ÚTIKRITIKA.HU / Észak-Mariana-szigetek


hirdetes

útikritikák


Észak-Mariana-szigetek

Az Észak-Mariana-szigetekről dióhéjban| Tetszett&Nem tetszett| Vélemények| Odajutás| Időjárás| Szállás| Közlekedés| Egyéb hasznos információk|Saipan|Egyéb látnivalók|Történelem| Manapság| Olvasmányos linkek| Fotóegyveleg

H. Sz. fotója


Az Észak-Mariana-szigetekről dióhéjban

Lakosság: 58,600 (2023-as adat)

Az Észak-Mariana-szigetek egy csoportja, amely az Amerikai Egyesült Államokhoz tartozik, és a Csendes-óceán nyugati részén található. A szigeteket a 16. században fedezték fel a spanyolok, majd a 20. században Japán birtokolta őket. Az Észak-Mariana-szigetek Saipan, Tinian és Rota szigetekből állnak, és a csoport nagyon népszerű turisztikai célpont lett az elmúlt években, főként a lenyűgöző természeti látnivalók, a történelmi és kulturális örökség és a kiváló szálláslehetőségek miatt.

Az Észak-Mariana-szigetek lakói az Amerikai Egyesült Államok polgárai, akiknek az alkotmánya érvényes a szigeteken is. Az észak-marianaiak többségének anyanyelve az angol, bár a spanyol és a tagalóg is elterjedt a régióban.

Az Észak-Mariana-szigeteknek nincs hagyományos őslakósa, mivel a szigeteket az európai felfedezők fedezték fel a 16. században. Az első európaiak, akik az Észak-Mariana-szigeteket felkeresték, a spanyolok voltak, akik később átadták a szigeteket a Német Császárságnak. Az első világháború után az Észak-Mariana-szigetek Japánhoz került, majd az amerikai hadsereg foglalta el a második világháború után.

Az Észak-Mariana-szigeteken élő emberek ma a szigeteken található turisztikai iparban, kereskedelemben és szolgáltatásokban dolgoznak. A turizmus az egyik fő gazdasági ág az Észak-Mariana-szigeteken, és a turisták a lenyűgöző tengerpartokat, a kulturális látnivalókat és az egyedülálló természeti szépségeket keresik a szigeteken.

Az Észak-Mariana-szigetek turisták körében keresettek az érintetlen tengerpartjaik, amelyek kiválóak a búvárkodásra és a snorkelre. A szigeteken számos lenyűgöző strand és lagúna található, ahol élő korallzátonyokat és sokféle tengeri életet lehet megcsodálni. Emellett a szigetek sok természeti szépséggel is rendelkeznek, például a Saipan szigeten található északi parton a Banzai-csúcs, amely az egyik legmagasabb hegy a régióban, és ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a tengerre és a szigetre.

Történelmi és kulturális látnivalók is találhatók az Észak-Mariana-szigeteken, például az UNESCO Világörökség részét képező Tinian-szigetén a második világháborús történelmi helyszínek, amelyek emléket állítanak a sziget szerepének a csendes-óceáni hadszíntéren. Emellett sok múzeum, galéria és más kulturális helyszín is található a szigeteken.

Az Észak-Mariana-szigeteket sokan javasolják azoknak, akik szeretnének eltölteni egy nyugodt, természeti szépségekben gazdag üdülést, és akik érdeklődnek a Csendes-óceán történelmével és kultúrájával kapcsolatban. Az utazás előtt azonban érdemes ellenőrizni az utazási előírásokat, valamint a szálláshelyek és a látnivalók árait.

A nemzeti lobogó az amerikai mellett - B.T. fotója

Tetszett&Nem tetszett

Tetszett:

1. a Managaha-sziget strandja

 

B.T. fotója

Vélemények

,, Talán Guamhoz tudnám a leginkább hasonlítani a szigetet, de az éghajlata sokkal jobb, olyan Hawaii-i, nekem nagyon bejött. A sziget pici, nagyon nem történik semmi ott, DE van egy Hard Rock cafe-ja valami indokból.
Régen a japán turizmus egyik fellegvára volt a sziget, ma inkább dél-koreaiak látogatják, és oroszok.
(2016)" forrás

B.T. fotója

Odajutás

Az Észak-Mariana-szigetek egy távoli csoportja, amely az Amerikai Egyesült Államokhoz tartozik. Az Észak-Mariana-szigetek legfontosabb szigetei Saipan, Tinian és Rota.

Az Észak-Mariana-szigetekre való utazás általában repülővel történik, és az utazási lehetőségek korlátozottak lehetnek, mivel csak kevés légitársaság üzemeltet járatokat a szigetekre.

A közeli nemzetközi repülőterek közül a legközelebbi a Japánban található Naha repülőtere Okinawa szigetén, amelynek járatai közvetlenül közlekednek Saipan szigetére. Az Egyesült Államok számos nagyvárosából is közvetlen járatokat indítanak Saipanra, például Honolulu-ból, Guam-ról és Los Angeles-ből.

Fontos tudni, hogy az Észak-Mariana-szigetek az Amerikai Egyesült Államokhoz tartoznak, így a szigetekre való utazás során be kell tartani az amerikai bevándorlási törvényeket és előírásokat, beleértve az útlevél és a vízum követelményeit. Az utazási előírásokat érdemes ellenőrizni az amerikai külügyminisztérium weboldalán, mielőtt az utazást tervezné.

Attraktív fogadó bizottság Saipan repterén - B.T. fotója

Időjárás

Az Észak-Mariana-szigetek trópusi éghajlatúak, az év nagy részében meleg és párás az időjárás. Az átlagos hőmérséklet évente 27-29 Celsius-fok között mozog, és az éjszakai hőmérséklet általában csak néhány fokkal alacsonyabb. A szigeteken gyakoriak a heves esőzések és a trópusi viharok, és az Észak-Mariana-szigetek éghajlata miatt az éves csapadékmennyiség magas.

Az Észak-Mariana-szigetekre való látogatás időpontját az éghajlati körülmények alapján kell meghatározni. Az április és június, valamint a szeptember és november közötti időszak a legkedvezőbb időpontok a látogatáshoz. Ebben az időszakban a szigetekre való utazás kevésbé drága, a turisták száma kevesebb, és az időjárás is általában stabilabb, kevésbé esős. Azonban a látogatás előtt mindig érdemes ellenőrizni az aktuális időjárási viszonyokat és az esetleges trópusi viharok előrejelzését, hogy biztonságosan és kellemesen töltsék az időt az Észak-Mariana-szigeteken.

Szállás

Az Észak-Mariana-szigetek egy népszerű turisztikai célpont, és ennek megfelelően számos szálláslehetőség áll rendelkezésre a turisták számára. A szigeteken számos kényelmes és luxus szálloda található, amelyek gyakran közvetlenül a tengerparton helyezkednek el, és lenyűgöző kilátást nyújtanak a Csendes-óceánra. Az Észak-Mariana-szigetekre érkezők választhatnak a különféle szálláshelyek közül, beleértve a következőket:

Szállodák és üdülők: Az Észak-Mariana-szigetek számos szállodája és üdülőhelye kínál kellemes környezetet és számos kényelmi szolgáltatást, mint például medencét, wellnessközpontot, éttermeket és bárokat. Ezek a szállodák és üdülők általában magasabb árkategóriába tartoznak, de magas színvonalú szolgáltatást nyújtanak.

Apartmanok és vendégházak: Az Észak-Mariana-szigeteken számos apartman és vendégház található, amelyek kényelmes és barátságos szálláshelyeket kínálnak az utazók számára. Ezek a szálláshelyek általában olcsóbbak, mint a szállodák és üdülők, és lehetővé teszik az utazók számára, hogy kényelmesen érezzék magukat, miközben felfedezik a szigeteket.

Kempingek: Az Észak-Mariana-szigeteken lehetőség van kempingezésre is, ami egy olcsóbb szállási lehetőség azoknak, akik szeretik a természet közelségét. A szigeteken több kemping is található, amelyek általában jó elhelyezkedéssel és kényelmi szolgáltatásokkal rendelkeznek.

Az Észak-Mariana-szigetek szálláslehetőségei között mindenki megtalálhatja az igényeinek megfelelő szállást, és a turisták széles körű kínálatból válogathatnak a kényelmes szállodáktól az olcsóbb apartmanokig. Azonban érdemes előre tervezni és foglalni, mivel a szigeteken a szezonban gyakran megtelnek a szállodák és az üdülők.

Közlekedés

Az Észak-Mariana-szigeteken a közlekedési lehetőségek korlátozottak, és a legtöbb turista általában bérel autót, hogy könnyedén felfedezhesse a szigeteket. Az autóbérlés azonban nem olcsó, és az utak viszonylag keskenyek és néhol rossz állapotúak lehetnek.

A szigeteken taxik is állnak rendelkezésre, de azok száma korlátozott, és a tarifák magasabbak lehetnek, mint az autókölcsönzők árai. A szigeteken vannak buszok is, de a járatok ritkák, és az útvonalak is korlátozottak lehetnek. A legjobb módja az Észak-Mariana-szigetek felfedezésének, ha bérel autót, hogy kényelmesen és rugalmasan járhasson a különböző helyszínek között.

Az Észak-Mariana-szigeteken található repülőtéren van lehetőség autóbérlésre, és több autókölcsönző cég is működik a repülőtéren. Az autóbérlés előnye, hogy lehetőséget ad arra, hogy az utazók saját tempójukban fedezzék fel a szigeteket, és az árak viszonylag kedvezőek lehetnek, ha az autót az utazás előtt foglalják le.

B.T. fotója

A szigetek közti hajóforgalom - B.T. fotója

Étkezés

Az Észak-Mariana-szigeteken az étkezési lehetőségek változatosak, és számos lehetőség áll rendelkezésre a turisták számára, akik különféle konyhákat kóstolhatnak meg. A szigeteken megtalálhatóak az amerikai és az ázsiai konyha ételei, valamint helyi specialitások is, amelyek egyediek és ízletesek lehetnek.

Az Észak-Mariana-szigeteken találhatóak különféle éttermek, kávézók és bisztrók, ahol az utazók számos lehetőség közül választhatnak, beleértve a következőket:

Tenger gyümölcsei: Az Észak-Mariana-szigetek elhelyezkedése miatt a tenger gyümölcsei széles választékát kínálják, és a helyi éttermekben gyakran megtalálhatóak a helyi halak, rákok és kagylófélék. A tenger gyümölcsei frissek és ízletesek, és érdemes kipróbálni a helyi specialitásokat, mint például a guamai apigigi (füstölt tonhal) vagy a redensi sinahidok (sült rákok).

Chamorro konyha: A Chamorro konyha a helyi lakosság hagyományos konyháját jelenti, és az Észak-Mariana-szigeteken megtalálhatóak azok az éttermek, amelyek számos chamorro specialitást kínálnak. A chamorro ételek közé tartozik például a kelaguen (savanyú hús vagy hal), a red rice (vörös rizs), a kadon pika (csípős szósz) és a kadu (zöldségleves).

Ázsiai ételek: Az Észak-Mariana-szigetek nagy ázsiai kultúrával rendelkeznek, és az ázsiai ételek nagyon népszerűek a helyi éttermekben. Az ázsiai ételek közül a szigeteken leggyakrabban megtalálhatóak a kínai, japán és koreai ételek, de a thai, vietnami és indonéz ételeket is találni.

Vásárlás

Az Észak-Mariana-szigeteken számos lehetőség áll rendelkezésre a turisták számára, akik vásárolni szeretnének. Az Észak-Mariana-szigeteken találhatóak különféle boltok, piacok és bevásárlóközpontok, ahol a turisták számos lehetőség közül válogathatnak. Az Észak-Mariana-szigetek az Egyesült Államok része, így a szigeteken az Egyesült Államokban megszokott termékek és áruk is megtalálhatóak.

A turisták az Észak-Mariana-szigetekre jellemző helyi termékeket is megvásárolhatják ajándékba vagy saját használatra. A helyi termékek közül a legnépszerűbbek a következők:

Sisa: A sisa egy helyi növény, amelyből az észak-marianaiak készítik az aprócska kagylókat. A sisa kagylókból készült ékszerek, tárgyak és szuvenírek nagyon népszerűek a turisták körében.

Latte kő: A latte kő egy különleges kőzet, amelyet a helyi lakosság a szigeteken épületek alapjainak építésére használt. A latte kőből készült tárgyak, például ékszerek és szuvenírek szintén népszerűek a turisták körében.

Helyi édességek: Az Észak-Mariana-szigeteken különféle helyi édességek kaphatóak, amelyek közül a legnépszerűbbek a kókusz alapú édességek, például a latiya (kókuszpudding) és a buñelos (fritőzött kokoszgolyók).

Guamára jellemző kiegészítők: Az Észak-Mariana-szigetek mellett található Guam szigetén olyan jellegzetes kiegészítők kaphatóak, mint például a lepkecipők, a kikötőből készült táskák, a batikolás és a különféle bőráruk.

Az Észak-Mariana-szigeteken számos lehetőség áll rendelkezésre a turisták számára, akik ajándékot szeretnének vásárolni. Az ajándékok árai változóak lehetnek, és a helyi termékek általában drágábbak lehetnek, mint az Egyesült Államokban megszokott árak.

Közbiztonság

Az Észak-Mariana-szigetek általában biztonságos helynek számítanak a turisták számára, és a bűnözési arány alacsony. Azonban, mint mindenhol máshol a világon, a turisták az Észak-Mariana-szigeteken is figyelmesnek kell lenniük és óvatosnak kell maradniuk, különösen a nagyobb városokban és az éjszakai élet területein.

A közbiztonsági kockázatok közé tartozhat a zsebtolvajlás, az autólopás és a rablás, de az ilyen esetek elég ritkák. Az utazóknak érdemes figyelniük a személyes tárgyaikra, és érdemes kerülniük a magányos helyeket és az elhagyatott területeket, különösen éjszaka. Az utazóknak érdemes szem előtt tartaniuk, hogy az Észak-Mariana-szigeteken az alkoholfogyasztás korlátozott, és az ittas állapotban való viselkedés bűncselekménynek számít.

Egyéb hasznos információk

,, A szigeten nincs saját sörfőző, és szódát sem nagyon lehet kapni, eltekintve a szénsavas üdítőktől." forrás

Cunami és földrengés esetére szóló utasítás - S.V. fotója 

Saipan

Saipan a legnagyobb és legnépszerűbb sziget az Észak-Mariana-szigetek közül, és számos látnivaló és programlehetőség áll rendelkezésre a turisták számára. Néhány ajánlott látnivaló és program a következő:

Managaha-sziget: Ez a kis sziget a Saipan mellett található, és csodálatos strandjai és búvárkodási lehetőségei miatt nagyon népszerű a turisták körében.

Marpi: A Marpi egy érdekes történelmi helyszín, amely a második világháború idején fontos szerepet játszott. A helyszínen találhatók a japán őrség maradványai, a Bird Island kilátópontja és a Marpi Point Lookout, amely csodálatos kilátást nyújt az óceánra.

American Memorial Park: Ez a park a második világháborúban elhunyt amerikai katonáknak emléket állít, és múzeumot is tartalmaz, ahol az érdeklődők megismerhetik a sziget történelmét és kultúráját.

Scuba Diving: Saipan az egyik legnépszerűbb hely a búvárkodásra az egész Csendes-óceánban. A turisták számos búvárközpontot találnak a szigeten, amelyek különböző búvárkodási programokat kínálnak a kezdőktől a tapasztalt búvárokig.

Night Market: A Saipan Night Market a helyi kereskedők és éttermek által üzemeltetett piac, ahol a turisták a helyi ételeket és italokat kóstolhatják meg, és helyi kézműves termékeket is vásárolhatnak.

Obyan Beach: Ez a sziget egyik legnépszerűbb strandja, és csodálatos kilátást nyújt az óceánra. A homokos strand ideális a pihenésre, a napozásra és a strandolásra.

Ezek csak néhány ajánlott látnivaló és program a Saipan-szigeten. A szigeten számos egyéb lehetőség áll rendelkezésre a turisták számára, beleértve a helyi piacokat, éttermeket, boltokat és strandokat. A turisták széles választékot találnak, és a Saipan-sziget érdekes és szórakoztató helyszín lehet a vakációjuk számára.

S.V. fotója

Tinian-sziget

Tinian szigete a Csendes-óceánban, az Észak-Mariana-szigetek része. A szigetnek számos látnivalója és történelmi emléke van, amelyek közül néhány a következő:

Tinian West Field: A második világháború során a szigeten található Tinian West Field reptér volt a kiindulópontja az amerikai bombázóknak, amelyek ledobták az atombombát Hiroshimára és Nagaszakira. Ma a repülőtéren múzeum található, amely bemutatja a bombázók történetét és a sziget más hadtörténeti eseményeit.

Unemez Udden: Unemez Udden a sziget északi részén található, és a helyszín a Unesco világörökségi helyszínének nyilvánított Tinian találkozási helye volt. A helyszínnek nagy történelmi és kulturális jelentősége van, és a látogatók megtekinthetik a helyszínen található érdekes köveket és építményeket.

House of Taga: A House of Taga Tinian egyik legismertebb látnivalója. Az építmény egy kőből épült platform, amelyet a Chamorro őslakosok építettek. Az építmény jelentősége és célja vitatott, de számos elmélet létezik arról, hogy mire szolgált.

North Field: A North Field a Tinian West Field mellett egy másik fontos hadtörténeti helyszín a szigeten. A North Field volt a kiindulópontja a B-29 Superfortress bombázóknak, amelyek ledobták az atombombát Hiroshimára és Nagaszakira.

Tinian Beach: Tinian Beach egy gyönyörű homokos tengerpart a sziget keleti részén. A tengerpart nagyon népszerű a helyiek és a turisták körében is, és ideális hely a pihenésre és a strandolásra.

Tinian szigetének Unemez Udden helyszíne 2016-ban lett felvéve az UNESCO Világörökségi listájára. Ez a helyszín a sziget őslakos kultúrájával és hagyományaival kapcsolatos, és bemutatja az őslakos kultúra fontosságát és értékét a régió történelmében.

Egyéb látnivalók

Managaha-sziget - strand - B.T. fotója

Saipan szigetén, a Tapochau-hegyen a Jézus Krisztus szobor, ahonnan 360 fokos panoráma élvezhető keleten a Csendes-óceán felé, nyugaton a Filippínó-tenger irányába - B.T. fotója

Taga-ház - B.T. fotója

Történelem

Az Észak-Mariana-szigetek történelme gazdag és sokrétű. A szigeteket először a spanyol hódítók fedezték fel 1521-ben, de a terület csak az 1800-as évek végén került az Egyesült Államok irányítása alá, miután a spanyol-amerikai háborút követően az Egyesült Államok megszerezte a Fülöp-szigeteket és Guamot. A szigetek hivatalosan 1947-ben lettek az Egyesült Államok nemegy megszállt területei, majd 1978-ban autonóm területté váltak, és az Egyesült Államok által támogatott saját kormányzattal rendelkeznek.

Az Észak-Mariana-szigetek történelme szorosan kapcsolódik a második világháborúhoz. A szigetek jelentős szerepet játszottak a háborúban, mivel fontos stratégiai helyszínek voltak a Csendes-óceánon. Az 1944-ben zajló szörnyű csaták a szigeteken, amelyek során az amerikaiak és a japánok között harcok folytak, óriási veszteségeket okoztak mindkét oldalon.

,, Gyermekkorom első igencsak elgondolkodtató filmje a Szaipan utolsó asszonya című volt. Bemutatta azt a fanatizmust, ahogy az emberek viselkedtek az amerikaiak ostroma alatt és a sziget elfoglalása után. Azóta dokufilmekben is láttam a tömeges öngyilkolászást, tengerbebeugrásos módszerrel. Szóval, én innen ismerem Szaipant! " (i.t.)

Manapság

Az Észak-Mariana-szigetek jelenleg egy autonóm terület az Egyesült Államok alatt. Az autonómia azt jelenti, hogy a szigeteknek saját kormányzatuk és törvénykezési rendszerük van, és hogy nem tartoznak közvetlenül az Egyesült Államok egyik államához vagy területéhez. Az Észak-Mariana-szigetek gazdasága jórészt a turizmusra és a textiliparra épül.

Az Észak-Mariana-szigetek történelme számos kultúrát és hagyományt ötvöz, beleértve a spanyol, a japán és az amerikai kultúrát is. A szigeteken találhatóak olyan kulturális emlékek, mint a japán bunkerek és a második világháborús emlékművek, amelyek emlékeztetnek a szigetek fontos szerepére a háborúban. Az autonómia és az erős turizmusipar mellett a szigetek gazdag kultúrájukról és történelmükről ismertek, amelyeket az utazók felfedezhetnek a látogatásuk során.

,, Régen nagyon komoly textil ipar volt, ami mára totál elhalt. Rengeteg Filippínó bevándorló népesítette be a szigetet korábban, és manapság bangladesiek próbálnak az USA-ba bejutni a szigeten keresztül, mindenféle illegális módszerekkel.
Amelyek semmiben sem különböznek attól, ahogy sajnos sok magyar próbál boldogulást találni Hawaii-on. (2016)" forrás

B.T. fotója

A helyiekről

Az Észak-Mariana-szigeteken a lakosság nagyon változatos és sokszínű. A szigetek etnikai összetétele a következő:

Chamorro: A Chamorrok az Észak-Mariana-szigetek őslakói. A Chamorrok egy polinéz eredetű etnikai csoport, akik a szigeteken éltek, mielőtt az első európaiak megérkeztek volna. Ma a Chamorrok a szigetek lakosságának mintegy 37%-át teszik ki, és jelentős hatással voltak a szigetek kultúrájára és hagyományaira.

Fülöp-szigeteki: A Fülöp-szigeteki közösség a szigeteken a legnagyobb etnikai csoport, és a lakosság mintegy 33%-át teszik ki. A Fülöp-szigeteki bevándorlók főleg a textil- és a turisztikai iparban dolgoznak, és fontos szerepet játszanak a szigetek gazdaságában.

Ázsiai: Az ázsiaiak a szigeteken a harmadik legnagyobb etnikai csoportot képezik, és a lakosság mintegy 12%-át teszik ki. Ázsiai bevándorlók főleg Kínából, Koreából és Japánból érkeztek a szigetekre, és sokan közülük kisvállalkozásokat vezetnek a szigeteken.

Amerikai: Az amerikaiak a szigeteken kisebbséget képeznek, és a lakosság kevesebb mint 1%-át teszik ki. Az Egyesült Államok számára fontos szerepe van a szigetek gazdaságában, és sok amerikai állampolgár dolgozik a szigeteken.

A szigeteken élő embereknek sajátos hagyományaik és jellegzetes tulajdonságaik vannak. A Chamorrok például a szigetek őslakói és hagyományosan nagyon fontos szerepet játszanak a helyi kultúrában. A hagyományaik közé tartozik a hula tánc, a betlehemépítés és a fiesta, amelyek számos helyi szokást és ételeket tartalmaznak.

Az Észak-Mariana-szigeteken élő emberek általában barátságosak és vendégszeretőek, és a turisták általában kellemes és barátságos fogadtatásban részesülnek. A szigeteken található sok kis közösség és falu, amelyek megőrizték saját hagyományaikat és kultúrájukat.

Turista etikett

Az Észak-Mariana-szigetek a turisták számára kiváló hely, ahol a látogatók élvezhetik a trópusi klímát, a gyönyörű strandokat és az érdekes látnivalókat. Azonban, ahogy bármely más turisztikai célpont esetében, az utazóknak figyelembe kell venniük a helyi szokásokat és etikettet, hogy elkerüljék a kellemetlen helyzeteket és tiszteletben tartsák a szigetek kultúráját és embereit. Néhány fontos dolog, amit érdemes tudni a helyi viselkedési szabályokról az Észak-Mariana-szigeteken:

Tisztelet a helyi kultúra iránt: Fontos, hogy tiszteletben tartsuk a helyi kultúrát és hagyományokat. Például, ha betlehemépítést vagy fiesta-t tartanak, akkor érdemes megköszönni a meghívást és visszautasítani, ha nem tudunk részt venni.

Viselkedés a nyilvános helyeken: Az Észak-Mariana-szigeteken a nyilvános helyeken való viselkedésre is oda kell figyelni. Például az utcán nem szabad hangoskodni vagy a helyiekkel vitatkozni. A strandokon is érdemes megfontoltan viselkedni, és tiszteletben tartani a helyi öltözködési szokásokat.

Tisztelet az idősebbek iránt: A helyiek általában nagy tiszteletet tanúsítanak az idősebb emberek iránt. Fontos, hogy ne beszéljünk senkivel lenézően, tiszteletlenül. .

Tisztelet a vallás iránt: Az Észak-Mariana-szigeteken a katolicizmus a legelterjedtebb vallás. Fontos, hogy tiszteletben tartsuk a helyi vallási szokásokat, például ne zavarjuk meg a miséket vagy ne viseljünk túl rövid vagy kihívó ruhát a vallási helyszíneken.

A természetvédelem fontossága: A szigeteken élő állatok és növények sokfélesége sajátos és értékes, és érdemes tiszteletben tartani a természetet. Például nem ajánlott szemetelni vagy károsítani a természeti környezetet.

A drogok és az alkohol: Az Észak-Mariana-szigeteken szigorú törvények vonatkoznak a drogokra és az alkoholra. A drogokkal való visszaélés és az ittas vezetés tilos, és büntetést von maga után.

Olvasmányos linkek

Japán turista lányok pózolnak a Saipan-szigeten lévő Grotto (vízalatti mészkőbarlang) bejáratánál - S.V. fotója

Fotóegyveleg

Totál nyugi - B.T. fotója

j. m. fotója


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon

SZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes