ÚTIKRITIKA.HU / Havanna


Inglaterra ***

Hol? | Milyen? | Szobák | Szolgáltatások | Ellátás

Hol?

Ideális helyen az igazi Havanna-érzés felszippantásához. A szálloda teraszán a 2 dolláros mojito lassú ízlelgetése közben a látogató bámulhatja a Central parkban pletykáló havannai bácsikák sokaságát. A bennfentes tudja, hogy teraszon a belső asztalsorhoz érdemesebb ülni, hogy kevésbé tegye ki magát az ember a kolduló, lejmoló helyieknek. A külföldi férfiemberek iránt megkülönböztetett figyelmet szentel néhány utcai pillangó.

Közel a gyönyörű neobarokk Gran Teatro (Nagyszínház), meg a washingtoni mintára épült Capitolio. Errefelé éjszaka javasoltabb inkább elkerülni a mellékutcákat. Bár itt erős rendőrállam uralkodik, de azért pitiáner szintű bűnözés errefelé is van. Taxira nincs szükség, hiszen mindenhová eljut az ember gyalogszerrel. De ha mégis: a tengerparthoz közelebb eső Vedado taxival 5 dollár. A reptér 20 kilométer (taxival 25 dollár).

Milyen?

Aki a havannai tengerparti korzó, a Malecon bűvköréhez akar közel lenni, annak ez nem jó. A hotel nem a tengerparton van. Nem ajánljuk luxusra vágyóknak, finnyásaknak, ajánljuk viszont olyanoknak, akik nyitottabbak az igazi Havanna megismerése iránt, mert az óváros a hiteles Havanna. A kubai főváros legrégebbi hotelje és ebből adódnak előnyei (bája, patinája, stílusossága) és hátrányai is (a szobák némi elnyűttsége). Lényeges, hogy a szobák tiszták, tágasak. A hotel szobái között akadnak lényeges minőségi különbségek! A vendégvisszajelzések azt tükrözik, hogy fele-fele arányban vannak az elégedettek és a csalódottak. A hotel elhelyezkedésével viszont mindenki elégedett.

Havanna legrégebbi szállodája: 1875-ben építették, és nemzeti műemléknek nyilvánították, a kubai kulturális örökség részeként. Szép kívülről. A neoklasszikus homlokzatú hotelnek 83 szobája van. Medencéjük nincs. Jobb időket megélt a Hotel Inglaterra. Itt-ott 4 csillagosnak jelölik más utazási irodák. Nálunk erős 3 csillagosként van feltüntetve. Maradjunk ennél.

Szobák

Miközben van olyan szoba, amelynek 2 balkonja is van, vannak olyanok is, amelyeknek nincs, sőt ezeknek ablaka sincs! Balkonos szobát kell kérni! A hotelben minden patinás, elegáns a szobák kivételével. Arra már kevesebbet költöttek. Azaz ott is érzékelhető, hogy jobb időket is megéltek a falak, de az elhasználódás nyomai is egyértelműek. A fürdőszoba csempéi nincsenek a legjobb állapotban. A TV készülékek picik és a képminőség elég gyatra. A szobák elég sötétek, némileg dohosak, a szálloda belső és külső részéről intenzívek a zajok este, kora éjszaka. A tetőteraszon élőzenés vigadás van.

Szolgáltatások

A személyzet figyelmes, barátságos.

Ellátás

Viszont nagyon jó, tartalmas a reggeli, meleg ételekkel is szolgálva. Van elég friss gyümölcs is. A nálunk és a legtöbb helyen papayaként ismert trópusi gyümölcsöt itt ajánlatosabb Fruta Bombának nevezni. Ugyanis a papaya Kubában a nők intim testrészét jelöli a szlengben, és egyben szitokszóként is alkalmazzák.

2012. szeptember 3.


FOTÓK

« vissza

Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


Repülőjegyek Havannába Repülőjegyek Havannába
Olcsó repülőjegyek Havannába a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS