ÚTIKRITIKA.HU / Aranyhomok


Hotel Gradina 3cs - vélemény

Bulgária - Aranyhomok - Gradina Hotel***

Lényeg:

Bolgár tengerparti 3 csillagos kategóriában megfelel az átlagnak. Elfogadható méretűek a szobák, és a tisztaság rendben van. Az ellátás választéka és minősége közepes, tűrhető. Teljesen felesleges és értelmetlen ezen-azon morogni a hotelben, ha már takarékos megoldásként szerény kategóriájú hotelt választottunk. Tárgyilagosan megállapítható, hogy a helyi viszonyok között az ár-érték arány nem rossz.
Gyerekbarát hotel.

Hol?

Várna felöl jövet az egyik első hotel. Az Aranyhomok elején (szélén) található egy zsákutcában, kellemes, parkos környéken. Ez előnyt is jelenthetne, mert nagyobb a nyugalom.
Van a szomszédságban valami karaoke hely, és onnan éjjel jön a zaj.
Dombmagaslaton van. Az Aranyhomok üdülőtelep éttermei, bárjai, boltjai kb. 5 perces sétatávolságra vannak (kb.450 méter).
A diszkók nem túl nagy távolságra vannak, azaz kapatos állapotban hamar visszalehet jutni a szobába. (Az éjszakai élet gyakori jelenségei a mulató zónában a legrégebbi mesterséget űző könnyűvérű pillangók.)
A Várnába buszozás egy óra. A hotelhez nagyon közel van a buszmegálló.

Tengerpart:

A strand a hoteltől kb. 400-500 méterre van. (Korrektebb nem légvonalban megadni a távolságokat….) A választott útvonal és az erőnlét függvényében 8-15 perc kb. a gyaloglás, vagy lépcsőzés. Nem vészes. Egy másik hotel (Rivera) területén át is vezet út.
Csodás a homokos part, és szép türkizkék a víz. A part kissé algás itt-ott.
Pár percnyi gyaloglással kissé odébb van az a partszakasz, ahol (főszezonban) a fiatalok gyülekeznek.

Milyen?

Jellegtelen, 9 emeletes betonépület, de nem rémes. Csak olyan átlagos, kelet-európaias. Vannak arrafelé szörnyűbb hotelmonstrumok. Belül a hotel viszonylag jól karbantartott, és ez a lényeg.
A recepció az első emeleten van.
A csak a 4. emelettől működő lift pici és lomha. Érkezéskor jó esetben van segítség a koffereknek – mondjuk - a harmadikig való felcipeléséhez. Sokat kell amúgy is lépcsőzni. A folyosók sötétek és szűkek.
Van egy nagyon kis szabadtéri medence. Inkább csak pancsolásra alkalmas. (Mégis van úszómester.) Nem túl gusztusos. A környékén (főszezonban) egész nap techno zenét bömböltetnek.
Van a hotel területén egy kis játszótér.
A vendégkörben sok az orosz és a lengyel. Júliusban és augusztusban sok a bulizós fiatal, más hónapokban inkább családok és nyuggerek.

Szobák:

Egyszerű, tűrhető méretű és nagyon alapszinten felszerelt szobák. Tüntet az elavultság, a középszerűség. Látszik, hogy a bútorokat olcsón szerezték be. A szobatextíliák nem túl igényesek, a tapétás fal nem igazán ízléses. Nem teljesen kellemetlenek, de semmi egyediség. A fürdőszobában a tál hiányában a zuhanyozásnál könnyen úszik minden. Hajszárítót ne keressünk, inkább vigyünk. (Vízforraló sincs a szobákban).
A padlószőnyeg kissé megviselt, foltok itt-ott. A nyílászárók elég rossz állapotban vannak. Olyan igazán kelet-európaias.
Érdemes minél magasabb emeletre kérni a szobát a részleges tengerparti kilátás miatt. A balkonról 2-3 szomszédos szobába is belátni. Nincs kellő privát szféra. Sokan cigiznek a balkonokon és a füst zavarhatja a nemdohányzókat.
A takarítás, a törölközők cseréje alapvetően rendben megy. Igazán alapos takarításra azért nem szánnak kellő időt.
A családi szoba egy légteres.

Szolgáltatások:

A személyzet egy része igyekvő, barátságos a maga módján. A recepción dolgozó fiatalok azonban elég unott pofával dolgoznak.
Ingyenes a wifi és jól működik, még a 8. emeleten is.

Ellátás:

A svédasztalos étkezés nem túlzottan bőséges. Inkább egysíkú és íztelen. (Szinte soha nincs igazán friss kenyér, vagy péksütemény.). A reggeli azért elfogadható.
Van mód félpanziós megoldásra is. Többek szerint érdemesebb a hotelen kívül étkezni. Vannak egész jó éttermek. (A kiszolgálás általában nem mondható odaadónak.)

Egyebek:

Állítólag sok bolgár alkalmazott csak havi 180-200 eurót keres nettó. Többen ezzel magyarázzák, hogy a szolgáltatásokban dolgozók többnyire nem
mosolygósak. De lehet, hogy csupán senki nem tanítja meg őket jól szolgáltatni.
A hotelben nagyon erős biztonsági intézkedések, beleértve, hogy szinte minden be van kamerázva, természetesen a szobák belsején kívül.

2017. június 30.

Itt lehet a hotelre vonatkozó ajánlatot nézni és foglalni.

« vissza

Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon