ÚTIKRITIKA.HU / Malajzia


hirdetes


útikritikák


Malajzia

Repülőjegy | Szállásválasztás | Úti okmányok | Fotóegyveleg

.

Tioman szigete - r.m. fotója

Repülőjegy és repülés

  • Malajzia fővárosába, Kuala Lumpurba Budapestről 1 átszállással könnyen el tudunk jutni. Íme a lehetőségek: Ajánlatok
  • Számos neves légitársaság üzemeltet járatokat az ázsiai országba, úgy mint a Qatar, a Lufthansa, KLM. A Qatar járatával dohai átszállással közel 230.000,-Ft-ért, a KLM járatával amszterdami átszállással 203.000,-Ft-ért repülhetünk.
  • Bécsi indulással az árak, átszállópontok hasonlóak. Az aktuális akciókat böngészve a repülőjegyet érdemes előre online lefoglalni.
  • Már egyenesen tudunk budapesti indulással foglalni Penangba is.

Thaiföldről szárazföldön

Szállásválasztás

A malajziai turista főszezonokban nehéz jutányos áron szállodát foglalni, sokszor egyáltalán szabad szobát találni. Az egyik főszezon a karácsonytól január végégig tartó időszak. Ha a kínai újév vagy a valamelyik muzulmán ünnep is erre az időszakra esik, akkor pláne tele vannak a szállodák. Nagyon fontos előre megnézni, mikor van a kínai újév, mert  abban az időben a város megtelik és megbénu. lMájus közepe és június vége között Szingapúr iskolai szünete miatt magasak a hotelárak, mert a szomszédos városállamból ilyenkor rengeteg család megy nyaralni Malajziába. Június és szeptember között a közel-keleti országokból a nyári hőség miatt áradnak nagy számban családok Malajziába. Ha mindezeket figyelembe vesszük, akkor szeptember és karácsony között lehet a leginkább elkerülni a turista tömegeket, ami egyben azt is jelentheti, hogy könnyebb szállást találni, akár vonzó áron is. Ezen a linken találja a legjobb hotelfoglalásokat. Amire ezzel kapcsomaltban nagyon kell figyelni: nem biztos, hogy a legjobb árú szállás a legjobb környéken van.

Malajziában 2017. szeptembertől bevezetik az idegenforgalmi adót a szállodákban. 10 RM/szoba/éj (kb. 2,5 USD) összeget fognak kérni az utasoktól, hotel kategóriától függetlenül.

Úti okmányok, útlevél, vízum

Nem kell vízum magyar állampolgároknak, ha egybefüggően 90 napnál nem maradnak tovább az országban. Nagyon fontos azonban ellenőriznünk, hogy meddig érvényes az útlevelünk. Ugyanis a malajziai hatóságok szigorúan ragaszkodnak ahhoz, hogy az országukból való kiutazástól számított 6 hónapon belül még érvényes legyen az útlevél! Tanácsos erre a szabályra már az utazási előkészületek folyamán ügyelni.

  • Érkezéskor minden 12 év feletti utazótól ujjlenyomatot vesznek le.
  • Minden utazónak minimum 500 USD pénzösszeggel (banki bizonylatot is elfogadhatnak a hitelkártyán lévő pénzmennyiségről) kell rendelkeznie beutazáskor és kérhetik a visszaútra szóló repülőjegy bizonylatát is.
  • Ha a kiskorú gyerek nem a szüleivel utazik, vagy csak az egyik szülőjével, akkor vigyen magával angol nyelvű szülői beleegyező nyilatkozatot. A kiskorúnak is saját útlevéllel kell rendelkeznie.
  • Megtagadhatják a beutazást azoknak a terhes nőknek, akik a hatodik hónapnál előrehaladottabb állapotban vannak.
  • A maláj hatóságok roppant konzervatívak, és előírásaik alapján megtehetik, hogy nem engednek be az országba olyan utazót, aki túl szakadt öltözékben, ápolatlanul akar belépni az országba.

Fotóegyveleg

fotó by Elter


Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalonRepülőjegyek Kuala Lumpurba Repülőjegyek Kuala Lumpurba
Olcsó repülőjegyek Kuala Lumpurba a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes