ÚTIKRITIKA.HU / Chester


hirdetes

útikritikák


Chester

Chesterről dióhéjban| Tetszett&Nem tetszett| Vélemények| Időjárás| Odajutás|Szállásválasztás| Helyi közlekedés| Étkezés| Vásárlás| Szórakozás| Közbiztonság| Egyéb hasznos információk| A katedrális| The Rows|Más látnivalók |Térségbeli (Cheshire) látnivalók| Olvasmányos linkek| Fotóegyveleg

d. g. fotója

Tartalom feltöltése előkészületben.

Chesterről dióhéjban

Lakossága (2022-ben): 120,300

Chester város Anglia északnyugati részén, a Walesi határ közelében helyezkedik el, kb. 22 km-re délre Liverpool városától és kb. 47 km-re délkeletre Manchester városától. A városközpontja és a történelmi óvárosa nagyon szép, tele van régi épületekkel és nevezetességekkel, mint például a Chesteri Katedrális vagy a Római Falak.

Tetszett&Nem tetszett

Tetszett

1.

Nem tetszett

1.

Vélemények

k. l. fotója

Időjárás

Chester városában az időjárás a Brit-szigeteken megszokott óceáni éghajlati viszonyok szerint alakul, ami azt jelenti, hogy a nyarak általában melegebbek, a téli hónapok pedig hűvösebbek és csapadékosabbak.

A legmelegebb hónapok június és szeptember, amikor a napi átlaghőmérséklet 15-20°C között mozog. Az augusztus a legmelegebb hónap, amikor a hőmérséklet elérheti a 25°C-ot is.

A téli hónapokban, november és február között, a napi átlaghőmérséklet 5-10°C között van, és általában esős, párás idő jellemzi ezt az időszakot. December és január a legcsapadékosabb hónapok, amikor a havi csapadékmennyiség elérheti a 100 mm-t is.

Márciustól áprilisig és októbertől novemberig a hőmérséklet általában kellemes, de az időjárás változékony lehet. Ezek a hónapok a legjobbak a városnézéshez, mivel kevésbé zsúfoltak, mint a nyári hónapokban, és a város parkjai és zöld területei is gyönyörűek lehetnek ebben az időszakban.

Odajutás

Londonból Chesterbe vonattal az út kb. 2-3 órát vesz igénybe, attól függően, hogy milyen vonatot választunk. A távolság a két város között kb. 300 km.

A vonatok rendszeresen közlekednek London és Chester között. Az árak változóak lehetnek, attól függően, hogy melyik osztályon utazunk és mennyivel előbb foglalunk. Az online jegyfoglalás általában kedvezőbb árat kínál.

A vonatok általában London Euston pályaudvarról indulnak, és Chester vasútállomásán állnak meg. Chester vasútállomása a város központjában található, így könnyen elérhető a városnézéshez. A vonatok általában minden fontosabb városban megállnak az útvonal során, így lehetőség van átszállásra és az utazási idő lerövidítésére is.

Vásárlás

Chesterben a Rows árkádok alatt találhatók boltok és üzletek, ahol a helyi termékek és a turisták által kedvelt ajándéktárgyak vásárolhatók meg.

Más praktikus információk

Chester városában a turista információs iroda a Northgate Streeten található, a központi bevásárlóutcán. A cím pontosan a következő: Chester Visitor Information Centre, Town Hall, Northgate Street, Chester, CH1 2HJ.

Az információs iroda hétfőtől szombatig 9:30 és 17:00 óra között van nyitva, vasárnap pedig 10:00 és 16:00 óra között fogadja a látogatókat. Az irodában kapható turisztikai információ, térképek, útmutatók, programajánlatok, jegyek, stb. Az iroda munkatársai segítenek az utazóknak a városnézési lehetőségek, a szálláslehetőségek, az éttermek és az egyéb szolgáltatások kiválasztásában. Az információs iroda honlapján (http://www.visitcheshire.com/chester) további információk is elérhetők.

Óváros

Chester óvárosa kanyargós utcái és történelmi épületei miatt egyedülálló hangulatú. A városban találhatók olyan épületek, mint például a Chester Katedrális, a Chester Vár és a Rows, ahol boltok és üzletek találhatók.

A katedrális

Chester-i katedrális, hivatalos nevén a Szent Péter és Szent Pál Katedrális, a város egyik legjelentősebb és legimpozánsabb épülete. A katedrális a középkorban épült, és a város egyik legrégebbi műemléke.

Az épületet a normannok építették, majd a 13. században megnövelték és átépítették, majd a 19. században nagyobb renováláson esett át. A katedrális homlokzata imponáló látványt nyújt, magas tornyai és díszes ablakai a város egyik legismertebb épületévé teszik.

Az épület belső tere is lenyűgöző, magas boltívek és faragott oszlopok díszítik, a középkori építészet jellegzetességeit tükrözve. A katedrálisban található a világ legnagyobb középkori csillára, amely 12 méter magas és több mint 5600 kézzel faragott részből áll. A katedrális egyik legnevezetesebb kincse a kripta, amelyben található Szent Valburga sírja, aki a 7. században élt.

A katedrálisban rendszeresen tartanak istentiszteleteket, koncerteket, kiállításokat és egyéb kulturális eseményeket, amelyek megfelelő programlehetőséget nyújtanak az ide látogatók számára.

d. g. fotója

Fotóegyveleg

d. g. fotói

m. n. fotója


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon