ÚTIKRITIKA.HU / Alanya


hirdetes

szállások

- Kemal Bay Hotel 5cs. »

- Alaiye Resort 5cs. - vélemények »

- Alan Xafira 5cs. - vélemények »

- Arabella World 4cs. - vélemények »

- Aria Resort&Spa - vélemények »

- Új szállás »

- Új szállás »

- Big Blue Suite***+ »

- Concordia Celes Hotel 5cs. - vélemények »

- Delphin Be Grand***** »

- Delphin Deluxe Resort Hotel 5cs. - vélemények »

- Diamond Hill Resort 5cs. - vélemények »

- Diamond Hill Resort Hotel 5cs. - vélemények »

- Eftalia Ocean VIP 5cs. - vélemények »

- Floria Beach Hotel 4cs. - Alanya - vélemények »

- Galeri Resort 5cs. - Alanya - vélemények »

- Granada Luxury Resort&Spa 5cs. - vélemények ***** »

- Kirman Leodikya***** »

- Kleopatra Ada Beach 4cs. - vélemények »

- Kleopatra Fatih 3 cs - vélemények »

- Kleopatra Melissa Hotel 3cs. - Alanya - vélemények »

- Maya World Beach 4cs. - vélemények »

- MC Arancia Resort 5cs. - Alanya - vélemények »

- MC Beach Resort 5cs. - Alanya - vélemények »

- Mukarnas Spa resort 5cs. - vélemények »

- Oz Hotels Incekum Beach Resort 5 cs. vélemények »

- Pegasos Resort 5cs. - vélemények »

- Quattro Beach***** »

- Royal Garden Select***** »

- Saphir Hotel&Villas 4cs. - Alanya - vélemények »

- Saphir Resort 5***** »

- Sealife Buket Resort***** »

- Sentido Numa Bay 5 cs. - vélemények »

- Sirius Deluxe - vélemények »

- Sultan Sipahi Resort 4cs. - vélemények »

- Sun Maritim Hotel 4cs. - Alanya - vélemények »

- SunClub Eftalia Aqua 5cs. - Alanya - vélemények »

- SunClub Eftalia Island Deluxe Resort 5cs. - Alanya - vélemények »

- SunClub Eftalia Village 5cs. - Alanya - vélemények »

- Top Hotel 4cs. - vélemények »

- Vikingen Infinity***** »

- Villa Sun Flower**** »

- White City Resort***** »


útikritikák


Granada Luxury Resort&Spa 5cs. - vélemények *****

Lényeg | Hol? | Tengerpart | Milyen? | Szobák | Szolgáltatások | Ellátás | Idézetek

2019-es értékelés:


Török riviéra - Alanya - Granada Luxury Resort&Spa*****

Lényeg:

Jó állapotban lévő, luxus jellegű szálloda. A szobák elegánsak, a tisztaság alapvetően rendben van. Az ellátás jó, de nem kimondottan változatos.

Inkább fiatalabb, bulizós, aktív pihenésre vágyó vendégeknek való. Szinte egész nap zakatol a zene. Gyermekes családoknak is megfelelő választás lehet, de inkább a hotel gyermekbarát jellege, szolgáltatásai okán.

Hol?

Közvetlenül a főút mellett helyezkedik el a hotel, az utca zaja mégsem hallatszódik be.

10 perces gyalogtávolságra található egy nagy bazár. Amúgy a hotel környéke merő pusztaság.

Iránytaxis minibusszal (dolmusz) cekély viteldíjért kb. 30 perc alatt el tudunk jutni Alanyába vagy Manavgatba, ha városi életet akarunk látni.

Strand:

A kavicsos strand kicsi. A szép stégeken a pavilonok kb 50 euró/nap ellenében bérelhetők. A stégeken nyugodt pihenés többnyire nem lehetséges a vendégek zajongása miatt.

A tenger csodaszép.


Milyen?

Építészetileg a főépület egy lenyűgöző remekmű. A szálloda előtere világos, barátságos, menő.
A gyerekmedencés rész nagyon kicsi, nincs elég vizes játék, csúszda.
3 db medence, plusz a SPA részleg. A medencék jól néznek ki. Itt is sajnos módi a törölközővel lefoglalom a napozóágyat, oszt alig használom.

A vendégek többsége orosz, egyéb kelet-európai és török.

Szobák:

A standard szoba 2+1 elhelyezéssel foglalható, a pótágy az kihúzható kanapé.

Van minibár, van szobai ingyenes wifi. Nászutasoknak, visszatérő vendégeknek, évfordulót ünneplőknek van bekészítés a szobában.

Az erkélyeken lévő székek többnyire kissé rozzantak (nyugodtan lehet kérni cserét). A szobák hangszigetelése közepes.

Szolgáltatások:

A recepciósok egy része szívélyes, de vannak barátságtalanok is.

A miniklub fél 9ig működik, 4 éves kortól használható. 0-4 éves korig van bébiszitter.

Ellátás:

Jók a büfévacsoránál a frissen készített étkek.

Ultra all inclusive ellátással foglalható, 5db bár és 6db a la carte étterem van (gyerekeknek 6 éves korig ingyenes, előző nap szükséges foglalni).


2019. május 30.

Itt lehet és érdemes ezt foglalni - Vista ajánlat

---------------------------------------------------------------

2017-es vélemény:

"Az ismertebbik Granada nem lopta be magát a szívembe. Mit keres az utas?
• Szép szobák (ez nagyon rendben volt): érdemes a deluxe szobát kérni, mely igazán tágas. A szobák berendezése inger gazdag, egyeseknek viszont csicsás lehet.
• Tágas és gondozott környezet: egy szűk udvara van, kevés medencével, minimális kerttel (inkább volt egy zöld sáv a tengerpart előtt), zajosan. Éppen animáció zajlott, mikor ott jártunk. Mindössze 6-8 embert mozgatott meg, de a teljes hotel láthatta és hallhatta őket. A hotel egyébként ovális alakú, így van egy utcafront, ahol közel az autóút, valamint a parti oldal, ahol igen keskeny folyosók és teraszok jutnak a szobákhoz.
• Tengerpart: olyan nincs. Cölöpökön áll a stég, ahonnan vízbe lehet ereszkedni, így igen korlátozottan lehet csak fürdeni. Családokat így nem tudunk igazán rábeszélni erre a szálláshelyre.
A luxury kifejezés egyébként szerintem itt teljesen helyén van, a szobáknál még jobban tetten érhető, mint a lobbynál vagy közös tereknél. Rövid tartózkodásunk miatt a híresen jó szolgáltatásokról nem tudok nyilatkozni. Mindössze egy ebédet volt itt lehetőségünk elkölteni, de számomra a teljes hét folyamán itt volt a leggyengébb.
Összefoglalva: valóban 5* szintű a hotel, nagyon látványos kívül-belül, de a tengerpart korlátozottsága, valamint az igen hosszú transzfer idő miatt ár/érték arányban jobbakat lehet találni bőven."


2014-es értékelés :

Lényeg:

A visszajelzések hatalmas többsége pozitív, szuper jó szálloda, a térségben az 5 csillagos hotelek átlagánál valamivel jobb. Van sok kifejezetten lelkes vélemény is. Nagyon szép, elegáns, tiszta hotel.
A hotel elszigetelt elhelyezkedése miatt inkább olyanoknak érdemes választani, akik az egy-két fakultatív kirándulástól eltekintve szívesen időznek egész nap és este is a hotel területén. Pihenésre jó, bár elég kis helyen sok vendég "tömörül össze". Szépek a szobák, jól kialakítottak. Az ellátás jó és széles a választék.
A kert és a part miatt viszont talán érdemesebb választani a Mukarnas hotelt.
A Granada talán inkább pároknak való, a strand jellege miatt kevésbé a gyermekes családoknak.

Nem vitatkozom a leírt sorokkal, de egyet mindenképpen szeretnék kiemelni: ilyen giccses épületet kívülről belülről is ritkán látni. A lobbiban található színváltós műanyag fröccsöntött plafonból lógó paprika csillárhoz semmi nem fogható. Természetesen abból a tényből, hogy dugig van a szálloda és imádják a vendégek, ez semmit nem vesz el. Ajánljuk nyugodtan, de ne úgy, mint ízléses szép szállodát.

Hol?

Két város (Manavgat és Alanya) között van félúton. Mindkét irányba a dolmus (iránytaxis kisbusz) és a taxi a kínálkozó közlekedési eszköz. Busszal a hotel előtt közvetlen lévő megállóból 20-30 perc alatt lehet bejutni Alanyába, ahol vásárlási lehetőségek vannak. Viszont 15 perc gyalogtávolságra van a Lara-i nagy bazár.
Hátrány, hogy közvetlenül egy forgalmas főút mellett fekszik. A főút túloldalán elterülő táj elég sivár. Félig-meddig a puszta közepére építették.
A környéken a közvetlen közelben nem érdemes sehová sétálni. Nincsenek bazárok. A hotel és a környéke között kb. 80-100 év különbség van.
A repülőtéri transzfer 2-2,5 órát tesz ki, szerencsés esetben másfél órát.

Tengerpart:

Nincs igazi, szokványos tengerpartja. Ami van, az elég szűk helyen van. Tán 50 méter hosszú és 4 méter széles.
A kevés hely és a sziklás part miatt cölöpökre épített, stégszerű, félkör alakban kialakított fateraszokon lehet a vízhez lejutni. A vízbe tehát csak úgy nem lehet besétálni. Az amúgy kétségtelenül impozáns stégről a vízbe ereszkedés a felnőtteknek még megoldható kihívás, a gyerekek számára viszont az építmény túl magasan van a víztől. (Kisgyermekek esetén balesetveszélyes is lehet némileg.) Feltehető, hogy sokaknak tetszeni fog ez a stégeken, a víz felett történő napimádás. Kérdéses, hogy a stégek alatti és körüli sziklás részeken milyen vadsággal tajtékoznak majd a hullámok. Meg az is zavaró lehet, hogy a stégen szűk a tér a napozók közötti lépegetéshez.
Van egy egészen pici érdemlegesnek mondható partszakasz. Ott lehet a lassan mélyülő vízben pancsolni, de főszezonban bizonyosan zsúfolttá válik majd.
A hoteltől baloldali irányban gyalog 20-30 perc távolságra van egy finomhomokos strand. Másik lehetőség: dolmusszal elmenni az Alanya-i csodás Kleopátra strandra.

Milyen?

Szállodamonstrum eléggé nagyüzemi jelleggel.
Sokak szerint a hotel szép, mások szerint meg a stílus nagyon kusza. A bejárat felett szivárványszínekben parádézó hatalmas, ámbár csúnya csillár, míg a bárnál egészen más színvilágú rattan bútorok. A fogadótér hatalmas, sok ülőhellyel. Ez a fogadótér (lobby) aranyszínekben pöffeszkedik (18 karátos aranyfüst lemezecskék). Lesznek olyanok, akik egyes megoldásokat giccseseknek fognak minősíteni (pl. az aranykeretes monitorokat).
A kert aránytalanul kicsi a hotel befogadóképességéhez képest. Igazán nagy kérdés, hogy telt ház esetén hogy fognak a szűk szabad rétben és a stégeken, meg a kis parti részen kellemesen elférni a vendégek?
Szép a nagy medence.
A gyermekmedence ötletes, mert van benne egy mászóka, aminek a tetejéről dézsából lezúdul egy csomó víz a gyerekek nyakába.
Tetszetős, hogy rengeteg terasza van és szinte minden emeletről körbejárható a teraszokon az épület. Talán a teraszokkal próbálják ellensúlyozni azt, hogy kevés a zöld terület.
Az épület 8. emeletére nem megy fel a lift.
Főszezonon kívül sok a német. Főszezonban az oroszok vannak túlsúlyban.

Szobák:

Az átlagszobák szépen néznek ki, elég tágasak, újak, extrák, csillognak. Nem kérdéses, hogy sokakat lenyűgöz majd a kinézetük. A fürdőszobák jó tágasak és ablakuk van a háló rész felé.
A szobaszámok digitálisan vannak kiírva, és az ágy mellől egy gombnyomással lehet "kiírni" az ajtóra, hogy "Ne zavarjanak!"
A légkondi központi, de a hőfok a szobában szabályozható. A WiFi mindenhol ingyenes.
A homlokzatos átfutó díszítés eredményeként jó néhány fura, szinte ablaktalan szoba keletkezett.
A tájra nézőnek jelölt szobák egy része (a -1 és -2 szinteken) valójában egy beton rézsűfalra néz. A falat beültetett futónövényekkel próbálják barátságossá tenni, de elszáradt állapotukban ennek a célnak aligha tudnak megfelelni. Ilyen hátoldalra néző szobát nem érdemes foglalni. Már a 2x2 sávos autóút látványa és zajhatásai miatt sem. Mindenképpen érdemes tengerre néző szobát rendelni.
A standard szobák nagy része 3. ággyal is rendelkezik. Van néhány sima kétágyas is.
A tengerre néző szobákban a fürdőszoba és a szoba között üveg van, s így a fürdőkádból látja a vendég a tengert.
A széf fizetős.

Szolgáltatások:

Az étteremben ténykedő személyzet figyelmes, kedves.
A katalógusban is emlegetett aquapark kifejezés elég erős túlzás. 2-3 kisebb csúszdát kell érteni alatta.
Nászutasok különleges szobabekészítést, tortát kapnak. Az egyik a la carte étteremben ingyen vacsorázhatnak.
Focipálya, teniszpálya ingyenesen használható. A WiFi a hotel teljes területén jól működik.

Ellátás:

Finomak az étkek, de a választék elég ismétlődő.
Háromféle csapolt sör van: Efes, Becks és Foster's. Lesz külön étterem rész a gyerekeknek alacsonyabb asztalokkal, és alacsonyabban elhelyezett ételpultokkal.
Van valami kantinos jellege az étteremnek. Az étterem kinti teraszán macskák kunyerálnak ételmaradékot.

Idézetek:

1. "A hotel és a kiszolgálás tényleg 5 csillagos. A lányomnak ott volt a születésnapja és erre is odafigyeltek. Külön asztalt terítettek nekünk, virágszirmokkal, tortával, tűzijátékkal. Felejthetetlen élmény volt. A mini diszkó és az esti show műsorok látványosak voltak.
Egyedüli negatívum: A szállodának nincs homokos tengerpartja. Az a 20 méter ami van (az árkádok alatt), azt inkább felejtsük el.
Nem érdemes a szálloda külső tájékára kimenni, mert közvetlen egy autópálya mellett van. A környéke rendezetlen, szemetes. A hotel viszont ízléses, szemet gyönyörködtető.
A gyerekmedence kicsi, jelentéktelen. Az ellátás bőséges, friss, nagyon ízletes." (2011)

2. "A hotel, mint épület, mint szálláshely kiváló, hibátlan volt. Egyetlen dolog zavart minket a szállodában, mégpedig a török személyzet higiéniai igénytelenségéből és az orosz vendégek primitívségéből fakadó folyamatos koszosság (asztalok, székek, szeméttartók, a személyzet öltözéke, edények, konyhai eszközök, bizonyos közös helyiségek stb.). Nem volt méltó a szálloda egyébként kiemelkedő színvonalához.
A tengerpart és a stégrendszer kiváló volt. A személyzet barátságos, segítőkész.
Az internet esetében nehézkesen tudtunk hozzájutni a WiFi jelszóhoz. A recepció WiFi ügyben elég tájékozatlan." (2011. július)

2014. június 11.

« vissza

Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon