ÚTIKRITIKA.HU / Fülöp-szigetek


hirdetes

útikritikák


Fülöp-szigetek

Fülöp-szigetek utazás

Repülés | Szállás | Vízum és vám

Repülés

Manilában a reptérről a városba történő közlekedés: A repülőtérről taxival a Mall of Asia 200-320 peso, a belvárosig kb. 400 peso. Érdemes az érkezési oldal helyett az indulási oldalon keresni taxit, mert az olcsóbb. A fehér színű taxikat kell keresni. Ügyelni kell arra, hogy a taxis bekapcsoilja a taxamétert.

"A többi utazótól hallottunk további horror-történeteket a Cebu Pacificről. Például egy amerikai turista esős időben várt a járatára Manilában, és nézte ahogy mindenki más nyugisan lerakja a gépet a betonra, míg a két Cebu járat három órán át köröz a magasban, majd feladják és visszafordulnak a felszállási pontra. A honlapjuk sem egyszerű, én két héten át leveleztem az ügyfélszolgálattal, míg tudtam tőlük jegyet venni. Néhány nyugati bank kártyáját egyszerűen nem fogadják el, és nekünk különösen pechünk volt, pedig két ország három külön bankjának összesen négy dombornyomott kártyájával próbálkoztunk. Az olyan apróságokat már ne is említsük, hogy a Middle Name kötelező mező a honlapjukon, illetve a nincs "Vissza" gomb a folyamatban, tehát csak előröl lehet kezdeni, ha valamit javítani akarsz, és ha valami elromlik, akkor a saját, belső adatbázishibáikat simán megmutatják a világnak. " forrás

Szállás

Sokféle szállástípus létezik, úgy is, mint:

  • Hotelek, resortok
  • Úgynevezett condohotelek (inkább hosszabb tartózkodásra valók)
  • Apartelles (aprtmanok)
  • Motelek
  • Bed and breakfast jellegű szállások
  • Panziók

A szállodák árszintje nemzetközi összehasonlításban elég alacsony. Van elég sok olcsó 4 csillagos hotel. A szerényebb kategóriájú szálláshelyeken jobb előre tájékozódni a tisztasági helyzetről, a légkondicionálásról és a melegvíz-szolgáltatás mértékéről. Sok motel, inn, lodge hirdet óra alapú tarifákat is, és így ezekről eleve tudhatja a turista, hogy a szomszéd szobákban kurválkodás folyhat.

,, Nagyon erős a belföldi turizmus is. Ezért nem csak akkor lehet tömeg, ami nekünk evidens (iskolai szünet, karácsony), hanem akkor is, amikor nekik van valami nemzeti ünnep. Ezekről érdemes tájékozódni, mert felkapott helyeken megtelnek a szállások." forrás

Vízum és vám

Magyar állampolgárok maximum 30 napig vízummentesen tartózkodhatnak a Fülöp-szigetek területén. Nagyon fontos ellenőrizni jóval az indulás előtt, hogy a magyar útlevél a Fülöp-szigetekről való tervezett elutazás napjától számított legalább 6 hónapig érvényes legyen. Belépéskor kérik az előre letöltött qr kódot és kérhetik a Magyarországra való visszatérésre vagy továbbutazásra jogosító repülőjegyet.

Az ország elhagyásakor a repülőtéri illeték összege személyenként 600-750 filippin peso (PHP) között mozog, attól függően, hogy melyik reptérről (szigetről) indulunk. Ez nagyjából 12-15 USD (kb. 3100-3900 Ft).

Fotóegyveleg

Luzon- Pansanjan-vízesés - csónakosok - fotó by Elter

Tábla Cebu szigetén: Legyél becsületes - még ha mások nem is azok, még ha mások nem is válnak azzá, még ha mások nem is tudnak azzá válni (valami keresztény üzletemberi társulat alkotása) 

Ladyboy - fotó by Elter

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon