ÚTIKRITIKA.HU / Havanna


Iberostar Parque Central Hotel*****

Hol? | Milyen? | Szobák | Szolgáltatások | Ellátás

Hol?

Az óvárosban (Habana Vieja), néhány perc gyalogtávolságra van a Capitolio-tól (a forradalom előtti parlament épület). Számos turistalátványosság könnyen gyalog elérhető. A hotel előtt mindig annak taxik (mind normál, mint oldtimer-ek). A lovas kocsi is előáll, ha kell (alkudozásnál a hallott összeg felét kell megcélozni.) Még késő este, éjféltájban is biztonságos sétálni a hotel környékén, a park táján. (Van azért kissé odébb a Centro Habana negyedben egy-két rázós utcaszakasz, de csak sötétedés után.) A hotellel szemben van egy másik, az Inglaterra. Állítólag annak a tetőteraszán a legjobb a mojito egész Havannában.

Milyen?

Sokak szerint Havanna legjobb hotelje, bár nincs nyilván olyan történelmi levegője, mint a Nacional-nak. Jószerével nincsenek egyáltalán panaszok. Egy magyar utazó szerint európai 5 csillagnak felel meg. A szobák tágasak, tiszták. Nagy előnye, hogy kifejezetten praktikus helyen van Havanna felfedezéséhez. A 9 emeletes, 200 szobás hotel kívülről egyszerűen csak jól néz ki, de belül egyenesen pazar. Belső építészetileg is izgalmas. A fogadótér különösen szép. Világos és barátságos. Van egy-két utazó, aki szerint nem annyira hangulatos. A 9. emeleti tetőn van egy kicsi, sekély, de kellemes medence, meg pezsgőfürdő. Panoráma nyílik onnan a Capitolio-ra (A Fehér Ház-ra hasonlít). Az ottani bár koktéljait érdemes kipróbálni.

Szobák

Igen tágasak és teljesen tiszták. Kár, hogy szőnyegpadlós, mert ott elkerülhetetlen, hogy ne legyenek foltok. A fürdőszoba szuper. (Testápolót nem készítenek be, azaz jobb eleve vinni.) Jó a hangszigetelés. A mellékutcára nyíló szobák egy részéből egy leendő szomszédos hotel építkezését lehet látni, s ez nyilván nem a legszebb panoráma. Ha a vendég nappal nincs a hotelben, akkor az építkezés zaját úgysem hallja. A belső udvarra néző szobák tán nyugisabbak, s még az ablakot is kilehet akár nyitni éjszakára.

Szolgáltatások

A személyzet segítőkész, fess, de elég feszes, kissé kimért és komoly ábrázatú is. Az idegennyelvtudásuk kiváló. Az angol nem gond. Persze itt is tapasztalható némileg a kubai-karibi lassúság. A 8. emeleten van egy edzőterem. Van Internet, de nagyon lomha.

Ellátás

A főétteremben a büféreggeli és –vacsora remek, az európai szabványoknak megfelelő. A vacsoránál néha van élőzene. Többek szerint a hotel étterme az egyik legjobb Havannában, bár nyilván nem olyan hangulatos, mint egy pici, hitelesebben kubai vendéglő.

2012. szeptember 3.


FOTÓK

« vissza

Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


Repülőjegyek Havannába Repülőjegyek Havannába
Olcsó repülőjegyek Havannába a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS