hirdetes


útikritikák


Umag

Umag dióhéjban | Vélemények | Megközelítés | Szállás | Étkezés | Egyéb hasznos információk | Strandok | Programlehetőségek | Olvasmányos linkek | Fotóegyveleg

.

Umag főtere a plébániatemplommal és a harangtoronnyal - v. o. fotója

Umag dióhéjban

 • Umag Horvátország legnyugatabbra fekvő városa. Az Isztria tengerparti városában közel 8 ezren laknak. A lakosság közel 19 százaléka olasz nemzetiségű.
 • A turisták, nyaralók számára jól ellátott városka Umag. MInden szükséges dolgot helyben be lehet szerezni. Szórakozóhelyekből van választék: diszkók, bárok.
 • Umag strandjai jellemzően betonplatósak, de jól felszereltek. Homokos strandja nincs. Legközelebb Zambratija településnek van homokos strandja.
 • A városka térségében található sok szép öböl, de többnyire nem ideálisak strandoláshoz.
 • Umagi szálláshelyből kiindulva érdemes felfedezni ezeket: Pula, Rovinj, Porec, Szlovénia parti és belső területei
 • Umag régiójához ezek a nyaraló helyek tartoznak: Savudrija, Basanija, Katoro, Stella Maris, Umag, Pelegrin, Lovrecica, Zambratija

Vélemények

Tetszett

 1. A kellemes, hűsítő tengervíz az utazás után a melegben

 2. A szálloda tengervízzel feltöltött medencéje (van, aki csak az édesvizűt szereti)

 3. A naplemente a tengerpartról

 4. Viszonylag gyorsan megközelíthető, jók az autópályák

Nem tetszett

 1. A fürdőzésre alkalmatlan partszakaszok

 2. Az apró, éles kagylótörmelékek és a hatalmas sziklák a víz alatt a szálloda mögötti homokos partrészen, no meg a tengeri sünök az éles tüskéikkel

 3. A fizetős WiFi a szállodában

 4. A strand már így június elején is zsúfolt volt

 5. A néha nyomasztóan szocreál épületek és próbálkozások, hogy a szocreált átalakítsák "turista-luxussá" (nem mindenhol jött össze)

 6. Umag horvát tengerparti viszonylatban bizonyosan nem tartozik a legszebbek közé

(N.K., 2015)

"Umag maga kicsi. Viszonylag nyugis hely, mert némileg kieső helyen van. Sok látnivaló nincs, egy-két óra alatt felfedezhető. A lényeg a strandnál a sétány és a kicsi utcák, sikátorok. Van egy városfal, egy 15. századi templom, sok régi, történelmi levegőjű ház. Ami valamennyire zavart, hogy az umagi vendéglők előtt nem lehet békében ellépdelni, mert a becsalogatós embereik valósággal zaklatják a járókelőket tolakodó viselkedésükkel. A városka tele van bódékkal, ahol focimezeket, napszemüvegeket és egyéb gagyi dolgokat árulnak. A kikötő közelében vannak a jobb boltok. Jókat lehet esténként sétálni és fagyizni. Umagban a vendéglői árak nagyon magasak, az olasz árszinthez igazodnak. Umag strandjainál a tengervíz nem szuper, mármint a délebbre lévő horvát tengerparti helyekhez, szigetekhez képest. A partokat sűrűn beépítették hotelekkel és kevés a szabad strand terület. A közelben van Porec és Novograd, amik valamivel szebbek, mint Umag." (Lencsiék, 2014)


,, Umag - szerintünk - nem egy rokonszenves város. Tény, hogy jól kiépített a turisztikai, vendégfogadói infrastruktúra, de nincs valami megfogalmazható karaktere." (aji,l 2017)


Több strand is van, érdemes körbenézni. Mind apró kavicsos vagy homokos, de a tenger az első 10 m sziklás, nagy kövekkel tele, de ezt ha túl éli az ember akkor utána finom homokos. Érdemes strandkocsit beszerezni ( tuktukot 🤣) és akkor nem szakad meg az ember mire lepakol. Ernyő+2 ágy 100kn / nap.

Rengeteg szórakozási lehetőség van. Gokart, trambulin, szivacs labda lövő 20-30kn között mozgott.

Dotto kisvonat felnőtt 30kn gyerek 15kn áron bevisz az óvárosba, ami kb 5 utca, de egy programnak jó 🙂 Tele van bazárral.

Sokféle apartman van a területen, lehet mobil házat és kampingezést is választani, de aki luxizni szeretne azok is megtalálják a kinti saját pezsgőfürdős apartmant is 🙂 (2022)


Umagot nem nagyon ajánlom,mert ott vannak medúzák és szeretnek csípni!

Megközelítés

Umag 595 kilométerre van Budapesttől. Megállás nélküli autózást feltételezve 6 óra 25 perc alatt tehető meg ez a táv. 547 kilométeren autópályát élvezhetünk.

Umagtól a távolságok:

 • Porec 41 km (40 perc)
 • Novigrad 15 km (27 perc)
 • Pula 84 km (1 óra 10 perc)
 • Rovinj kb. 60 km
 • Trieszt 51 km (1 óra 10 perc)
 • Ljubljana 132 km (1 óra 50 perc)
 • A szlovéniai Portoroz 21 km (28 perc)
 • Opatija 84 km (1 óra 42 perc)

Szállásválasztás

Umag északi része lakóházakkal teli, modern, zajos, zsúfolt, csak hát itt vannak legnagyobb választékban ls legvonzóbb árakon nyaralásra bérelhető lakások.

"A 3 csillagos Hotel Siparnak van saját tengervizes medencéje (kellemes, bár úszni kicsi és sekély, inkább gyerekeknek való) és mögötte pedig gyalog 2 percre található egy homokos strandszakasz. A környező partok többnyire betonozottak, és teljességgel élvezhetetlen rajtuk strandolni. Az az egy homokos szakasz elviselhető állapotban volt, bár zsúfolt volt már most június elején is. Bemenni azért csak óvatosan, mert orra lehetett bukni pár nagyobb sziklában, ami a víz alatt fekszik! A strand sekély részén pedig tele volt a homok apró kagylószilánkokkal, amiken nem kényelmes lépkedni, bár így is kényelmesebb, mint a nagy kavicsos tengerpartokon (Jaj, Pula…). A helyiekkel nem nagyon keveredtünk, a strandon a megszokott emberek voltak, bár kevesebb volt a balatoni fürdőzőkhöz hasonló „mintacsalád”. A vacsora a Hotel Sipar***-ban kellemes volt, jó ízű ételek voltak, gyümölcsök, viszonylag finom desszertek (pl. a piskótatekercs). Vacsora után kellemes kiülni a hotel teraszára." (N. K., 2015)

Ajánlott hotelek, apartmanok (2023):


 •  
 • 4 csillagos:Garden Suites&Rooms Sol Umag
 • 5 csillagos: 
 • Apartmanok: Savudrija Plava Laguna ,

---------------------------------

Nem ajánlott hotelek: Hotel Sol Aurora for Plava Laguna , Polynesia üdülőtelep

-----------------------------------

Más umagi szálláshelyek ajánlatai itt - hotelscombined.com

Étkezés

Umag szűk kis utcái tele vannak vendéglőkkel.

Az alábbiakban néhány ajánlott, nem drága, hangulatos éttermet sorolok fel Umagban:

Konoba Buscina: Ez a családi étterem a város szélén található, és hagyományos horvát ételeket kínál nagyon jó ár-érték arányban. A helyiek körében nagyon népszerű, és kiváló házi készítésű tésztaféléket, húsételeket és halat kínálnak.

Konoba Morgan: Ez a bájos kis étterem a tengerparton található, és kiváló tengeri ételeket kínál, mint például a friss halak, rákok és tintahalak. Az ételek nagyon finomak, és a hangulat kiváló.

Konoba Rino: Ez a hely a városközpontban található, és a horvát és az olasz konyha keveredik itt. Az ételek nagyon ízletesek és frissek, és nagyon jó ár-érték aránnyal rendelkeznek.

Konoba Nono: Ez az étterem a városközpontban található, és egy nagyon hangulatos terasszal rendelkezik. A menü itt változatos, és a horvát konyha klasszikus ételeit kínálja. Az ételek nagyon ízletesek és nagyon jó ár-érték aránnyal rendelkeznek.

Konoba Karli: Ez a szép kis étterem a tengerpart közelében található, és a friss halak és tenger gyümölcsei kínálatát kínálja. Az ételek nagyon finomak és frissek, és a személyzet nagyon barátságos és segítőkész.

"Az óvárosról keletre induló Garibaldi utca elején található a Konoba Pelegrin Restaurant. Az utca felől nem sok látszik belőle, csupán egy szűk bejárat, valamint az étlap. Az étterem terasza a tengerparton lett kialakítva, ennek köszönhetően nagyon hangulatos hely. Az étlapon bőséges a választék a tengeri fogásoktól kezdve a különféle pizzákig terjedően. 4-5 ezer forintból két ember rendesen meg tud ebédelni, az árak nem vészesek tehát. A pincérek kedvesek és segítőkészek, amikor ebéd után készültünk indulni két ingyen pálinkával is megleptek minket." forrás

Szórakozás

Umagban számos szórakozóhely található, például a klubok és diszkók, amelyek különböző stílusú zenét játszanak, mint például az elektronikus zene, a pop, a rock, a retro és a helyi népzene is. A legismertebb szórakozóhelyek közé tartozik a Central Club, a Punto Mare Beach Club és a Kocoon Club.

A Central Club egy modern, stílusos klub, amely különböző zenei stílusokat kínál, és az egyik legnépszerűbb hely a városban. A Punto Mare Beach Club egy luxus stílusú tengerparti klub, amely napközben kínál ételeket és italokat, éjszaka pedig élőzenét és DJ-ket.

A Kocoon Club egy nyári szórakozóhely, amely a város határában található, és a helyi és a nemzetközi DJ-k által játszott elektronikus zenékkel foglalkozik.

Borbár - v.o. fotója

American bar

Egyéb hasznos információk

Umag városának van turista információs irodája, amely segít a turistáknak eligazodni a városban és a környékén. Az iroda neve "Turistička zajednica grada Umaga" (Umag Város Turisztikai Közössége) és a városközpontban található. Az iroda dolgozói segítséget nyújtanak a városnézéshez, szálláshelyekhez, éttermekhez és a környékbeli látnivalókhoz kapcsolódó információkkal, térképekkel és ajánlásokkal.

Az iroda címe: Turistička zajednica grada Umaga - Trgovačka 6, 52470 Umag

Az iroda általában a következő nyitvatartási időben áll rendelkezésre:

Hétfő-péntek: 8:00-20:00 óráig - Szombat: 9:00-16:00 óráig - Vasárnap: 9:00-13:00 óráig

Fontos megjegyezni, hogy a nyitvatartási idő változhat az év bizonyos időszakaiban és ünnepekkor. Ajánlott az iroda honlapján tájékozódni a pontos nyitvatartási időről és az esetleges változásokról.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"A közelben Umagban lehet vásárolni, hangulatos kisváros és a közelben elég sok diszkont is van, mindent lehet kapni! Egy éttermet tudok Nektek ajánlani a Luna-t, ahol elfogadható áron nagyon finom pizzák és palacsinták vannak. (Ez a teniszpályák felé van a körforgalom után) A parkolásnál figyeljetek, mert fizetős és nagyon nézik! (de lehet próbálkozni a magyar 20-Ft-ossal, beveszi az automata és úgy emlékszem, hogy 2 vagy 5 kn-nak számolja!)" forrás

Strandok

Umag és környékének strandjai vegyesen kavicsosak, sziklásak, betoplatóósak . Sok strandon a víz lassan mélyülő, ami jó a kicsiknek.

Kanova strand (Kamp Park Umag)

Ez egy kék zászlós minősítésű strand.

Zambratija homokos strandja

"Zambratija Umagtól néhány kilométerre északra található. Ha Umag felől közelítjük meg ezt a partot, akkor Zambratijába beérkezvén a Valle Rosa utcán kell lehajtani balra és utána kb. 100 méterre található a strand. (A helység ajánlásáért külön köszönet Pityunak)" forrás

Aji fotója

Kanegra strand

Umagtól 8 kilométerrel északra lévő, kék zászlós minősítésű kavicsos strand, lassan mélyülő vízzel. Isztria nyugati partján ez az egyik legszebb strand. Vannak árnyékot adó fák. A strandnak van egy nudista övezete is.

"A víz tiszta, közepesen gyorsan mélyül, viszont jó messzire be lehet úszni." forrás

t. i. fotója

Sol Polynesia strand (kutyás)

Sol Polynesia Beach Umagban található, és a város egyik legnépszerűbb kutyabarát strandja. Ez a strand ideális választás azok számára, akik kutyájukkal szeretnének együtt pihenni és strandolni. A strand területe nagy és tágas, így rengeteg hely van a kutyák számára is.

A Sol Polynesia Beach homokos partja lassan mélyül, így ideális a kutyák számára is. A part mentén találhatóak a napernyők és a napozóágyak, amelyeket bérelni lehet. Az árak általában mérsékeltek, és a strand jól felszerelt, hogy kényelmes élményt nyújtson a kutyáknak és az embereknek egyaránt.

A strand számos szolgáltatást kínál, például strandröplabda pályát, vízi sportokat és játszóteret a gyermekek számára. A kutyáknak kutyaszökőkutat és egy kutyaparkot is kialakítottak, így azok is kényelmesen érezhetik magukat a strandon.

A Sol Polynesia Beach környéke is nagyon szép, és sok lehetőség van a sétákra és a kerékpározásra. A strand közelében található a Stella Maris üdülőhely, amely számos éttermet, bárt és kávézót kínál. Az üdülőhelyen kívül is találhatóak éttermek és kávézók a strandon, így azok is könnyen megtalálhatják a nekik megfelelő helyeket.

Laguna Stella Maris strand

Kék zászlós

Laguna Stella Maris egy gyönyörű strand Umagban. A strand egy nagy üdülőközpont része, amely ideális választás lehet azok számára, akik egy egész napos kikapcsolódásra vágynak a tengerparton. Íme néhány információ a Laguna Stella Maris strandról:

A Laguna Stella Maris homokos és kavicsos partszakaszai széles területen terülnek el, így a látogatóknak rengeteg hely áll rendelkezésre a napozáshoz és a fürdőzéshez.

A tengerparti víz kristálytiszta és általában csendes, így ideális úszásra és snorkelingre is.

A Laguna Stella Maris strand minden korosztály számára ideális, hiszen különböző tevékenységeket és szórakozási lehetőségeket kínál a látogatók számára.

A strand környezete zöldövezetben található, így a természet szerelmesei élvezhetik a friss levegőt és a látványos kilátást.

A Laguna Stella Maris közelében találhatók éttermek, bárok és boltok, így a látogatók könnyen beszerezhetik a szükséges dolgokat a strandoláshoz, vagy étkezhetnek és italozhatnak a tengerparti hangulatban.

A Laguna Stella Maris strand területén különböző sportpályák találhatók, mint például strandröplabda-pályák, teniszpályák és minigolf, így a látogatók különféle sportokat űzhetnek és szórakozhatnak.

A Laguna Stella Maris strand területén található egy kis Aqua Park, amely gyerekeknek szól, de szórakozást nyújthat az egész család számára.

A Laguna Stella Maris strand területén lehetőség van kajak- és jet ski-kölcsönzésre is.

Katoro strand

Kék zászlós

A Katoro strand Umagban található és egyike azoknak a strandoknak, amelyeket a város legtöbb turistája felkeres. Ez egy széles homokos strand, amely az Adriai-tenger partján található, és minden korosztály számára kellemes időtöltést nyújt.

A strand területe nagy, így bőven van hely a pihenésre és a napozásra. A homokos part lassan mélyül, így ideális gyerekek számára is. A strand területén találhatóak napernyők és napozóágyak, amelyeket bérelni lehet, de akik saját felszereléssel rendelkeznek, azoknak is van elegendő helyük. A strand nagyon jól felszerelt, és több fürdőszoba, tusoló és öltöző is található a területén.

A Katoro strand számos szolgáltatást kínál, például vízi sportokat, kerékpárkölcsönzést és asztalitenisz pályát. Azoknak, akik aktívan szeretnének kikapcsolódni, a strand területén találhatóak teniszpályák és minigolf is. Emellett a strand környéke is nagyon szép, és kiváló lehetőségeket kínál a sétákra és a kerékpározásra.

A strand közelében található számos étterem, bár és kávézó, amelyek kiváló ételeket és italokat kínálnak a látogatóknak. A strand területén is találhatóak éttermek és bárok, amelyek ételekkel és italokkal várják a vendégeket.

Aurora strand

Az Aurora strand Umagban található, és egy gyönyörű, tengerparti üdülőhely, amely az egyik legnépszerűbb strand a városban. Ez a homokos strand nagyon nagy területen terül el, és a tengerparti pálmafákkal, fenyőfákkal és mediterrán növényekkel díszített területén kellemes élményt nyújt a látogatóknak.

A strand területén találhatóak napozóágyak, napernyők, strandröplabda-pályák, és egyéb sporteszközök bérlése is lehetséges. A homokos part lassan mélyül, így ideális gyerekek számára is. A tenger tiszta és kristálytiszta, és az ideális hőmérséklete miatt nagyon kellemes a fürdés.

Az Aurora strand környezete nagyon szép és zöld, így ideális hely a sétákra és a kikapcsolódásra. A strand közelében találhatóak éttermek, bárok és kávézók is, amelyek kiváló ételeket és italokat kínálnak a látogatóknak.

Az Aurora strand tökéletes választás azok számára, akik szeretnének egy teljes kikapcsolódást a nyaralásuk alatt, és élvezni szeretnék a homokos partok és a tengeri sportok nyújtotta lehetőségeket. A strand nagyon jól felszerelt, és számos szolgáltatást kínál a látogatóknak, így biztosan kellemes élményben lesz részük itt.

Savudrija strand

A Savudrija strand nagyon nagy területen terül el, és a homokos part lassan mélyül, így ideális a gyerekek számára is. A strand területén találhatóak napozóágyak, napernyők és fürdőszobák is. A strand környéke is nagyon szép és zöld, így ideális hely a sétákra és a kikapcsolódásra.

A strand körül található számos étterem és bár, ahol a turisták élvezhetik a helyi ételeket és italokat. A környéken találhatóak más szórakozási lehetőségek is, például teniszpályák és minigolf.

A Savudrija strand számos vízi sportot kínál, például jet ski-t, vízisízést és búvárkodást. Azok, akik inkább a szárazföldön maradnának, élvezhetik a strandröplabdát vagy a strandfoci pályákat. Emellett kerékpárok is bérelhetők, így a turisták felfedezhetik a környék szépségeit is.

Kemping strand

A Kemping strand területe nagyon nagy, és számos napozóágyat és napernyőt biztosít a látogatóknak. A part lassan mélyül, így ideális a gyerekek számára is. A strand területén találhatóak strandröplabda pályák, strandfoci pályák és más sporteszközök is, amelyeket a látogatók ingyen használhatnak.

A Kemping strand körül számos étterem és bár található, ahol a turisták élvezhetik a helyi ételeket és italokat. A strand területén is találhatóak kávézók és bárok, ahol a látogatók kényelmesen pihenhetnek.

A Kemping strand kiváló lehetőségeket kínál a vízi sportok kedvelőinek is. A strand közelében találhatóak olyan szolgáltatások, mint a jet ski bérlés, vízisí, búvárkodás és más vízi sportok is elérhetők.

A Kemping strand Umag városközpontjához is közel van, így a látogatók könnyen megtalálják a szórakozási és vásárlási lehetőségeket. A strand közelében találhatóak például a Stella Maris üdülőhely éttermei és kávézói is.

.

"Umag egyik legjobb strandja eléggé el van dugva és kicsit félreesőn helyezkedik el az óvárostól. Táblák sem jelzik merre induljon a strandolni vágyó, mi az egyik információs irodában kérdeztük meg merre kéne indulnunk, ahol nagyon segítőkészen felrajzolták nekünk egy térképre a lehetőségeket, mivel ez volt a legközelebb az óvároshoz ezt választottuk és nem bántuk meg. A strand alapvetően eléggé kihalt, ami abból adódik, hogy nem a központban van, de ez inkább előny egy tengerparti strandnál. A part le van betonozva, vannak zuhanyzók, árnyék is akad bőven. A part csodaszép, sziklás az egész, lépcsők és rámpák vezetnek be a vízbe. Strandoláshoz és könnyű búvárkodáshoz is tökéletes terep, hemzseg a tengerfenék a különféle élőlényektől. Ráadásként pedig szép kilátás nyílik innen az óvárosra." forrás


"Alig találtunk fürdésre alkalmas partszakaszt.Ahol végre letelepedtünk,kinéztek minket,rendőrt akartak hívni,mert ott nem jó helyen voltunk. Hihetetlen, de el kellett menni Novigrádig,ami egy csodálatos kisváros!,bár igazán jó fürdőzőhely ott sem akadt.Órákon át bolyongtunk,míg végre egy zsebkendőnyi meredek,sziklás,kavicsos helyre leteríthettük a törölközőnket.Most utaztunk először Horvátországba,de nem így képzeltem.Nem tudtam úszni egy jót,mert a partok veszélyesen sziklásak." forrás


"Én nem értek egyet azzal, hogy Isztria rossz hely volna. Ha előre lefoglalod a szállásodat, nem érhet meglepetés, és a családias hangulatú apartmantelepeknél gyönyörű strandok vannak. Persze homokos part sehol nincs, de a kristálytiszta tenger, és a lapos sziklák kárpótolnak. Én eddig 4 alkalommal voltam az Isztriai-félszigeten, kétszer voltam Umagban is. A város környékén tényleg nincsen strandolásra alkalmas terep, de 10 km-es körzetben gyönyörű tengerpartok találhatók. Ja és ha legközelebb egy ismerősöd azt tanácsolja, hogy ne foglald le a szállásodat, ne higgy neki :)" forrás

Programlehetőségek

Umag történelmi óvárosa

"Umag óvárosának közepén terül el a téglalap alaprajzú Slobode trg, vagyis az óváros főtere. A tér látképét a XVI. században épült barokk Szűz Mária-Szent Pelegrin plébániatemplom uralja a templomtól külön, a tér közepén felépített harangtoronnyal. A templom értékes és ritka velencei szárnyas oltárt rejt magában. A torony tér felé néző falán látható a szárnyas oroszlán domborműve, ami Velence szimbóluma." forrás

e. g. fotója

Savudrija-i világítótorony

A Savudrija-i világítótorony Umagtól kb. 9 km-re áll. Ez a világítótorony egyike az Isztriai-félsziget legrégebbi és legmagasabb világítótoronyainak, és az egyik legismertebb turisztikai látványosság a környéken.

A Savudrija-i világítótorony egy szép kőtornyos épület, amely az 1818-ban épült. Az épület magassága 36 méter, és a tenger fölötti magassága 29 méter, ami egyedülálló kilátást biztosít a környékre. A világítótoronyt az olaszországi építész, Pietro Nobile tervezte, és az építkezés során az egyik legmodernebb technológiákat használták.

A világítótorony épületében múzeum található, amely bemutatja a világítótorony történetét, valamint a térség történetét és kultúráját is. A látogatók felmehetnek a világítótorony tetejére is, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a tengerre és a környező tájra.

A Savudrija-i világítótorony környékén találhatóak éttermek és bárok is, ahol a látogatók élvezhetik a helyi ételeket és italokat. A környék számos szórakozási lehetőséget kínál, például a strandok és a vízi sportok, és a világítótoronytól nem messze találhatóak a golfpályák is.


k. sz. fotója

Olvasmányos linkek

"A kikötőből közvetlenül a tengerparton kialakított sétányon besétálhatunk a belvárosba. Nappal a történelmi emlékeket, múzeumokat nézhetjük meg. Éjszaka felpezsdül a város: mindenhonnan szól a zene, éttermekben sül a hal, és a teraszok étkeznek a vendégek a csillagok fénye alatt. A szórakozóhelyek is kinyitnak. A belváros kis utcácskái tele vannak ajándékboltokkal, ékszerüzletekkel, éttermekkel és fagyizókkal. Angolul és olaszul nagyon jól beszélnek az árusok, de akad, aki németül is tud. Tökéletes üdülőhely, tipikus horvát városka, közel a határhoz. Autóval egy délelőtt alatt megtehető az út. Már 12 éve járok oda, de még mindig nem tudtam megunni. (2014)" forrás

"Umag óvárosa nagyon kicsit és meglepő mód nem túl nyüzsgő hely, mint ahogy a hasonló tengerparti városoknál megszoktuk. Így a városka főutcájának az óváros előtt a kikötőbe torkolló Trgovacka utca tekinthető. Itt sorakoznak az éttermek, bárok, üzletek többsége. Itt találhatunk több információs irodát is, ahol nagyon segítőkészek és ingyenes várostérképet is tudnak adni. Umag óvárosa amilyen pici olyan szép. A főtértől nyugatra terül el és gyakorlatilag mindössze 2-3 nagyobb utcából és pár ezeket összekötő kisebb sikátorból áll az egész, 5-10 perc alatt kényelmesen bejárható. Az egész városrész a mediterrán városkákra jellemző sikátoros, szűk utcás felépítésű, ennek köszönhetően nagyon hangulatos séták helyszíne lehet. Kisebb bárok és éttermek is megbújnak a sikátorok házaiban." forrás

Fotóegyveleg

b. l. fotója

Umag - beton&kavics

Umag - kavicsok

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon