ÚTIKRITIKA.HU / Antalya


IC Hotels Green Palace*****

Lényeg | Hol? | Tengerpart | Milyen? | Szobák | Szolgáltatások | Ellátás | Egyebek

Lényeg:

Nem egy szuper luxus hotel, de azért nyugodtan választható. Főként, hogy a visszajelzések nagy része inkább kedvező.
Közelebb áll a 4 csillagos kategóriához. Ha ennek tudatában dönt mellette valaki, akkor feltehetően nem is fog csalódni.
Az ár-érték arány a főszezonban nem a legjobb.
Az International Comfort szállodalánc legimpozánsabb tagjának titulálják a hotelt. Sokak szerint a hotel külcsíne nagyon vonzó, mások szerint elég jellegtelen az egész.
Családosoknak való a leginkább, mert nagyon gyermekbarát a hotel.

Hol?

Nagyon szép a táj arrafelé. Antalyának ez egy menő része. A gond leginkább abból van, hogy a városba taxival kell bejutni, és ez stresszes alkudozásokkal jár. Tehát kissé elszigetelt helyen van. A vásárlási lehetőségek sincsenek gyalogtávolságban. Van buszközlekedési lehetőség is.

Tengerpart:

Jól néz ki. Széles.

Milyen?

Igen nagy területen elhelyezkedő, nagy kapacitású hotel.
A hotel külső (erős túlzással) balinéznek titulált stílusa a belső terekben már nem nyer folytatást. A fogadótér tetszetős, tágas. Szép a társalgó rész is.
A kert szépen parkosított, tágas, nyugalmas, pihenésre alkalmas. Sok a napágy és a kitűnő medencék szélén is lehet árnyékos helyeket találni. Kellemes, hogy a gyerekek kellően elkülönített medencében zajonganak.

Szobák:

Ami elsősorban a standard szobákat illeti, némileg lelakottak, nagyon egyszerűek, jellegtelenek. Nincs különösebb jelentős hibájuk, csak inkább 4 csillagos nívót képviselnek és nem ötöst.
A fürdőszoba tisztasága kissé kérdőjeles. Néhány szobának rendkívül kicsi az erkélye.

Szolgáltatások:

A személyzet barátságos, segítőkész, de nem tűnik professzionálisnak (főként a pincérek). Az animátorok elég ügyesek.
A szoba szerviz elég lomhán működik.
Előfordul, hogy a szobában érződik az előző vendég cigizéseinek utószaga.
Egész jó a hamam (jellegzetes török gőzfürdő)

Ellátás:

A reggeli tán inkább 4 csillagos szint. A büféétkezések minősége nem csúcs, de a választék és a mennyiség impozáns.
Az a la carte étterem cölöpökön áll egy halastó felett. Békabrekegés dobja fel a hangulatot. Az ottani felszolgálók finoman szólva nem állnak a helyzet magaslatán. Nem finoman szólva: töketlenkednek.

Egyebek:

1. A prospektus szerint ez egy "balinéz stílusban kialakított" hotel. A kertben valóban van egy mesterséges tóra épített, facölöpökön álló étterem, banánpálmák koszorújában. A növényzet emlékeztet a trópusokra, de ettől még badarság erőltetetten Bali jellegzetes építészeti kultúráját mindezzel komolyan összefüggésbe hozni. Tény azonban, hogy vannak kis aranyos szobrok, amelyek némileg valóban megidézik Balit.
A hotel fogadótere, bárja inkább vegyes dekorációkkal és bútorral próbálja idevarázsolni a tropikus vidékek hangulatát. A bárban például elefántcsont dekoráció van. Csak remélni lehet, hogy utánzatról van szó.
2. A főszezonban itt is túlsúlyba kerülnek az oroszok.


2010.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Szlifka Ádám (Vista MOM) véleménye (2017):

"Nem tévedtek a névvel, valóban szemet gyönyörködtető kerttel rendelkezik a hotel. Lara viszonylatban a látottak közül az itteni kert- és medencevilág volt a legpazarabb. A hotel nagy területen helyezkedik el, egy kiadós séta volt lejutni a partra, amely a kis stég ellenére nagyon rendben van: beach bár, cabana, többféle nyugágy. Dísznövények és díszhalak társaságában elfogyasztott finom ebéd, bőséges kínálattal. Az ebédet szigorúan a nyitáskor kezdték, 6 perccel kezdés előtt el is küldtek. A személyzet csapnivaló volt, a látványkonyhás török lepényes pizzát készítő szakács akkor kezdte a munkát, mikor az ebéd is kezdődött. A pincérek sorozatban is eltűntek, miután kikérte a vendég az italát. Lara viszonylatban helytálló tehát itt is, hogy a kiváló épített környezet mellett a kiszolgáló személyzet gyenge.
A szobákat inkább 4*-ként kell kezelni (a berendezés színvonala szerint), a hotel egészét pedig gyenge 5*-nak. Én túlárazottnak tartom ezt a hotelt.
Kérhető tengerre néző szoba is, viszont számomra a főépület alacsonynak tűnt, illetve a parttól messze is van, tehát kérdőjelesnek tartom a felár megtérülését.
Most már Larán is megjelentek a bazárosak, de úgy láttam, hogy a repülőtér felé eső irányban, az üdülőövezetbe belépő oldalon találhatóak meg, az Adalya pedig Lara túlsó oldalán található. Taxizással Antalya óvárosa elérhető könnyedén."

A hotelre vonatkozó Vista ajánlat itt található. További információkért és/vagy foglalásért érdemes Ádámnak írni: adam.szlifka@vista.hu

« vissza

Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon