ÚTIKRITIKA.HU / Róma


hirdetes


útikritikák


Forum 4 cs.- vélemények

Róma - Hotel Forum****

Lényeg:

Hangulatos, antik (némileg inkább retro) jellegű hotel. A szobák nem nagyok, de kényelmesek, hangulatosak. A classic kategóriájú szobák berendezése egyszerű, régies, inkább 3 csillagos színvonal európai viszonylatban.

Hol?

Róma turistás felfedezéséhez igazán praktikus az óvárosi (Monti negyed) elhelyezkedése. 20-30 pereces gyalogtávolságon belül van egy csomó nevezetesség. Élmény, hogy közvetlen a rálátás a Forum Romanum-ra, és a közvetett rálátás az 5 percre lévő Colosseumra.

Milyen?

Nagyon régi szálloda. Tipikusan olaszos a berendezés. A bejárati tér a sok sötét faanyaggal egész hangulatos.

Szobák:

A belső udvarra néző szobák elég sötétek és ingerszegény a kilátás, cserébe viszont éjszaka nagyobb csendet garantálnak.

A szobák közötti és a folyosó felé lévő hangszigetelés elég gyenge, lévén régi épület (a római hotelek többségében is így van).

A takarítás lehetne alaposabb is, de nem vészes a helyzet. A fürdőszobák régimódiak. A szobákban nincs jégszekrény. Az ágynemű jó minőségű.

Szolgáltatások:

A több nyelven beszélő személyzet cuki, a recepciósok turista információs segítséget is készek adni.

A wifi néha akadozik.

Ellátás:

A reggeli választéka ,,olaszosan” szűk, behatárolt. Amit kínálnak, az legalább jó minőségű. A tetőtéri reggeliztető teremből csodás a kilátás.

Van egy tetőtéri bár, kissé hangos késő esti zenével és húzós árakkal (8 euró a sör). A hotel étterme annyira népszerű, hogy esténként nehéz szabad asztalt találni.

2019. január 25.

« vissza