ÚTIKRITIKA.HU / Havanna


Presidente****

Kuba – Havanna – Hotel Presidente****
(Hivatalos nevén: Hotel Roc Presidente)
Lényeg:
A szobák nincsenek felújított állapotban, viszont a tisztaság teljesen rendben van. Ha a hotelbe csak éjszaka akarunk időzni, akkor gyengeségei lazán tolerálhatóak, főleg ha csupán néhány éjszakát maradunk.
Havannai viszonylatban ez nem egy rossz hotel. A gyengeségeket csak azért emeljük ki, mert jobb lélekben felkészülni az ilyesmikre. de hát nem azért van Kubában kommunista rendszer, hogy minden tökéletes legyen. A honlapunk a Kubába utazóknak a szájába rágja, hogy az időutazás roppant izgalmas, érdekes, de be kell vállalni az ottani rendszer sikertelenségéből adódó kényelmetlenségeket! Valamit valamiért. Megéri.
Hol?
Eléggé elszigetelt helyen található, Havanna peremén, a Vedado negyedben, ami egyáltalán nem külvárosi jellegű. Viszont a hotel előtt közvetlen húzódó hosszú parti sétányon (Malecon) esténként érdekes az emberforgatag. benyomásokat szerezhetünk a havannai emberekről.
A hoteltől gyalogtávolságra van néhány bár és étterem.
Havanna központjába gyalog kb. 30-45 perc alatt tudunk eljutni. Taxival ez a táv alig 10 perc. A korrekt taxi viteldíj a hotelből a centrumba 9-11 CUC (kb. 2700 forint), éjszaka 12-15 CUC (3500 forint körül).
Strand:
Milyen?
Régi hotel. A hotel külseje és a fogadótér eleganciája alapján sokat remél az érkező a szobák vonatkozásában is, de a kellemes meglepetés többnyire elmarad.
Szobák:
Érzi az ember, hogy a hotel és a szobák régen elegánsnak számítottak, de elment az idő felettük. A berendezés hagyományos, magyarul: régimódi.
Az ablakok hangszigetelése gyenge, s emiatt az éjszakai alvás nyugalmát zavarhatják az utcai zajok.
Szolgáltatások:
A recepciósok közönyösek, a pincérek lomhák.
Ellátás:
A reggeli választéka elfogadható. A minőség közepes. A reggeliztetés szervezettsége gyenge. Az étkezőterem elég szűk a vendéglétszámhoz képest.
2017. június 7.

« vissza

Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


Repülőjegyek Havannába Repülőjegyek Havannába
Olcsó repülőjegyek Havannába a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS