ÚTIKRITIKA.HU / Monastir


hirdetes


útikritikák


El Mouradi Skanes Beach****

Tunézia - Monastír - Hotel El Mouradi Skanes Beach****

Lényeg:

Akik finnyásak a hotelszobák minősége tekintetében, azok nagy valószínűséggel morogni fognak. A szobák lehangolóak lestrapáltak, jószívű megfogalmazással: egyszerűek, lelakottak. Viszont a tisztasággal nincsenek súlyos gondok. Az ellátás nem rossz.

A 4 csillagos besorolást tunéziai kontextusban ajánlatos értelmezni. Európai szemmel ez a hotel inkább 3 csillagos színvonal.

Visszafogott elvárásokkal akár elfogadható választásnak is bizonyulhat, főleg ha a lényegre koncentrálunk: nyaralás, kikapcsolódás.


Hol?

Ez a hotel nagyjából 10-15 perces autóútra van a repülőtértől, aki nem akar sokat vacakolni a transzferrel annak kiváló választás. Légi forgalmi zaj nincs.

Strand:

Jó a strand, de eléggé kicsi és nagyon keskeny (kb. 5 méter). A tengervíz tiszta.

Milyen?

Ráférne bizony egy átfogó felújítás. Kívülről egész csinos. A hotel központi részei is nagyon jól néznek ki, úgy is, mint, a lobbit, bárt és éttermet, ellenben a szobák ehhez képet elég lehangoló képet adnak. A medencés rész jól néz ki, tiszta.


Szobák:

A bútorzat ódivatú, a zuhanyozó különösen. A tévékészülék is régies.


Szolgáltatások:

A személyzet nagyon kedves, segítőkész. Nagyon elvárják a jattot. Nagy hangsúlyt fektetnek az animációs programokra.
A wifi gyakran nem vagy gyengén működik.


Ellátás:

A választék nagy (főleg a saláták vonatkozásában). Az étkek többnyire langyosak. A minőség nagyüzemi.

2019. július 26.Hol?

A repülőtértől 10-15 percre van. Monastir kisvasúttal közelíthető meg, vagy taxival (5-10 dinár/750-1500 forint). Sousse taxival legkevesebb 8 dinár/1200 forint. Van tömegközlekedéses busz is, de nagyon ritkán jár.
A környék semmi különös, tán jelentéktelennek is nevezhető (jobb nem nézni a házak, a hotel hátsó oldalai felé, mert csak szemét a szemét hátán látható).

Tengerpart

 • Rendben van tartva. Szép homokos. Itt-ott azért gondozatlannak látszik. Sőt többen megjegyezték, hogy sok a szemét, és a személyzet csak akkor szedi össze, ha a vendégek már megelégelték, és szólnak.
 • A partrész elég keskeny, azaz nincs nagy mozgástér.
 • A tengervíz azonban nem elég tiszta. Vannak olyanok, akik emiatt nem is hajlandók fürdeni benne.
 • A tengerparti bár csak alkoholmentes italokat szolgál fel.
 • A nem motoros vízi sport ingyenes.

Milyen?

Egyértelműen azoknak lehet jó választás, akiknek a legfontosabb a gyerekeik nyaralásának sikeressége. Nyilván a Dino Club, meg a gyerekekkel foglalkozó magyar animátorok miatt jók e tekintetben az adottságok. Nem családosoknak talán kissé zavaró lehet, hogy a hotel eléggé régies, ósdi. Inkább 3 csillagosnak lehet mondani. Nyugalomra vágyó pároknak, a gyerekzsivajtól idegenkedőknek nem ajánlható a nyári nyüzsgő szezonban. (A főszezonon kívül éppen az idős párok vannak nagy többségben.) A hotel egyik erőssége, hogy a személyzet nagyon kedves és segítőkész. Ez valamennyire enyhíti a nyilvánvaló gyengeségek feletti elégedetlenséget. A vendégek között sok a magyar. Amúgy a visszajelzések kétharmada végítéletében inkább pozitív. A színvonal azonban többek szerint alacsony. Kárpótlást jelenthet a barátságos fogadtatás, a kiszolgálás, a jó hangulat, a hatalmas medencék és a bőséges étel-ital választék.

1994-ben épült. Látszik rajta, hogy régen volt felújítva (2002). Ez látszik például a bútorzaton, a medence környéki tárburkolaton. A medence melletti napozóágyak nagyon elhasználódottak, rozsdásak. Lecserélésre érdemesek. Ráadásul túl közel vannak egymáshoz képest elhelyezve. (Itt is dívik a kora reggeli törölközős napozóágy foglalás idegesítő gyakorlata.) Amúgy azért a két nagy medence nagy népszerűségnek örvend. Maga a hotel bejárati frontja sem igazán vonzó. Szerencsére a belső fogadótér már valamivel szívderítőbb, részben a szép mozaikjai révén. A közös terek, az étterem, a bár már egész rendben van. A szálloda kertje nagyon kicsi, és kissé elhanyagoltnak tűnik.
A hotel 3 emeletes és van elég mennyiségben lift.

Szobák

 • A szobák tágasak, szinte lakosztály dimenzió.
 • A szobák minőségre változók. Vannak elég szépek, meg nem igazán megnyerők is. Rájuk férne a felújítás. A szőnyegpadló elég megviselt állapotban van.
 • A takarítás nem igazán alapos.
 • A tengerre néző szobák a príma kilátás miatt szuperek. Egy kolléganőnkkel azonban a következő történt: Tengerre néző szobát kért és fizetett, de a földszinten szállásolták el. Így inkább bokrokat látott, igaz a tenger irányába…
 • Széfbérlés egy hétre 10 dinár. 20 eurós letétet kell adni ehhez. (Ebben a hotelben furcsán sok minden letétes.)

Szolgáltatások

Úgy látszik korábban több vendég szuvenírként hazavitte a TV távirányítóját, mert csak letét (20 dinár/3000 forint) ellenében adják azt oda a recepción. Internet 10 dinár/1500 forint/óra.

Ellátás

 • A büféétkezés választéka elég gyenge. Mindennap lényegében ugyanaz van.
 • A snack bár 11-től 16-ig van nyitva.
 • Van egy a la carte éttermük is, de nincs minden nap nyitva, és előre kell asztalt foglalni.

Egyéb

 1. A gyerekek miatt a dohányzás erősen korlátozva van (egy-két közös helyiségre). E kijelölt területek közelségében elég intenzív a dohánybűz.
 2. Ellentétben néhány más helyi hotellel, itt a személyzet nem lop a szobákból.
 3. A szállodában és a környéken nincs ATM! Legközelebb Sousse központjában lehet pénzt kivenni automatából. Nehezíti a helyzetet, hogy a hotelben csak dollárt váltanak.


FOTÓK

« vissza

Kommentek

KovácsIlona, 2023. 09. 11. 08:46
Az elMuradi Skanesben voltunk Monostorban. Szóba cserével kezdődött a nyaralás. A 4 csillagtól nagyon messze van. Egész nap 23.30- ig üvölt az animátorod zene. Ha szóltunk 20 percig levették, azután minden kezdődött élőiről.
Az étteremben a nem európai vendégek tele pakolták az asztalokat rengeteg ennivalóval,mindent összefirkáltak. A csontokat, tojás héját az abroszra szórták,teljes csere volt utánuk, rengeteg étel a kukába. A lekvárba belecsúsztatva a joghurt. Az étvágya is elment az embernek. Az ételek elég egyhangúak voltak.Több utastársunkat is nagyon zavartak ezek. Sok éve ez volt a legrosszabb nyaralásunk.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon