ÚTIKRITIKA.HU / Toszkána


hirdetes

szállások

útikritikák


Toszkána

Szállás és ajánlott hotelek | Vidéki házak, apartmanok | Tengerparti nyaralás | Úti okmányok | Fotóegyveleg

Pietrasanta - Merész alkotás a klasszikus környezetben - m.b fotója

Szállás

Aki nyárra, éppenséggel júliusra és augusztusra tervezi az utazást, az legalább kora tavasszal kezdjen hozzá a szállásfoglaláshoz. Toszkána szálláshely potenciálja nagy, de a kereslet is az. Nem tanácsoljuk, hogy lényeges szempont legyen a reggeli árba történő foglalása, hiszen Olaszországban a reggelinek nincs nagy presztízse és a szállodai reggelik választéka többnyire elég csalódást keltő.

Vidéki házak, apartmanok (agroturismo)

Ajánlott farmházak:

  • Lajatico-ban a Casale Trieste és Il Casino farmházak

A jó ideje roppant felkapott Toszkána idilli, lágy vonulatú domboldalait, megnyugtató színvilágát, vidéki nyugalmasságát persze meg lehet tapasztalni gépkocsiablakból, gyorsan és felületesen. Az utazás ínyencei az olasz falusi turizmus (agroturismo) keretében parasztgazdaságok, birtokok fizetővendég-szolgálatát veszik igénybe, hogy mélyebben átélhessék Toszkána különleges hangulatvilágát. Ezeken a szálláshelyeken a gazda és családja szívvel-lélekkel, személyesen törődik azzal, hogy a vendég jól érezze magát és átérezhesse, hogy miért is olyan pompás ilyen tájon élni. A szobák többnyire körszerűen megépített kis épületekben vannak, és a hotelekben megszokott kényelemről nem kell lemondani. A legtöbb helyen úszómedence is van, és ami még fontosabb: igazi falusias házi konyha. A városi zajoktól, folytonos vibrálástól legalább egy időre menekülni vágyóknak felejthetetlen élmény lehet ez az idilli szálláslehetőség.

,, Bár nem olcsó mulatság, régebben főleg a leggazdagabbak kiváltsága volt egy-egy villa bérlése Toszkánában, manapság azonban bárkinek elérhető ez a fajta nyaralási mód. Az egyszerűbb házikóktól a luxusvillákig szinte bármit megtalálni Toszkána dombja között. Bérelhetők pár hétre vagy akár egy teljes nyári szezonra is, az időtartamnak csak a pénztárcánk szab határt. " forrás


,, A régióra jellemző szállás a vidéki "tanyasi" turizmus, az agriturismo. Ezek a szállások legtöbbje a toszkán mezőgazdaságból nőtte ki magát vagy mellette még mindig folytatják a földművelést is. Ebben a kategóriában az egészen egyszerű kőházaktól az extrákkal felszerelt villákig minden közül lehet választani. Úgy képzeljük el, hogy a búzaföldek közepén áll egy zöld sziget leanderekkel, tujákkal, pínea fenyővel és pálmával szegélyezve. Elképesztő, hogy milyen mennyiségben vannak a színpompás leanderek, még az autópályák elválasztó sávjában is azt ültetnek." forrás

Tengerparti nyaralás

Úti okmányok

Toszkána könnyedén bejárható érvényes magyar személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel. Vigyázat, csecsemőnek, gyereknek is szüksége van okmányokra. 

Fotóegyveleg

Vissza az elejére


Kommentek

Nyitrai Anna, 2021. 09. 22. 10:32
Engem nagyon éredekelnek ezek az utazások, az lenne a kérdésem, hogy van e a környéken agyaggalamb lövészet?!


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon