek hozzánk csatlakozni programoknál?


Csehné M. Ildikó, 2018. 02. 15. 10:15
2018.02.20-án repülünk Agadirba-esetleg van aki akkor jön? Idősebb-de fiatalos pár vagyunk, szivesen csatlakoznánk kiránduláshoz, egyéb programokhoz!


Ozsváth Erzsébet, 2018. 02. 12. 23:22
Valaki agadirba 17 én ?


úti kritikus, 2018. 01. 20. 01:57
Bence!
Annyit tudok, hogy a marokkói reptereken jellemzően ragaszkodnak a kinyomtatott beszálló kártyához. Szerintem kellene a hotelben vagy internet kávézóban találni módot a kinyomtatásra.
Itt is 2 órával az indulás előtt kell kimenni a reptérre.


Bence, 2018. 01. 20. 00:10
Agadirbol megyunk holnap haza. Mennyivel az indulas elott erdemes kimenni a repterre? Itt is elfogadjak az online telefonrol bemutatott jegyet?


Novákné Gergely Vera, 2018. 01. 19. 13:02
Sziasztok!
Mi is január 20-án megyünk Agadírba ketten, szívesen csatlakozunk szervezett kiránduláshoz, vagy egyéni szervezéshez bérelt autóval 😃


Szalay Csaba, 2018. 01. 18. 17:34
M.László! Mi 20-án este érünk Agadirba. emilben jelentkeztünk 21-én Marakesbe, 22-én Essaouira-ba, 2 óra múlva válaszoltak: admiremoroccompany@gmail.com


úti kritikus, 2018. 01. 13. 19:50
a Marokkóból kiutazáskor is ez a 2 ezres limit érvényes.


úti kritikus, 2018. 01. 13. 19:49
bocsi: dirham


úti kritikus, 2018. 01. 13. 19:48
Krisztina!

Nincs korlátozva, hogy mennyi külföldi pénzt viszünk be Marokkóba. Jól értesültél: Csak a 2 ezer marokkói dinár fölötti mennyiség bevitele esetén kötelező érkezéskor a vámnak nyilatkozni.


László Krisztina, 2018. 01. 10. 10:16
Üdv!

Érdeklődnék azoknál, akik már jártak Agadirban, hogy hogy működik a pénzt behozatal az országba, mert sok helyen olyanokat olvastam, hogy csak 2000 dirhamig lehet pénzt be- és kivinni...? Ez igaz?

Köszönettel:
K


Arminda prince, 2017. 12. 28. 11:03
Sziasztok, 12.30-án utazunk Agadirba, szilveszteri buli lesz a szállodákban? alkoholt lehet inni?köszönöm előre is


úti kritikus, 2017. 12. 27. 18:54
Kedves Zsolt!
Elnézést a hibáért, de a honlapon az agadiri iroda e-mail címénél egy betű tévedés történt.
a jó e-mail cím ez: admiremoroccompany@gmail.com

marocco helyett morocco


M. Zsolt, 2017. 12. 26. 21:04
Utikritikus! Januárban megyünk Agadírba, tudsz ajánlani email címet ahová írhatunk programszervezés miatt, szeretnénk egy paradise walley kirándulást és egy Taroudant kirándulást. A másik oldalon található email címről visszajön a levél, hogy nem létező email cím. Köszönettel: Zsolt


fenyővári gizella, 2017. 11. 14. 18:19
Agadír Oasis SPA Hotel,nem tudom mitől négy csillagos!a kaja rossz és minden éjjel 1-től reggel 5.ig dübörgött a zene!!pihenésről szó sem lehetett


Klára, 2017. 10. 30. 16:42
Nagyon köszönöm a választ!


úti kritikus, 2017. 10. 29. 21:59
Klára!
Ha tudunk franciául vagy angolul (esetleg németül), akkor érdemesebb helyben befizetni programokra a városközpontban valamelyik irodában. Alaposan tájékozódni kell és összehasonlítani. Ami olcsóbb az lehet gyengébb tartalom. A hotelben ajánlott kirándulások árai drágábbak. A strandon és az utcákon megszólítják a turistát emberek kirándulási ajánlatokkal. Vannak közöttük teljesen megbízhatóak is, és linkek is. A linkek is teljesítik a programot, de esetleg vacakul szervezik meg.


Klára, 2017. 10. 29. 19:18
Szerintetek ha fakultatív programot szeretnénk, érdemes még itthon befizetni egy irodánál, vagy Agadirban is találunk minden sarkon kirándulásokat kínáló emberkéket? Ha igen,megbízhatók? Van valakinek tapasztalata? Köszönöm.


Király Lászkó, 2017. 10. 26. 15:59
Köszönöm a megnyugtató hozzászólásokat.


úti kritikus, 2017. 10. 26. 13:31
László!
Az Agadir Discovery cég megbízható. Jók a sivatagi túráik, a repülőtéri transzfer rendben van, viszont Marrakesbe érdemes önállóan menni, mert túl sok az üresjárat, várakozás a csoportokkal.


úti kritikus, 2017. 10. 26. 13:04
Eurót érdemes vinni.
ATM sok helyen van Agadirban és úgy működik, mint bárhol Európában. Hallottam azért olyat, hogy egy-egy ATM a városban átmenetileg működésképtelenné válik, de nem nyeli el a kártyánkat. Átverős ATM nincs, tehát bárhol lehet próbálkozni, de persze jobb ott, ahol éppen nyitva is van a bank.
Más: ajánlatos itthon a bankunknak jelezni, hogy külföldre, Marokkóba megyünk, mert ez jó mind a kártya biztonsága szempontjából, mint azért, hogy gyanús pénzmozgásra hivatkozva ne zárolják a pénzünket.


úti kritikus, 2017. 10. 26. 12:56
László!

Jobban járunk, ha dirhammal fizetünk, mert a kereskedők, pincérek számunkra kedvezőtlen árfolyamon kalkulálnak. Tehát váltsuk át az eurót dirhamra, de úgy, hogy ne maradjon az utazás végén belőle, mert nagyon rosszul válthatjuk vissza euróra, ha egyáltalán. Mint fent írtam: van elég legális pénzváltó a városban (fekete piaci ár nincs).


Király László, 2017. 10. 26. 12:46
Még indulás előtt egy kérdés: Van valakinek gyűjteménye, hogy Agadirban hová lehet menni ha már unjuk a banánt a parton vagy a hotel közelében? Nagyon örülnék neki ha googles kódokat is tenne mindegyik mellé, hogy oda is lehessen találni. És nagyon köszönöm.


Király László, 2017. 10. 26. 12:34
Vajon milyen pénznemet érdemes vinni: Eurót? És inkább Marokkói pénzbe kell átváltani vagy lehet Euróval is fizetni?
Kártyával gondolom lehet ott is pénzt felvenni, jó lenne hozzá egy biztonságos automata GPS kóddal :-)
Vegyünk-e SIM kártyát (adatkártyát), hol és mennyibe kerül?
Van-e tapastalata valakinek a www.agadirdiscovery.com nevezetű oldalról mert lehet foglalni kirándulásokat, pl. Marrakesbe, meg olcsón lehet shuttle service-t kérni. (ez utóbbi megrendeltem és azt írták vissza, hogy névtáblával várnak bennünket a reptéren)


Király László, 2017. 10. 26. 12:29
Szia, a Magistic-ot megtaláltam de az El Hadd bazárhoz nekem Sunday market-et ad ki. (egyébként köszi, az első Wizzair-el megyünk, ezért ez a sok kérdés) https://www.google.hu/maps/place/Magistic/@30.4230372,-9.5956007,16.75z/data=!4m5!3m4!1s0xdb3b6f434ec251b:0x5a671f1d6d3a24d8!8m2!3d30.4228374!4d-9.5925936


úti kritikus, 2017. 10. 26. 04:06
László!

A központi strandnál elterülő hotel zónából taxival el kell menni az El Hadd nevű bazárhoz (souk). Ott van egy sarok, ahol hagyományos marokkói ételeket lehet enni. Ha a mecsethez legközelebb eső kapun bemész, akkor látni fogsz egy étkezőhelyekkel teli területet (egyfajta food court). Ott olcsón lehet enni jót és autentikusat.
Autentikus helyi kávézóként ajánlom a Magistic-ot, ami bent van a városban az Avenue du 29 Fevrier sugárúton, az V. Mohamed mecsettel szemben. Ebben a kávézóban jót lehet enni, például úgynevezett harira levest. Ugyanitt érdemes megkóstolni a cigars-t, ami olyasmi, mint a tavaszi tekercs. Nem kaja, de autentikus és ki kell próbálni, az a helyi mentás tea.


Király László, 2017. 10. 25. 16:33
Agadirban hol érdemes kipróbálni a marokkói gasztronómiát. Nyilván nem 5*-os francia milliomosokra tervezett helyekre vagyok kíváncsi. Éttermekre van javaslat. De imádjuk a street food-ot is.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon