ÚTIKRITIKA.HU / Róma


hirdetes


útikritikák


Albani Roma 4cs. - vélemény

Róma - Hotel Albani Roma****

Lényeg:
Korrekt, színvonalas hotel. A szobák viszonylag tágasak, igazán tiszták, modern berendezésűek, megfelelő állapotban lévők. Jó az ár-érték arány.
Hol?
A hotel egy elegáns, kulturált, biztonságos lakónegyedben található. Nyugis (madárcsicsergős) a környéke, főleg, hogy a Villa Albani nevezetű park felöli oldalon. Van forgalmas utcai oldal is. Nincs központi elhelyezkedése, de sok nevezetesség nagyobb gyalogtávolságra van, de mehetünk hosszabb szakaszon a közvetlen közeli Villa Borghese parkján át, ami azért elég kellemes, ha szép az idő. 30-40 percre van például a Spanyol lépcső (kb. 2,3 kilométer), Colosseum kb. 35 percre. A közelben van praktikus buszmegálló (63-as tuti megy a centrumba). Villamossal is be tudunk menni a centrumba. (Metrómegálló egyáltalán nincs a közelben, csupán 15 percre). Taxival 12-15 euróért tudunk betaxizni a történelmi városközpontba.
A hoteltől kb. 15 perc gyalogtávolságra van több étterem és kávézó (via Sadenga). .
Milyen?
Belső építészetileg érdekes, karakteres (részben a hetvenes éveket idéző). Kellemes, nagy és modern a fogadótér és az étkezőterem is.
Szobák:
Szépek, stílusosak, kényelmesek a szobák. Szőnyegpadlósak (kiment a divatból). Tarka, színválasztások tekintetében kissé furcsa dekoráció (lányszobás?). Vannak balkonos és balkon nélküli szobák. Kellemesek azok a szobák, amelyeknek a balkonjai (terasznak is nevezhetők) a parkra néznek (szép kilátás). Az ágynemű jó minőségű. A szobák közötti hangszigetelés közepes (csendes szomszédokat kell kifogni). Pici a mosdó.
Az utcára néző szobák némileg ki vannak téve utcai zajoknak a kora reggeli órákban.
Szolgáltatások:
A személyzet segítőkész, előzékeny, a recepciósok kissé kimértek, ridegek.
Jobb előre tudni: a szobai wifi vagy működik (néha), vagy éppen nem. Függ a szoba elhelyezkedésétől is. A fogadótérben nagyobb a sansz.
Ellátás:
A reggeli olasz viszonylatban jónak, tartalmasnak mondható. Friss gyümölcs nincs.
A hotel bárjának az árfekvése elbátortalanító lehet.
2017. szeptember 15.

« vissza