ÚTIKRITIKA.HU / Havanna


Plaza Hotel****

Hol? | Milyen? | Szobák | Szolgáltatások | Ellátás | Árak

Hol?

A szálloda a történelmi város központjában helyezkedik el. Közelében számos nevezetesség található, mint például a Havanna Színház, a Capitolio, a Szépművészeti Múzeum és a régi Elnöki Palota. 500 méterre van a Capitolium. Két főút közvetlen közelében van, azaz forgalmi zaj van bőven. A környékbeli bárokban vigyázni kell, mert próbálják átvágni a tájékozatlan turistát.

Milyen?

A szálloda azoknak ajánlható, akiknek a szobaár kellően vonzó (úgy ítélik meg, hogy az ár-érték arány előnyös) és hajlandók tudomásul venni az értékelésünkben vázolt valóságot. A hotelről sok negatív vendégvélemény olvasható a világhálón, talán emiatt is kénytelenek viszonylag olcsóbb árakkal dolgozni. Elsősorban a szobák lepukkantságára és a hotel általános állapotára és légkörére panaszkodnak. Mégis miért ajánljuk? Mert vannak olyan utazók, akik rövid városlátogatás esetén nem akadékoskodnak az elszállásolás részleteit illetően, ha a hotel jó helyen van és éppen megfelelő árszintje. Márpedig a La Plaza nagyon központi helyen van. Amúgy egy 20. század elején épült hotelről van szó, amire nyilván az utóbbi évtizedekben nem tudtak sokat költeni. Finnyásaknak semmiképpen sem ajánljuk. A szobák tágasak, a reggeli elfogadható. Az ár/érték arány megfelelő.

Egyébként történelmi légkörű építmény. Nagyon dekoratív a fogadótér, sokkal jobb színvonalat ígér, mint, amit a szobák végül is nyújtani tudnak. Szép a kilátás a reggeliző teremből.

Szobák

Mindenképpen negyedik emeleti szobát kell kérni, mert azok jobbak, szebben néznek ki és higiénikusabbak, mint a lejjebb lévők! A hotel utcai oldalán lévő szobákba éjjel nappal bejönnek a külső zajok, és nyugalom egyáltalán nem biztosított. A belső udvarra néző szobák valamivel nyugisabbak, de elég lélektelen a látvány. A szobákban elég erős a dohszag. A bútorzat elég csúnya. A higiéniai állapotok elég gyengék. A takarítás felületes. A portalanítás szükségességét nem ismerik. A fürdőszoba elég elnyűtt állapotú. A szobákban a légtechnika (úgy ahogy) működik, de nagyon zajosan. A légkondicionált szobák fürdőszobával, hajszárítóval, telefonnal, kábeltévével, minibárral és balkonnal rendelkeznek. Széf bérelhető.

Szolgáltatások

Van, aki szerint a személyzet mindennel (főleg csencseléssel) és mindenkivel foglalkozik, kivéve a vendégekkel.

Szolgáltatások: étterem, bár, kávézó, konferenciaterem, internet, szobaszerviz, mosoda, gyermekmegőrző, autóbérlés, pénzváltó.

Ellátás

Elég jó és tartalmas a reggeli.

Árak

USD/fő/éj,
reggelivel
nov. 1-30., jan. 3. - márc. 31. dec. 1-21. dec. 22. - jan. 2.
Kétágyas szobában 59 46 79

Gyermekkedvezmény:

  • 0-2 éves korig ingyenes
  • 2-12 éves korig 50%

2012. szeptember 3.


FOTÓK

« vissza

Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


Repülőjegyek Havannába Repülőjegyek Havannába
Olcsó repülőjegyek Havannába a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS