ÚTIKRITIKA.HU / Legian


hirdetes


útikritikák


Legian

Legian dióhéjban | Vélemények | Szállás | Közlekedés | Éttermek és szórakozás | Vásárlás | Programlehetőségek | Fotóegyveleg

k. sz. fotója

Legian dióhéjban

 • Legian Kutától északra Seminyakig elhúzódó üdülő övezet, ami tulajdonképpen csupán néhány épületblokkból áll. A drágább szállodák a strandon vagy annak közelében helyezkednek el. Középkategóriás szállodákból is van választék.
 • Kutai olcsóbb árszint mellett ki lehet hagyni Kuta dübörgését
 • Strandját helyi viszonylatban jónak tekintik. Szombaton és vasárnap este a strandon nagy az élet, buli, evés, nyüzsi
 • Legian gyalog könnyen bejárható.
 • Legian északi, Seminyakkal határos része a legnyugisabb, ami persze nem vonatkozik az ottani, nagyon népszerű szörfös strandra 
 • Szinte minden nap kb. 17 órától strand foci megy a Blue Ocean Beach előtti partszakaszon. 
 • A háború óta nagyon megnőtt az oroszok és ukránok száma. Itt legalább nem bántják egymást.
 • Helyi kiejtésben: légiján (az é hang alig hallatszik)

Hátrányok:

Legian nagyon népszerű turisztikai célpont, ami azt jelenti, hogy az utcák és a strandok nagyon zsúfoltak lehetnek. Az éjszakai élet és a hangos zenék miatt nehezebb lehet aludni, és a nyugodt kikapcsolódás is nehézkesebb lehet. Ha nem szeretjük a tömeget, és inkább csendes, nyugodt környezetet keresünk, akkor Legian talán nem a legjobb választás.

A közlekedési problémák a szigeten mindig is problémát jelentettek, különösen a forgalmasabb időszakokban. Legianban nehéz lehet találni parkolóhelyet, és az autók közlekedése nagyon lassú lehet a dugók miatt. Az egész szigetet bejárni is nehéz lehet, különösen a forgalmasabb időszakokban.

Itt általában rosszabb a vízminőség, mint máshol a szigeten. A tenger gyakran szennyezett lehet, különösen az esős évszakban, és a strandokon is lehet szemét és hulladék.

Vélemények

"Balinak ez a része az Indiai-óceán partján fekszik. Az óceánpart közel sem annyira szép, mint Ausztráliában, és Európában is vannak sokkal szebb partok, de végül is nem volt rossz. A víz meleg volt, és kedvező a szörfösöknek: megállás nélkül hullámzik, és elég nagyok a hullámok. Az első napunkon rengeteg helyi szörfös volt kint, és ők tényleg tudnak szörfözni (nem úgy, mint az ausztrálok)." forrás

Szállás

Ajánlott hotelek (2023):

 • 3 csillagos: Jayakarta Bali Resort ,
 • 4 csillagos: Bali Mandira Beach Resort & Spa , Sol House Bali Legian ,
 • 5 csillagos: Padma Resort Legian , 

---------------------------------------------------------------

Nem ajánlottak. Hotel Swiss Belinn Legian Bali

Közlekedés

 • A denpasari repülőtérről kb. 20-30 perc alatt lehet eljutni Legianba. A viteldíj kb. 6 dollárnak megfelelő helyi pénz.
 • Legiánból az attól délre lévő Kutába, vagy az északabbra fekvő Seminyakba rövid taxizással lehet eljutni, de mopeddel/ motorkerékpárral is mennek sokan. A távolság akár gyalog is megtehető.

Éttermek és szórakozás

Legianban az éttermek választéka jelentősen kisebb, mint a tőle északra vagy délebbre lévő nyaraló övezetekben. Azért persze vannak helyben is jó beülős helyek. A legtöbb vendéglő a Jl. Padma és a Jl. Werkudara utcálon találhatók. Sokan a Legiani hotelek vendégei között néha bemennek Kutába vacsorázni, a mozgalmasságot bámulni. Legianban, helyben ajánljuk a Porchetta nevű, középkategóriás olasz éttermet és a Drop'Resto-t ahol szintén olasz kaják vannak, de az étlapról lehet választani helyi specialitásokat is.

Vásárlás

Az üdülőhely környékén több pláza és bevásárlóközpont is található, például a Beachwalk Shopping Center és a Seminyak Village Shopping Mall, ahol különböző butikok és divatmárkák találhatók. Az üdülőhelyen több üzlet is található, ahol különböző tengerparti holmikat, mint például strandpapucsokat, szörfdeszkákat, strandtáskákat és fürdőruhákat lehet vásárolni.

Legianban különféle piacok is találhatók, például a Pasar Seni Legian piac, ahol helyi kézműves termékeket, mint például bőrárut, textíliákat, szőnyegeket, ékszereket és fafaragványokat lehet vásárolni. A piacokon általában alkudni lehet, így a vásárlók számos terméket kedvezményes áron is megszerezhetnek.

Az üdülőhely környékén sok ékszerbolt és ékszerüzlet is található, ahol Bali híres ezüst és ékszertermékeit lehet megvásárolni. A turisták itt megtalálhatják a bali tradicionális ékszereit, például az ezüst medálokat, gyöngyös nyakláncokat, fülbevalókat és karkötőket.

Strandok

Legian strandja csaknem össze van nőve Kuta strandjával. Legian strandja azért nem annyira zajos, zűrös, mint a szomszédos Kuta, de azért vannak bőven hasonlóságok, főleg a hátrányok tekintetében.  

Legian strandja nem kellemes. Túl sok a strandolókat zaklató mozgóárus, a föveny szemetes (műanyag palackok stb.) , a tengervíz nem szép (szagos, barna). Van némi remény, hogy 2023-tól javulhat a helyzet, mert a hatóságok elkezdtek intézkedni.

A tenger még jó időben is gyakran hullámos és nem lehet nyugodtan fürödni. MInt Kután, itt is a szörfözők járnak jól a hullámokkal. 

Ami jó, hogy van több beach bár és ezeknél jól lehet lazulni. Jó az is, hogy van egy új sétány. Szép a naplemente.

k. sz. fotója

aji

Programlehetőségek

Legian híres tengerparti életéről, így itt számos vízi sportot lehet kipróbálni, például szörfözést, jet ski-t, búvárkodást és snorkelinget.

Az üdülőhelyen számos spa és wellness központ található, ahol a látogatók kipróbálhatják a masszázsokat, a szaunát, a medencét és a testkezeléseket.

Az üdülőhely környékén találhatók olyan látnivalók, mint a Tanah Lot templom, a Bali Safari and Marine Park, és az Ubud Art Market.

Legian híres az éjszakai életéről, így itt számos éjszakai bár, klub és étterem található, ahol a látogatók élvezhetik a zenét, a koktélokat és a helyi ételeket.

Az üdülőhelyen sok ásárlási lehetőség kínálkozik, beleértve  a piacokat, a plázákat és az üzleteket, ahol a látogatók megvásárolhatják a helyi termékeket, a szuveníreket, az ékszereket és a divatcikkeket.

Szabadidős tevékenységek: minigolf, bowlingot, kerékpározás

Fotóegyveleg

sz. t. fotói

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


Repülőjegyek Balira Repülőjegyek Balira
Olcsó repülőjegyek Balira a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes