ÚTIKRITIKA.HU / Havanna


Saratoga Boutique Hotel*****

Hol? | Milyen? | Szobák | Szolgáltatások | Ellátás | Hasznos tanácsok

Hol?

Az Óvárosban a Capitolium épületével éppen szemben van a hotel. Éppen a közelében van egy körforgalmi csomópont s emiatt elég zajos a közvetlen környék. Errefelé van a Kínai Negyed, ahol bizony felesleges túl sok ferdeszemű lakost keresni.

Milyen?

Nagyon szép, de elég magas árfekvésű, korszerű, és luxus jellegű hotel. Népszerű a szálloda a kiváló elhelyezkedése, az egyedisége, különlegessége miatt és így nem könnyű a kívánt időben kívánt szobakategóriát foglalni.

Városlátogatók számára igazi minőségi oázis, eltekintve attól, hogy központi elhelyezkedése miatt a csend nem garantálható. A tetőszinten lévő medence szuper a város panorámájával és a Capitolium látványával. Hotelek kiválasztásában ínyencek szerint ez Havanna legjobb szállodája. Lehet, hogy ez nem így van, de valóban a kubai főváros egyik legegyedibb szálláshelye, amely erősen más jellegű, mint a neves helyi nagyhotelek. Tehát a hotel elsősorban ínyenceknek, kifinomult ízlésűeknek való. Megfelel egy erős európai 4 csillagos hotel szintjének, de kubai körülmények között az 5 csillagos besorolás érthető.

A szálloda belseje felújított. Minden ápolt és tiszta. Olyan palotai, elegáns jellege van, s mégis van meghitt hangulata. A részleteket illetően sok a rafináltan finom és érdekes belső építészeti megoldás. Azt érzékeltetik, hogy milyen volt az épület hangulata a város fénykorában (régen volt). A korszerűség párosul a történelmi légkörrel. Az épületben időztek a régi-régi időkben a havannai irodalmi és művészeti élet nagyságai. Csodás a 8. emeleti tetőteraszon lévő medence. Onnan lehet nézni a napfelkeltéket és naplementéket, és bámulatos Havanna panorámája. Kár, hogy 18 óra táján már kitessékelik a vendéget a medencéből.

Szobák

Többnyire inkább lakosztályoknak nevezhetők. Van közöttük kétszintes is. A szoba ajtajának kinyitásakor zenei kísérettel lehet bemenni. Egyértelműen érdemes minél magasabb emeleti szintre kérni a szobát, mert a környék forgalmi és egyéb zajai erősebben érintik az alsóbb elemetek szobáit. Az első emeleti szobákat különösképpen jobb elkerülni. A szobák luxuskivitelűek és sok luxus jellegű megoldás is megtapasztalható (baldachinos ágyak, esőerdős zuhanyozó stb.) A legolcsóbb szobák (Standard) azért nem annyira nagy számok, elég komorak, sötétek. De a fürdőszobák még ezekben is gyönyörűségesek. A takarítás rendben van, de nem érdemes németes alaposságot elvárni.

Szolgáltatások

Elég lomhán szolgáltatnak, azaz e téren az 5 csillag nem igazán igazolható. Pedig a személyzet előzékeny, igyekvő, csak hát a kubai beidegződések nem kedveznek a luxus elvárásoknak való megfelelésnek. (Szeretnek saját zsebre is dolgozni, a vendég recepciós számlájára való kiterhelés elkerülésével.) Többen panaszkodtak, hogy a mini bár fogyasztás olyan tételeit próbálták rájuk terhelni, amit nem is fogyasztottak el. A kiköltözéskor előfordul, hogy így némileg megalázó helyzetbe hozzák a luxus hotelt választó, nem keveset fizető vendéget.

Ellátás

A reggelizés egy földszinti étteremben zajlik. A reggeli tartalmas és nagyon minőségi, különösen a trópusi gyümölcsök felhozatala révén. Az éttermi kiszolgálás terén még nem sikerült nekik elérni az 5 csillagos szintet. Az étterem ár-érték arányban rossz. Drága és ehhez képest azért nem annyira jó. Az éttermi konyha nyilván küszködik azzal, hogy Kubában nem könnyű minőségi alapanyagokat beszerezni minőségi étkek elkészítéséhez.

Hasznos tanácsok

  1. Nem érdemes a hotel személyzetének ajánlásait kérni éttermek vonatkozásában.
  2. Ugyancsak nem érdemes a hotelben váltani pénzt!!!
  3. A népek közötti barátságot fekvő helyzetben is ápolni kész, helyi illetőségű, alkalmi hölgyvendéget a külföldi hotellakó csak abban az esetben fogadhat a szobájában, ha 70 dollár körüli összeggel hajlandó hozzájárulni a recepción dolgozók anyagi helyzetének javításához.

2012. szeptember 3.


FOTÓK

« vissza

Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


Repülőjegyek Havannába Repülőjegyek Havannába
Olcsó repülőjegyek Havannába a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS