ÚTIKRITIKA.HU / Havanna


Nacional de Cuba *****

Kuba – Havanna – Hotel National*****

Lényeg:
A kubai hotelvilág ,,Nagyasszonya”, tulajdonképpen nemzeti kincs, műemlék, önmagában véve egy turista látványosság. Benne lakni különleges élmény. Szép, régi szálloda, ami azért privilegizált helyzetével visszaélve engedi, hogy szobái ne legyenek a legjobb állapotban és a legalaposabb tisztaságban. Mégis áthatja az egész hotelt a múlt század harmincas, negyvenes éveinek emlékvilága, a hajdani polgárias, amerikaias világ karibi eleganciája.
Az ár-érték arány kérdőjeles. Nem a színvonalas, a szolgáltatást fizetjük meg elég drágán, hanem a menő feelinget, ami garantált.

Hol?
Totál látványos helyen van, a tengerparti sétány, a Malecon mentén. Jó kiindulópont Havanna felfedezéséhez.
Repülőtéri transzfer kb. 30 perc. Taxi: 30 CUC (kb. 8200 forint).

Milyen?
Hagyományokban baromi gazdag, tiszteletet parancsoló látványosság.
A fogadótér, a liftek időutazásba segítenek. A lift mutatójától e sorok írója lehidalt. Régi képek a falon. Valósággal egy múzeumban lakunk. Méltóságteljes nagy teraszok.

Szobák:

A szobák kicsik. A berendezés hitelesen kubaias, mármint a Castro előtti időszakot idézve.
Az amúgy patinás szobákban érződik a nyirkosság, a régiségéből adódó valamicske áporodott szag. Amúgy a tisztaságra nagyon ügyelnek.

Szolgáltatások:

A hajdani kapitalista úri világ díszletei között a hanyag kubai kommunista vircsaft érződik a szolgáltatásokban. A hajdani vendéglátós profizmust képtelenek megjeleníteni, mert annyira más a hotel körüli kubai valóság. Ez a kontraszt lehet kicsit idegesítő, de akár zamatosan érdekes is, ha éppen úgy akarjuk.
A szobákban is ingyenes a wifi.

Ellátás:


A reggeli valóban 5 csillagos. 10-ig kell megreggelizni. Az italok elég drágák. Egy sima alkoholmentes Pina Colada 6 CUC, azaz kb. 1700 forint. (Máshol harmad ennyi). A légkört kell megfizetni, nem az itókát. Erre rendelkezésre áll a hotelen belül egy csomó bár.
2017. június 7.


FOTÓK

« vissza

Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


Repülőjegyek Havannába Repülőjegyek Havannába
Olcsó repülőjegyek Havannába a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS