ÚTIKRITIKA.HU / Jimbaran


hirdetes


útikritikák


Jimbaran

Jimbaran dióhéjban | Vélemények | Szállás | Közlekedés | Vásárlás | Éttermek és szórakozás | Programlehetőségek | Fotóegyveleg

.

n. i. fotója

Jimbaran dióhéjban

  • Itt találhatók a legnagyobb és legdrágább szállodaláncok szállodái, pl. Ritz Carlton, Intercontinental, Four Seasons. Jimbarant abban az esetben ajánlja az úti kritikus, ha az utazó inkább a szálloda luxus szolgáltatásait szeretné igénybe venni, nem az utcai éttermeket, üzleteket. De megfelelő kiindulópont napközbeni kirándulásokhoz is.
  • Szép, hosszú, széles strandja van. Sajnos itt is lehangoló látványt nyújtanak a vízben úszkáló nejlonszatyrok, farönkök, mindenféle szemetek (főleg műanyag flakonok), de nem annyira vészes a helyzet, mint pl. Tanjung Benoa partjain. Még ezzel együtt is Bali legszebb partszakaszainak egyike Jimbaran!
  • Balin is teljesen felelőtlenül szemetelnek mindenhol, mindenhová a helyiek. Az apály és a dagály ide-oda szállítja a szemetet, a szennyet. Ha nem a víz, akkor a nyugati szelek sodorják ide-oda a szemetet.
  • Így ejtik ki a helyiek a Jimbaran-t: gyimbárán

Vélemények

"Azt olvastam az utazás előtt valahol, hogy Jimbaran egy kis halászfalu. Egy frászt! Nincs itt semmi romantikus, semmi halászfalu. Van egy forgalmas főutca nem túl vonzó boltokkal és éttermekkel. Csak a Jimbaran strand halas éttermei igazán szépek, romantikusak. Minden este a parton megterítenek és lehet gyertyafény mellett valóban romantikus hangulatban vacsorázni. Nem csak halat lehet enni, hála égnek. Csodás a hangulat, érdemes a strandon a naplementét is megcsodálni. Jimbaran-ban az tetszett, hogy kilométer hosszú csodás homokos strandja van, ami ritkán zsúfolt. A parti föveny koralltörmelékei miatt szandálban sétáljon a strandon az, akinek érzékeny a talpa. Nagyon vigyázni kell a tengerben, mert a nyugalmas vízben pillanatok alatt megjelenhetnek nagy hullámok." (Gréti, 2012)

"Jimbaran és tengerpartja kicsit kiesik a turisztikai vérkeringésből, mert a Bukit Pecatu-félsziget északi részén helyezkedik el. Este megélénkül az élet, mert a parton mintegy tizenöt remek kis halétterem található, ahol frissen készítik a rákot, kagylót, homárt, polipot.. Élek-halok a tengeri herkentyűkért, és napközben is sokszor erre jártam. (2016)" forrás

Szállás

Ajánlott szállodák (2021):

  • 4 csillagos: Hotel The Open House Bali ,
  • 5 csillagos: InterContinental Bali Resort , Le Méridien Bali Jimbaran , Mövenpick Resort & Spa Jimbaran , Jimbaran Puri, A Belmond Hotel,

         6 csillagos (!): Four Seasons Resort Bali at Jimbaran Bay ,

-------------------------------

Nem ajánlottak: Keraton Jimbaran Resort , Resort Kupu Kupu Jimbaran , Lumbini Villas & Spa , La Joya Balangan Resort

-------------------------------

Online foglalás itt.

Közlekedés

A repülőtér kb 20-30 percre van autóval. A Blue Bird taxitársasággal kb. 6 euróért lehet eljutni a reptérről Jimbaran-ba. Közel van a repülőtér és látni a fel- és leszálló gépeket, hallani némi motorzúgást, de ez nem jelent igazán zajproblémát Jimbaran-ban. Kuta-ba kb. 6 euróért lehet betaxizni.

Vásárlás

Étkezés és szórakozás

Az esti, éjszakai élet színtere kizárólag a település főutcája. Járdája alig használhatóan rossz állapotban van, tehát az úttesten közlekedik a nép. Hangulatos a hely, és az utcai mozgóbüfések állítólag mennyei nyárson sülteket árulnak. Igazi, romantikus vacsorát költhetünk el Jimbaran Bay éttermeinek homoksávján. Az asztalok kb.2 m-re a víztől, gyertyafényben, a fehér homokban vannak. Tengeri halakat, egyéb élőlényeket kedvelőknek kifejezetten ajánlott!

Többek szerint jó a közepes árfekvésű Balique nevű vendéglő és a Pepe'nero nevű olasz étterem. Az éttermek többségében 10 százalék szervizdíjat és 11 százalék adót is felszámolnak! A szabadtéri vendéglőknél megszokott jelenség az, hogy az asztalok körül kóbor kutyák kunyerálnak ennivalót. Jimbaranban a bali masszázs egy órára 7 euró, a forróköves masszázs másfél órára 13 euró.

"A Jimbaran parton a naplementében ettük életünk legrosszabb tengeri herkentyűs vacsoráját. Pedig a Tripadvisoros kommentek alapján nagyon vártuk a sok finomságot." (e.m., 2017)

Programlehetőségek

Fotóegyveleg

c. v. fotója

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


Repülőjegyek Balira Repülőjegyek Balira
Olcsó repülőjegyek Balira a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes