ÚTIKRITIKA.HU / Monastir


hirdetes


útikritikák


Houda Golf&Beach Club 3cs. - vélemények

Tunézia - Monastir (Skanes) - Houda Golf&Beach Club***
Lényeg:
A tunéziai 3 csillagos hotelek egyike sem problémamentes, tehát a viszonylag olcsó árért kompromisszumkészséget, visszafogott elvárásokat kell, avagy tanácsos vállalni. Megéri.
Helyi viszonylatban az ár-érték arány elég jó. Tunéziában a hotel van olyan jó, mint sok 4 csillagos. Egyszerű, korrekt szálloda. A szobák tiszták. Az ellátás választéka nagy.
2018 októberétől átfogó renoválás történt, és ez nagymértékben javított a hotel eddigi lestrapált állapotán.

Hol?
Közvetlenül a hotel előtt van egy bevásárlóközpont, de azon kívül rövid gyalogtávolságra nincs sok minden érdekes.
Monastir 12 kilométerre van, Sousse 8 kilométerre. Pont a hotel előtt van egy buszmegálló, ahonnan mehetünk ezekre a helyekre (is).
Sousse taxival 10-15 tunéziai dinárba kerül (950-1400 forint), a busz viszont csak fél dinár, azaz alig 50 forint!
Egyáltalán nem veszélyes busszal közlekedni ilyen turista övezetekben!!! A buszon biztos van mindig csomó külföldi turista. A nőket nem vegzálják, ha gyerekükkel utaznak.
Skanes településen a helyiek totál barátságosak, csak a kereskedők kellemetlenek a tolakodásukkal. A hotel és környéke teljesen biztonságos.
A környéken sok a légy.
Ha kirándulásokra akarunk menni, ne a hoteltől vásároljunk.
Strand:
A hotel előtti saját, finom homokos strand szuper, de kár hogy túl kicsi a hotel vendéglétszámhoz képest, főleg ha telt ház van. Így a napozóágyak és a napernyők túl szorosan vannak egymás mellett. Leginkább délután 5 után lehet könnyen szabad napozóágyhoz jutni. A strandon az oroszok hangoskodó, kivagyi viselkedése eléggé idegesítő. A strandon árulnak mozgóárusok gyümölcsöket, a városban vásárolhatókhoz képest a tízszeres áron.
Milyen?
Régen épült, jó nagy hotel. Több medencéjük is van. Napközben folyamatosan dübörög az animációs programokat kísérő zene (többnyire orosz slágerek).
Jó az akvapark, minden korosztálynak való. Csúszdák vannak, kosárlabdapálya van. Nem tudjuk, hogy ezek lestrapált állapotán változtattak-e a most zajlott renoválás során. Jó fejek, közvetlenek, baromi segítőkészek az animatörök, azaz nyugodtan lehet érdeklődni náluk, hogy szerveznek-e kosárlabda meccseket. Röplabda meccsek pl. tuti vannak.
A vendégkörben nagy többségben vannak az oroszok és egyéb ex-szovjetek.
Ami még kellemetlen lehet, hogy a medencénél a napozókat gyakran zavarják árusok.
Szobák:
Nincs a szobákban jégszekrény, de ez a 3 csillagos kategóriában nem is várható el. Strandtörölközőt nem biztosítanak, szóval ilyesmit jobb vinni. A tévékészülék régimódi.
Szolgáltatások:
A személyzet igyekvő, barátságos. Az ingyenes wifi jól működik, legfeljebb reggel és este a szobákban gyengébb a jelerő, s ilyenkor jobb a fogadótérben próbálkozni.
Ellátás:
Az étkezőteremben elkerülhetetlen tapasztalni a vendégek egy részének tuskó viselkedését.
2019. június 5.

« vissza

Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon