ÚTIKRITIKA.HU / Udaipur


hirdetes

útikritikák


Udaipur

Udaipurról dióhéjban|A maharadzsa palotája Közbiztonság|

.

Kilátás a maharadzsa palotájából - Elter Karcsi fotója

Tartalomfeltöltés előkészületben

Udaipurról dióhéjban

Udaipur városa Radzsasztán államban található, és a "tavak városa" elnevezést kapta a városban található számos tónak és tóparti palotáknak köszönhetően. Udaipur egyike az India északnyugati részén található legnépszerűbb turisztikai célpontoknak, és gazdag kulturális és történelmi örökséggel rendelkezik.

A város gazdag múlttal rendelkezik, amelyet a városban található paloták, templomok és műemlékek tükröznek. Az egyik legismertebb látnivaló Udaipurban a City Palace, amely egy hatalmas palota a város központjában, és az egyik leglátogatottabb turisztikai helyszín. A palota területén található múzeumok bemutatják a radzsasztáni történelmet és kultúrát, és a látogatók megismerhetik a maharadzsák életét.

Udaipur városában számos templom is található, beleértve a Jagdish templomot, amely egy hindu templom a város központjában, és a Kumbhalgarh-i vártemplomot, amely a városban található legmagasabb épület. Az Udai Sagar tó és a Fateh Sagar tó szintén népszerű turisztikai célpontok, amelyek lehetővé teszik a hajózást és a szárazföldi kirándulásokat a tóparton.

Udaipur a radzsasztáni kultúra és hagyományok gazdag központja, és lenyűgöző építészeti csodákkal, kulturális látnivalókkal és gyönyörű tavakkal büszkélkedhet. A város hangulata és látványosságai élményekkel teljes élményt nyújtanak a látogatóknak, és érdemes meglátogatni azoknak, akik India északnyugati részére utaznak.

Közbztonság

A maharadzsa palotáját védő egyik őr - Elter Karcsi fotója

A maharadzsa palotája

Más néven: Udaipur City Palace

Az Udaipur City Palace az egyik legnagyobb és leglátványosabb palota India északnyugati részén. A városközpontban található palota a Maharadzsák egykori rezidenciája volt, és az egyik legismertebb turisztikai célpont Udaipurban.

A City Palace építése több mint 400 éve kezdődött, és később számos újabb részlettel bővült, amikor az Udaipurban uralkodó maharadzsák hozzáadták saját stílusukat és díszítéseiket. A palota területe 240 000 négyzetmétert foglal magába, és számos udvarral, palotával, templommal és múzeummal rendelkezik.

Az egyik legkiemelkedőbb rész a palotában az Amar Vilas, amely egy kert az emeleten, és gyönyörű kilátást nyújt az Udai Sagar tóra. Az északnyugati oldalon található Moti Mahal, vagy "Gyöngyök Palotája", az egyik legdíszesebb rész a palotában, amelyet aranyozott faragások, mozaikok és gyöngyök díszítenek.

Az egyik legérdekesebb múzeum a palotában a Crystal Gallery, amely a világ egyik legnagyobb kristálygyűjteményének ad otthont, köztük egy őrült méretű kristálykandelábernek, amely egykoron a Buckingham-palotában volt.

Az Udaipur City Palace egy nagyon impozáns épület, amely több évszázad alatt alakult ki. A palota területe gyönyörű kilátást nyújt a városra és a környező tájra, és a látogatók számos múzeumon, palotán és templomon keresztül fedezhetik fel a radzsasztáni kultúrát és történelmet.

Elter Karcsi fotója

Más látnivalók

A Pichola-tó és a maharadzsa egyik tavi palotája - Elter Karcsi fotója

Fotóegyveleg


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


Repülőjegyek Delhibe Repülőjegyek Delhibe
Olcsó repülőjegyek Delhibe a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes