ÚTIKRITIKA.HU / Törökország


hirdetes


útikritikák


Török Riviéra - Belek - Regnum Carya Golf Resort*****

"A legjobb! Számítottam rá, hogy a legjobb lesz (a képek és az ár alapján), ez pedig be is bizonyosodott. Az egész koncepció, a közös terek, szobák, kertek, part mind kiváló. Mintegy ezer alkalmazottja van a hotelnek – mondta a menedzser a kérdésemre. Az eszközállomány állítólag 320 millió Euró. A Maxx Royal után itt a legszebb a lobby.

A 2016-os G20 találkozót a régióban rendezték, a tárgyalás része illetve Erdogan lakhelye a hotel volt. A találkozóra nagyon büszkék, a lobbyban márvány emlékmű hívja fel erre a figyelmet, illetve a menedzser kb. minden ötödik mondatában is elhangzott.

Maga a kialakítás nem olyan extra, mint például a Maxx Royalban, de a látnivaló, a prémium anyaghasználat, a villanegyed, a szobák mérete és kialakítása (fürdőszoba is) az összképben a legjobb hotelt adja.

Nagyon drága hely, de egy éjszaka tartózkodás után is belátható, hogy ár/érték arányban a helyén van.

Gyengéje: étkezde. Az étterem, az ételek választéka elmarad a hotel várt színvonalától. Van látványkonyha része, van bőséges választéka, de mégsem az a szint, melyet elvárnánk az egyéb részletek alapján.

A szoba hatalmas (Luxury szoba néven fut az alap és 50 m2), a gardrób egy külön szoba rész, a fürdőben pedig Bulgary-val kényeztetik az utast. A terasz is méretes, bár a berendezése inkább üressé teszi. A folyosón élő növényzet található egy-egy sarokban vagy a liftek mellett.

Visszatérő motívum a falevél: a lobbyban az infopult felett egy hatalmas falevél installáció van, ezt látni kell, nem leírható. A lifteknél ahogy vár az ember, egy falevél alakzaton áll, mely a négyes metró led csíkjának stílusában, de zölden villog, ha érkezik a lift. Tehát három liftből, ha a jobb szélső érkezik, akkor a jobb oldali lift előtti, földbe épített led falevél villog.

Kaptam kísérő személyzetet a szobámig, ez csak a Rixosban fordult elő. A személyzet is a Regnumban volt a legprofibb, ha csak pár másodpercre is bámészkodott az ember, rögtön segíteni akartak útba igazítani. A belső tereknél a sötét szín dominál, de nem kopottan vagy nyomasztóan, hanem kifejezetten elegánsan. Ez a stílus az étkezdében és a szobákban is visszaköszön.

A kert nagyon látványos, bármelyik (olasz, francia) kastélyparkkal felveszi a versenyt. A hotel partja visszafogott, akárcsak a stég. A főépülettől a parkon át a partra vezető út annyi gondozott és igényes csodát tartogat, hogy felfogni is nehéz. A tengerparton egyiptomi import homokban taposhat a látogató.

Voltunk a 3500 m2 nagyságú (nem elírás) Crown villában is. Már a kinyitásával is igen nagy gondok voltak, láthatóan bár tisztán tartott, nem sokat használják. Csak a terasza nagyobb volt, mint máshol a lakosztályok teljes területe (első lakója Erdogan volt).

Összefoglalva azt mondom a Regnum-ról, hogy egy-egy részlete megfog, az összkép nagyon harmonikus, nem tudok olyan másik helyet mondani az út alatt, amely jobb lenne."

Szlifka Ádám (Vista MOM) vélménye, 2017. június

Mennyibe kerül? Íme itt a 29 éves, igazmondó Vista ajánlata. Foglalni lehet pl. Szlifka Ádámnál, aki írt róla: adam.szlifka@vista.hu

« visszaRepülőjegyek Isztambulba Repülőjegyek Isztambulba
Olcsó repülőjegyek Isztambulba a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes