ÚTIKRITIKA.HU / Alanya


hirdetes

szállások

- Kemal Bay Hotel 5cs. »

- Alaiye Resort 5cs. - vélemények »

- Alan Xafira 5cs. - vélemények »

- Arabella World 4cs. - vélemények »

- Aria Resort&Spa - vélemények »

- Új szállás »

- Új szállás »

- Big Blue Suite***+ »

- Concordia Celes Hotel 5cs. - vélemények »

- Delphin Be Grand***** »

- Delphin Deluxe Resort Hotel 5cs. - vélemények »

- Diamond Hill Resort 5cs. - vélemények »

- Diamond Hill Resort Hotel 5cs. - vélemények »

- Eftalia Ocean VIP 5cs. - vélemények »

- Floria Beach Hotel 4cs. - Alanya - vélemények »

- Galeri Resort 5cs. - Alanya - vélemények »

- Granada Luxury Resort&Spa 5cs. - vélemények ***** »

- Kirman Leodikya***** »

- Kleopatra Ada Beach 4cs. - vélemények »

- Kleopatra Fatih 3 cs - vélemények »

- Kleopatra Melissa Hotel 3cs. - Alanya - vélemények »

- Maya World Beach 4cs. - vélemények »

- MC Arancia Resort 5cs. - Alanya - vélemények »

- MC Beach Resort 5cs. - Alanya - vélemények »

- Mukarnas Spa resort 5cs. - vélemények »

- Oz Hotels Incekum Beach Resort 5 cs. vélemények »

- Pegasos Resort 5cs. - vélemények »

- Quattro Beach***** »

- Royal Garden Select***** »

- Saphir Hotel&Villas 4cs. - Alanya - vélemények »

- Saphir Resort 5***** »

- Sealife Buket Resort***** »

- Sentido Numa Bay 5 cs. - vélemények »

- Sirius Deluxe - vélemények »

- Sultan Sipahi Resort 4cs. - vélemények »

- Sun Maritim Hotel 4cs. - Alanya - vélemények »

- SunClub Eftalia Aqua 5cs. - Alanya - vélemények »

- SunClub Eftalia Island Deluxe Resort 5cs. - Alanya - vélemények »

- SunClub Eftalia Village 5cs. - Alanya - vélemények »

- Top Hotel 4cs. - vélemények »

- Vikingen Infinity***** »

- Villa Sun Flower**** »

- White City Resort***** »


útikritikák


Vikingen Infinity*****

Lényeg | Hol? | Tengerpart | Milyen? | Szobák | Szolgáltatások | Ellátás

Lényeg:

Helyi viszonylatban, s ebben a kategóriában átlag körülli. A hotel jól néz ki, dekoratív. A tisztaság nem tökéletes. Jók a csúszdák. Az étkeztetés eléggé kantinos.
Az oroszok már nem csak a spájzban vannak, hanem mindenhol. A vendégek 90 százaléka orosz. K сожалению (magyarul: sajnos)

Hol?

Forgalmas főút mentén található a hotel. A környéken viszonylag nincs semmi, de a hotel talán kárpótol mindenért. A közeli Avsallar kis településen van mód bevásárolni ezt-azt. Alanyától 10 perces autóútra van, az alanyai delfinárium szomszédságában.

Repülőtéri transzfer kb. másfél óra.

Tengerpart:

Van saját tengerpartja, de egy 6 sávos úton átívelő hídon kell átmenni, majd lépcsőn vagy lifttel leereszkedni a parthoz. Mintha ott folytatódna a szálloda terasza, nagy bár, csúszdák, amfiteátrum, játszótér és egy viszonylag keskeny élettel teli napernyős, nyugágyas homokos (aprókavicsos) sáv terül el. Akit nem zavar, hogy egy kicsit sétálni kell ehhez, az még élvezni is fogja, csak fent ne felejtsen valamit a szobában!
A tengeri fürdés a kövek miatt nem kifejezetten kényelmes, de Alanya régiójában ez csak a tájékozatlanoknak lehet meglepetés.

"Kavicsos homokos, védőcipő viselése ajánlott. Viszonylag keskeny sávban vannak kirakva a napágyak, úszásra alkalmas mélységhez egy mólón lehet besétálni. A parton van egy gyermekmedence és több csúszda, ez a felnőtteknek is jó szórakozás. Aki nem szeretne lesétálni a parthoz hatalmas területen talál medencéket, itt egy picit zsúfolt a hangulat, de még pont élvezhető." (Timi, 2013.)

Milyen?

2013-ban nyitott. Ultra dizájnos szálloda, egyedi építészeti megoldásokkal. Már belépve a lila színvilágú lobbyba meghökkentő a látvány, növényekkel és hangulatvilágítással dobták fel a belső tereket.

A vendégkör tekintetében nagy orosz többség, benne jó néhány faragatlan alak. Pazarlóan vételeznek étkezéskor.

"A hotel ízig-vérig elegáns, extravagáns építészeti megoldásokkal bővelkedik. 2 főépületből áll, könnyű benne eltévedni, nagy terek, sötét folyosók jellemzik a belső kialakítást."

Szobák:

A szobák is nagyon trendik, fiatalosak. Három főre pótágyazható standard szobában is el lehet férni. A kádas fürdőszobánál nem estek túlzásba méretileg, a dekoráció passzol a szoba belső teréhez, korrekt 5*.
A szobák kb. 80 %-ából látni a tengert. Az egyik oldalán félig felépített épületek vannak, a tengeri kilátást nem zavarja, de ronthatja a harmóniát.

Szolgáltatások:

A személyzet szívélyes, de még nem működik kellően olajozott gépezetként.
A gyerekeknek óriási játszóház van, ahol gyerekfelügyelet (napközi) is van. Folyamatosan tartanak foglalkozásokat a képzett animátorok, külön termekben/osztályokban korcsoportok szerint. 1 hét alatt külön témában dolgoznak (cowboy/cowgirl, disneyworld, stb.) a gyerekekkel. Van babysitter szolgálat is, de külön fizetős. A gyerekeket csak aláírással hagyhatják itt és vihetik el.
A szülők is be tudnak menni játszani a gyerekekkel, de csak 12 óra után, erre külön szobák is vannak, ha külön elvonulva szeretnének lenni egy kicsit a gyerekeikkel.

"A szálloda legnagyobb erőssége a több mint 200 m2 miniklub, ami már inkább hasonlít egy profi ovira, mint a szállodai animáció egy helyszínére. Van egy óriási beltéri játszótér, minimozi, mini iskola, kézügyességet fejlesztő foglalkozások külön teremben, a csecsemőknek altató-szoba. Egyszóval családok számára ideális választás a szálloda." (Timi, 2013.)

Ellátás:

Hatalmas nagy svédasztalos étterme van, nagy választékkal, viszont egy-egy pultnál a sorban állás állandó volt. A feeling kicsit tömegétkeztetéses, sok esetben iparkodni kellett, hogy jusson valami, mert ha az ember lemaradt, akkor több percet kellett várni a töltésre. Az édességválaszték monumentális.

"Óriási a büféétterem, mégis mindig nagyon nehéz helyet találni. Azoknál a pultoknál, ahol frissen készítik az ételt sokszor jó pár perces sorban állásra kell számítani a csúcsidőben." (Timi, 2013. május)

2017. június  


Szlifka Ádám (Vista MOM) véleménye (2017. június)

"Helyzetét a Granada-hoz tudnám hasonlítani: impozáns külső, lenyűgöző belső terek, inger gazdag szobák. A Granada-hoz képest viszont kopott színvonalon. Az utazás előtt ezt egy jó hotelnek tartottam, így itthon is annak tartom, de az objektív látást erősen befolyásolja, hogy jártunk Belekben, Larán vagy Sidében is, így ilyen messze a repülőtértől, a leggyengébb tengerparttal nehezebb tetszetősként említeni a Vikingent.

A lobbyt elhagyva a led csoda elmúlik, igen tekervényes és sötét folyosókon juthat el az utas a szobájába. Annak tudatában, hogy egy viszonylag új hotelről van szó, nehéz eldönteni, hogy elhasználódott, vagy eleve hanyagul építették, így a hibákat maga előtt tolja az évek során. Értem ez alatt a letört díszítéseket, beszakadt tapétát, lemorzsolódott falat.

A hotelt fiataloknak ajánlanám, akiknek nincs olyan magasan az ingerküszöbük a kopottságot illetően, de egy valóban extra kinézetű, ultramodern hotelt keresnek. A fény-árnyjáték elismerést érdemel, nagyon jól bánnak itt a led sorokkal! A kavicsos-sziklás tengerpartért (átjárón kell megközelíteni, főút felett) a gazdag csúszdavilág kárpótolhat."

Íme a hotelre vonatkozó Vista ajánlat. Többet megtudni, foglalni lehet éppen Ádámnál, hiszen ő volt a hotelben: adam.szlifka@vista.hu

« vissza

Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon