ÚTIKRITIKA.HU / Seminyak


hirdetes

útikritikák


Seminyak

Seminyakról dióhéjban|Tetszett&Nem tetszett| Szállás|Közbiztonság Strandok| Fotóegyveleg

.

p. cs. fotója

.

Seminyakról dióhéjban

Seminyak Legiantól északra a következő település. Turizmus szempontjából menő helynek számít, mert a hotelek többnyire luxus jellegűek és az éttermek, bárok is a pénzesebb turistákat célozzák meg. Seminyak Kutához képest egyértelműen kifinomultabb, nyugisabb. A strandjain napközben nincs zsúfoltság. Seminyak a wellness szolgáltatások és a butik jellegű vásárlások tekintetében Balin a legvonzóbb hely. Seminyak voltaképpen annak a turisztikai stratégiának a megtestesítője, hogy Balit az olcsó, igénytelenebb, hátizsákos, bulis turizmus helyett egy elegánsabb, igényesebb desztinációvá tegyék. Sajnos a sok beruházás miatt a Seminyak és Legian közötti zöldterület egyre csökken.   

A repülőtér taxival kb. 25-45 percre van, a pillanatnyi forgalmától függően. Ubud autóval kb. másfél óra. 

Előnyök:

Seminyak gyönyörű strandokat kínál: pl. a Double Six Beach, a Seminyak Beach, a Petitenget Beach és a Batu Belig Beach. Ezeknél a homoks strandoknál a víz kirstálytiszta. 

Balin Seminyak kínálja a legszínvonalsabb éttermeket, az ínyencek paradicsoma. Több Micehlin-csillagos étterem is található itt. Vannak indonzéz, olasz és japán éttermei. . 

Seminyak príma hely az igényes vásárlók számára. A butikok, galériák ékszereket, ruhákat, bőrárukat és a művészeti alkotásokat kínálnak.

Seminyak szállláshely kínálata a legszínvonlasabb a szigeten: luxus villák, luxushotelek leginkább itt vannak.

Seminyak híres az élénk éjszakai életről, amely számos bár, klub és étterem számára kínál lehetőséget a látogatók számára. Az idelátogatók élvezhetik a helyi kultúrát és a zenét, és a reggelig tartó bulizásnak semmi sem szab határt.

Hátrányok:

Seminyak Bali egyik legdrágább területe, így az árak magasabbak lehetnek, mint a sziget más részein. Az éttermek, szállodák és üzletek árai magasabbak lehetnek, mint a turisták elvárnák.

Mivel Seminyak nagyon népszerű a turisták körében, az idelátogatók talán úgy érzik, hogy az üdülőhely túlzottan turistás, és elveszti az autentikus balinéz kultúra élményét.

Seminyak nagyon népszerű a turisták körében, így az idelátogatók sok más turistával találkozhatnak, és a strandok és a szállodák lehetnek zsúfoltak.

Seminyak forgalmas terület, és a közlekedés problémákat okozhat, különösen a csúcsforgalom idején.

Éjszakai élet zajossága: Seminyak híres az éjszakai életéről, és az éjszakai szórakozóhelyek zajosak lehetnek, különösen azok számára, akik a pihenésre és a nyugalomra vágynak.

Tetszett&Nem tetszett

Tetszett

1. Éttermekből és bárokból hatalmas a választék, a minőség is jobb, mint a sziget átlaga

2. Szélesek a strandok, finom a homokföveny, tisztábbak mint Kuta strandjai

3. Az álomszép naplementék

Nem tetszett

1. Akárhová mentünk kirándulni már Seminyaknál szenvedni kellett a közlekedési dugóktól

2. Az utcákon a sok szemét

3. A mopedekből, motorkerékpárokból kiáradó kipufogógáz miatt a rossz levegő 

4. Az utcák idegesítően keskenyek és zajosak

5. A közstrandon alkudozni kell a napoozóágy bérlésnél

6. Gyakran nagyok a hullámok, ami jó a szörfösöknek, de a fürdeni akaroknak nem igazán

7. Ha bajba kerül a tuista, akkor alig számíthat a heliyek segítségére, legfeljebb pénz ellenében (megtörtént)

Szállás

Ajánlott hotelek (2024):

3 csillagos: Ibis Style , Maison At C Boutique , Jambuluwuk Oceano ,

4 csillagos: Villa Seminyak Estate & Spa, The Haven ,Tonys Villas Resort ,

5 csillagos: The Seminyak Beach Resort & Spa, The Oberoi Beach Resort, Bali ,

Közlekedés

    Gyalogos közlekedés: Seminyakban a gyalogos közlekedés a legelterjedtebb, mivel a város kisebb és sok helyen találhatóak járdák. Gyalogosan érdemes felfedezni Seminyak városát, mivel így jobban meg lehet ismerni a helyi kultúrát és az emberek mindennapi életét.

    Motoros taxik: Bali szigetén a motoros taxik, a "bemo" nagyon elterjedtek. Ezek a járművek kis motorkerékpárokon alapulnak, és általában 2-3 főt szállítanak. A bemosok általában rugalmasak és olcsóak, és kiváló lehetőséget nyújtanak a városban történő utazásra.

    Autóbérlés: Ha több szabadságot szeretnél, akkor autót bérelhetsz Seminyakban. Az autóbérlés árai általában elég kedvezőek, és számos autókölcsönző cég található a városban.

    Taxik: Bali szigetén számos taxi áll rendelkezésre, és Seminyakban is találhatsz taxikat. A taxik ára általában alkudható, és célszerű előre egyeztetni a díjat, hogy elkerüld a kellemetlen meglepetéseket.

    Bérautók: Seminyakban számos bérautó áll rendelkezésre, beleértve a robogókat és a motorokat is. A bérautók árai változóak lehetnek, attól függően, hogy milyen típusú járművet bérelsz.

Étkezés

    Bali konyha: A balinéz konyha nagyon gazdag és változatos, így érdemes kipróbálni a helyi specialitásokat, mint például a nasi goreng, a satay, a gado-gado és a babi guling. Ezek az ételek általában fűszeresek és aromásak, és számos helyi étteremben kaphatók.

    Tenger gyümölcsei: Seminyak egy tengerparti város, így a tenger gyümölcsei különösen népszerűek az éttermekben. A friss tengeri halak, rákok és kagylók kiváló minőségűek és finomak.

    Nemzetközi konyha: Seminyakban számos nemzetközi étterem található, amelyek a világ különböző konyháiból származó ételeket kínálnak, mint például az olasz, a francia, a japán és az indiai konyha.

    Street food: Bali szigetén a street food nagyon népszerű, és számos helyen találhatóak az utcai árusok, akik különféle helyi finomságokat kínálnak, mint például a Babi Guling, a satay, a mi goreng és a bakso.

    Wellness ételek: Seminyakban számos wellness étterem található, amelyek egészséges és tápláló ételeket kínálnak, mint például a smoothie-k, a saláták és a vegetáriánus ételek.

Magyar étterem!: BaliCzky - Jl. Kunti I No.117X, Seminyak, Kec. Kuta, Kabupaten Badung, Bali 80361 - van rántott hús is

Közbiztonság

Élénk Seminyakban a drogkereskedelem, az ecstasy és a kokain árusítás. Maradjunk ki az ilyesmiből, mert roppant veszélyes még a vásárlás és a fogyasztás is.

Ébernek kell lenni a pénzváltóknál. Az Amadea Resort melletti pénzváltó pl. bepróbálkozik a turisták átverésével. Kevesebbet ad az euróért, mint amennyi a kiírt átváltási ráta szerint korrekt lenne. Nem árt alaposan megnézni, hogy milyenek a helyi nagyobb címletek. Jobb a pénzváltó boltokban (pl. BMC) váltani, mint a kioszkos pénzváltóknál.

Éjszaka a bulizóhelyekről a sötétben ne gyalogoljunk a szálláshelyünkre, mert előfordulnak rablások. Robogón jönnek a haramiák és kikapják a turista kezéből a telefont vagy a táskát. Különösen a lányok lehetnek áldozatok, mert a rablók a könnyebben kirabolható áldozatokra hajtanak.

Egyéb hasznos információk

1. Nincs Uber, csak Grab, de az nem használható a reptérről ide.

2. Seminyakból Ubudba a Grab kb. 17 USD-ért (240 000 rupia) visz el 

Strandok

    Legismertebb strandok: Seminyak legismertebb strandjai közé tartoznak a Double Six Beach, a Seminyak Beach és a Petitenget Beach. Ezek a strandok hosszú homokos partszakaszokkal rendelkeznek, és kiváló lehetőséget nyújtanak a napozásra és a fürdőzésre.

    Vízi sportok: A strandokon különböző vízi sportokat is lehet űzni, mint például a szörfözés, a búvárkodás és a jet ski. A helyi szolgáltatók széles választékot kínálnak az érdeklődőknek.

    Strandbárok és éttermek: Seminyak strandjainak partján számos strandbár és étterem található. Ezek a helyek kiváló lehetőséget nyújtanak arra, hogy kipihenjük magunkat a napsütésben, miközben frissítő italokat és finom ételeket fogyaszthatunk.

    Naplementék: Seminyak strandjai a naplementék egyik legjobb helyszínei közé tartoznak. A színes égbolt és a tenger látványa lenyűgöző, és a strandokon található bárokban és éttermekben kiváló lehetőség nyílik arra, hogy megcsodáljuk a naplementét, miközben finom ételeket és italokat fogyasztunk.

    Tömeg: Seminyak strandjai elég népszerűek, így a főszezonban viszonylag nagy a tömeg. Azonban, ha korán kelünk és az elsők között vagyunk a strandon, akkor sikerülhet elkerülni a nagy tömeget.

b.t. fotója

Fotóegyveleg

c. d. fotói


Kommentek

Havas Jenő Krisztián, 2021. 03. 23. 16:42
Köszönöm a jótanácsokat Bali val kapcsolatban . Szeptemberben indulok


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


Repülőjegyek Balira Repülőjegyek Balira
Olcsó repülőjegyek Balira a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes