ÚTIKRITIKA.HU / KUala Lumpur időjárása hónaponként


hirdetes

útikritikák


KUala Lumpur időjárása hónaponként

Kuala Lumpur időjárása januárban|Kuala Lumpur időjárása februárban| Kuala Lumpur időjárása márciusban|

Februári, másfél órás, késő délutáni eső Kuala Lumpurban - Kriszta fotója

Kuala Lumpur időjárása januárban

Január Kuala Lumpurban az év legcsapadékosabb hónapjának számít, és az időjárás általában nedves és párás. Az átlagos hőmérséklet napközben kb. 31-32 Celsius-fok, éjszakánként pedig kb. 22-23 Celsius-fok körül mozog. Az esőzések gyakran előfordulnak, és általában rövid, de intenzív záporok formájában érkeznek, amelyek általában délután vagy este fordulnak elő.

Az időjárási viszonyok azonban változóak lehetnek, és az előforduló esőzések mennyisége is változhat. A város levegője gyakran párás és nedves, így a látogatók érzékelhetik az intenzív hőséget és páratartalmat. Az időjárás miatt ajánlott könnyű, pamut anyagú ruházatot viselni, és kényelmes cipőt hordani a város felfedezése során.

Bár a január Kuala Lumpurban esős és párás, még mindig számos látnivaló és tevékenység van, amelyeket élvezhetnek a látogatók. A városban számos bevásárlóközpont, múzeum, park és templom található, amelyeket érdemes felfedezni. Emellett a városban számos gasztronómiai élményt is találni lehet, beleértve a híres utcai ételeket és az éttermek kínálatát is.

Kuala Lumpur időjárása februárban

,, Nem nagyon esős a február, de picit igen (és nem mindennap). valamiért jellemzően délután szokott esni az eső. Ennek figyelembevételével kell elosztogatni a szabadtéri és a fedett területű programokat.

Ne esernyőt vigyetek, mert az ott szokásos heves zuhatagban az nem tart ki. Inkább valami könnyű esőkabát kell, ami azért a nagy melegben belül nem fűt nekünk túlságosan.

kr

Speciel a főváros éghajlatában a június mellett a február a viszonylag legkevésbé csapadékos hónap. (Az október és a november jóval esősebb.)

Napsütés van bőven. A magas páratartalomhoz (84% körül) 1-2 nap után hozzá lehet szokni.

Nappal 30-32 fok körüli a meleg, este ez lemegy 26 körülre. Idén gyakran volt 34-35 fok, ami azért már hőségnek nevezhető. Amúgy Kuala Lumpurban egész évben kb. ilyen a hőmérséklet.

A Petronas-ikertorony meglátogatása nagyon ajánlott, de ügyesen kell időzíteni, mert ha nincs eső, akkor még lehet felhős ég, ami mellett nem érdemes felmenni (főleg, hogy költséges is).

Amire még figyelni kell egy ilyen trópusi, ugyanakkor modern nagyvárosban az a légkondi. Szeretik nagyon hidegre szabályozni, és a hőségből a hidegbe való bemeneteltől könnyen megfázhatunk.

Szóval a programozásoknál ruházatilag egyszerre kell felkészülni a kinti hőségre (könnyű pamut cucc), a délutáni esőre és a fedett helyeken lévő hűvösre.

Kuala Lumpur élvezetes város, akármilyen komplikált is az időjárás. Az esők valahogy hitelesek egy trópusi miliőben. (Úti kritikus, 2017)

Kuala Lumpur időjárása márciusban

Március Kuala Lumpurban az év egyik legjobb hónapja az időjárás szempontjából, és az idő általában kellemesen meleg és száraz. Az átlagos nappali hőmérséklet kb. 33-34 Celsius-fok, míg az éjszakai hőmérséklet kb. 23-24 Celsius-fok körül mozog. Az esőzések száma jelentősen csökken, és az eső általában csak rövid záporok formájában fordulhat elő.

Az időjárás a látogatók számára ideális a város felfedezéséhez, és számos látnivaló és tevékenység van, amelyeket élvezhetnek a látogatók. A városban található számos templom, múzeum, park és bevásárlóközpont, amelyeket érdemes felfedezni, és a számos étteremben lehetőség van a híres maláj és nemzetközi ételek kipróbálására.

A kellemes időjárás miatt érdemes könnyű és kényelmes ruházatot viselni, és a város felfedezése során kényelmes cipőt választani. Azonban érdemes figyelni a magas UV-sugárzásra, és használni napvédő krémet vagy sapkát a napsütés elleni védelem érdekében.


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


Repülőjegyek Kuala Lumpurba Repülőjegyek Kuala Lumpurba
Olcsó repülőjegyek Kuala Lumpurba a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes