ÚTIKRITIKA.HU / India


hirdetes


útikritikák


India

Repülőjegy | Szállásválasztás | Vízum | Fotóegyveleg

v.j.

Repülőjegy és repülés

Budapestről többféle átszállással utazhatunk az indiai fővárosba:

 • Austrian Airlines: Legkedvezőbb áron az Austrian Airlines, az Aeroflot és a Lufthansa repül jelen pillanatban. Az Austrian egyszeri bécsi átszállással jár kellemes csatlakozással. Bécsben odafele egy kb. egy órás várakozásra lehet számítani, visszafele 3,5 óra maximum. A repülőjegy ára 155 600 Ft-tól kezdődik illetékekkel együtt. Érdemes időben előre foglalni, mert a jegy az ár kedvezősége miatt gyorsan fogy. Nem beszélve arról, hogy a repülési idő is baráti a kis kitérő miatt Bécs felé. A menetidő 7 óra körül mozog Bécs – Delhi viszonylatban.
 • Aeroflot: Az Aeroflot 144 800 Ft legkedvezőbb esetben. Moszkvai átszállás, odafele 3 órás, visszafele egy kellemetlenebb 10 órás csatlakozásra számíthat az utazó. Sajnos most nincs kedvezőbb átszállás a hazaúton.
 • Turkish Airlines: 153 800 Ft fejenként, ha még jó előre foglaljuk. Az illetékek jóval alacsonyabbak, így a magasabb alapár mellett is egész baráti végösszeget kapunk. A várakozás nem olyan kevés (6-7,5 óra), de ezalatt nyugodtan kimehetünk Isztambulba várost nézni. A járatokat kedvelik az utasok. A csomagot úgysem vesszük ki aznapi csatlakozás lévén, viszont a város megér egy rövid vizitet (lásd Isztambul útikritika).
 • Lufthansa: A Lufthansa repülőjegy árai 183 500 Ft-nál kezdődnek, frankfurti és/ vagy müncheni átszállással. A menetrend jó, de az illetékek miatt magasabb az ár.

Bécsből igazán nem kedvezőbb egyik járat sem. Ugyanazok a kombinációk vannak, de 10-15 ezer forintos különbséggel kezdődnek az osztrák piacra szabva. Az egyetlen vonzóerő a közvetlen járat lehet, Austrian Airlinesra vagy Air Indiára foglalva. Az Austrian jegyára 175 300 Ft-tól indul. Ezt is tanácsos hónapokkal előre lekötni annak, aki Indiába utazik. Az Air India árban magasabb és ritkán jár.

A belső repülőjáratokra semmilyen tűzszerszámot nem lehet a kézipoggyászban felvinni, mindent elvesznek a biztonsági ellenőrzésnél! Így a kedvenc vagy értékesebb öngyújtókat érdemes itthon hagyni vagy a bőröndbe csomagolni!

Szállás

A legtöbb szállodában virágfüzérrel, a tradicionális piros pötty homlokra festésével és frissítő koktéllal köszöntik a vendégeket. Ez nagyon jól esik a tikkasztó hőségben, de ha azt gyanítjuk, hogy helyi vízből készült az ital vagy látjuk, hogy jégkocka van benne, akkor - a fertőzésveszély miatt - inkább ne igyuk meg, még akkor sem, ha egy 5 csillagos szállodáról van szó.

Fogat mosni is csak ásványvízzel szabad! Szinte mindenhol van ásványvíz-bekészítés és vízforraló.

Az étkeztetés a legtöbb helyen büférendszerben zajlik, így mindenki találhat kedvére való falatokat. A szállodákban kínált főtt ételeket nyugodtan fogyaszthatjuk, de a helyi vízzel megmosott gyümölcsöket, zöldségeket – bármilyen gusztusosak is – inkább kerüljük. Vegetáriánus étel mindig van. Mindent erősen fűszereznek, amit a mi szervezetünk az első napokban nem biztos, hogy tolerál. Készüljünk fel erre az esetre is gyógyszerekkel és erős pálinkával.

A szállodák többségében nem igazán gondolnak a kisebbekre. A fertőzés veszély miatt kisgyermekes családok számára India egyébként sem ideális nyaralóhely.

Átalakítót kell használni mindenhez! Bár háromágú a dugalj, de nem a brit szabvány. Az amerikai kétvillájú dugó a legtöbb konnektorba passzol.

A bőröndünkhöz valószínűleg hozzá sem kell nyúlnunk az egész út során, de a szolgáltatásért természetesen a londinereknek is borravaló jár. Érdemes már itthon apróval készülni, hogy megérkezésünkkor se kerüljünk kellemetlen helyzetbe. Az általánosan elfogadott összeg baksis címén az 1 dollár/ szoba, de ha nem volt túl megterhelő az elvégzett feladat, akkor a 10 rúpiát sem vetik meg. Fontos, hogy a bejelentkezéskor ne felejtsük el ráíratni a poggyászra a szobaszámot, mielőtt magunk mögött hagyva a csomagokat felsietünk az emeletre!

Indiában sokfelé látni fegyveres őröket, akik bizony a szállodák körül is megtalálhatóak. Sokakat zavar a jelenlétük, de tartsuk szem előtt, hogy a mi biztonságunkat szolgálják és próbáljuk megszokni a helyzetet. A vízparti hotelek legtöbbjét egy drótkerítés választja el a parttól, amelynek a bejáratát szintén fegyveresek őrzik. Amikor kimegyünk a strandra, majd amikor visszatérünk, mindig megkérdezik a szobaszámunkat, így jó ha már az első pillanattól fejben tartjuk azt.

Ez is egy hotel... - v.j.

"Nem mind arany, ami fénylik! Így van ez a luxusszállodákkal is. Sajnos a mi igényeink és a szálloda szolgáltatásai nem igazán találkoztak. A szálloda tényleg igényesen volt kialakítva. Leesett az állunk, mikor megláttuk a szobánkat. Viszont a resort vagy harminc kilométerre volt Jaipurtól, eldugva az erdőben, tömegközlekedés pedig nuku. Mint később megtudtuk, úgy is hirdette magát: elbújni messze a város zajától. Viszont mi a rózsaszín város még számunkra ismeretlen gyöngyszemeit szerettük volna felfedezni.

Rövid ott tartózkodásunk során nem igazán értékeltük a feltöltetlen medencét, a gyönyörű, de mínusz fokokra lehűtött apartmant, ahol nem lehet az ajtót kinyitni, mert egy kisegér besurran és ellopja a szappant, és megrágja az ember banánját, nem díjaztuk a hatalmas, de csap nélküli fürdőkádat, és a mellé telepített lefolyó nélküli zuhanycsapot sem. Hiába volt több hektárnyi erdő körülöttünk, ha nem lehetett túrázni, felesleges volt számunkra ajánlani az ingyenes jógaórát, ha nem volt jógatanár és amúgy miért? Miért? DE MIÉRT adjon a nyugati turista Tripadvisor ajánlást egy olyan szállodának, ahol semmit, de tényleg semmit nem tud kezdeni magával? (2014)" forrás


"Figyelem, ahogy az útlevelem és a vízum együttesem másolatát hozzácsatolják a hotel bejelentkezési lapjához. Fel kell írnom, honnan jöttem (utca házszám, telefonszám) hová megyek (pontos adatokkal), mi a látogatásom célja, mi a foglalkozásom. A megadott adatok aztán egy poros, vaskos könyvbe kerülnek a rendőrségen, és hirtelen az jut eszembe, hogy ki fogja ezt valaha elolvasni? Az adminisztrációval eltöltött idő sok esetben hosszadalmas, de még jó, hogy nem sietünk sehova. (2017)" forrás

Vízum

Magyar állampolgár részére India vízumköteles. A vízumot előzetesen kell beszerezni a külképviseletek konzuli osztályán. Budapesten van Indiai Nagykövetség, ezért itthon elintézhető.

A vízumkérelemhez a következő dolgok kellenek:

 • Útlevél, ami tervezett beutazástól számítva még min. 6 hónapig érvényes. Ezt komolyan veszik, így ha 2-3 nappal kevesebb az érvényességi ideje, új útlevelet kell csináltatni, még a vízumkérelem beadása előtt.
 • 1 példányban az elektronikus vízumkérőlap kitöltve
 • 2 db színes igazolványkép
 • Repülőjegy fénymásolata
 • Hivatalos út esetén:
  • Munkáltatói igazolás (angol nyelven)
  • Meghívólevél Indiából és a statisztikai lap kitöltve
  • Banki fedezetigazolás (napi 30 USD min., vagyis annak megfelelő forint)

Vízumdíjak Indiába:

 • Turista vízum: 30800 HUF / vízum / fő. 3 hónap vagy 6 hónap, 1x / 2x többszöri belépés
 • Üzleti vízum hosszabb távra: 36800 HUF / vízum / fő, 6 vagy 12 hónap, többszöri belépés

Amennyiben egy turista 2x vagy többszöri belépéses vízumot szeretne, az igényt igazolni kell szállás visszaigazolásokkal és/ vagy repülőjegyekkel (Nepál, Srí Lanka, Maldív-szigetek, Kína…). A vízumügyintézés átfutási ideje: 4-7 munkanap. Lehetőség van gyorsabb vízum ügyintézésre is. Ennek a sürgősségi díja: 4620 HUF / vízum / fő.

2018. szeptemberben  követségen a vízumigénylésben nagyon fontos változás történt!! Minden utazónak, aki vízumot igényel a követségen, ujjlenyomatot kell adnia, így a Vista követségi közbenjárása innentől nem lehetséges.

A vízumkérő lap kitöltésében továbbra is igénybe lehet venni a Vista segítségét az ügyintézési díj ellenében, de a követségre személyesen kell mennie az igénylőnek.

Fotóegyveleg

fotók by Elter

Itt folyékony tea kapható

Szeretem a férjem (?)

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalonRepülőjegyek Delhibe Repülőjegyek Delhibe
Olcsó repülőjegyek Delhibe a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes